• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Dejana Kljajić

14.11.2021

13:56

Vučić ostaje 100%, Ani i treći mandat, a gradonačelnik Beograda... KLADIONICE OBJAVILE PRVE KVOTE ZA PREDSTOJEĆE IZBORE!

Fotoilustracija/Tanjug/Insajder/Beta/Reuters

Politika

Vučić ostaje 100%, Ani i treći mandat, a gradonačelnik Beograda... KLADIONICE OBJAVILE PRVE KVOTE ZA PREDSTOJEĆE IZBORE!

Podeli vest

* Kladioničari najveće šanse da zadrže funkcije daju predsedniku i premijerki Srbije, koji imaju kvote 1,01 i 1,80 * Goran Vesić i Aleksandar Šapić imaju identičnu kvotu od 1,85 na opkladu da će biti na čelu Beograda



Predsednik Srbije Aleksandar Vučić biće sasvim sigurno predsednik i posle izbora koji su zakazani za april 2022. godine, premijerka Ana Brnabić najverovatnije će dobiti i treći mandat, dok će se za mesto gradonačelnika Beograda tesno boriti Aleksandar Šapić i Goran Vesić!

Ovo prognoziraju kladionice koje su objavile prve kvote za predstojeće predsedničke, parlamentarne i beogradske izbore. Najmanju kvotu, a ujedno i najveću šansu da ostane na funkciji ima Aleksandar Vučić sa kvotom od 1,01 (na uloženih 100, isplaćuje se 101 dinar)! Premijerka Ana Brnabić favorit je za isto mesto i posle parlamentarnih izbora sa kvotom od 1,80, dok su bukmejkeri Goranu Vesiću i Aleksandru Šapiću dali identične šanse za funkciju gradonačelnika Beograda - kvota 1,85.

Opozicija nema šanse

Kad je reč o predsedničkim izborima, najveće šanse za mesto predsednika posle Vučića ima Aleksandar Šapić (kvota 7), sledi Ivica Dačić (10), Zorana Mihajlović (11), Aleksandar Antić (15), "zavetnica" Milica Đurđević Stamenkovski (15)...

Foto: AP/Darko Vojinović

Aleksandar Vučić

Prognozirajući šanse za budućeg premijera, kladioničari posle Brnabićeve dobre šanse daju i Siniši Malom (kvota 1,90), Milošu Vučeviću (2) i Branislavu Nedimoviću (2,20), dok ostali imaju znatno manje šanse.

Sudeći po kvotama, najžešća borba vodiće se za gradonačelnika Beograda. Kvotu od 1,85 kladionice daju Goranu Vesiću i Aleksandru Šapiću, a za njima sledi funkcioner SNS Vladimir Đukanović (2), pa aktuelna ministarka ekologije Irena Vujović sa kvotom 2,80, kao i dr Goran Stevanović (6).

Interesantno je da su kladioničari potpuno otpisali opoziciju - Dragan Đilas dobio je kvotu 12 da će postati prvi čovek prestonice, Vuk Jeremić 33, a Boško Obradović čak 55.

Bazirano na istraživanjima

Kvote su sigurno bazirane na istraživanjima. Vlasnici kladionica ovo shvataju kao biznis prvog reda, tako da kvote nikada nisu politički obojene

Dejan Vuk Stanković, analitičar

Komentarišući ove podatke, politikolog Jelena Vukoičić kaže da kvote realno oslikavaju trenutnu situaciju i odnos snaga na političkoj sceni.

- Predsednik Vučić, objektivno, zaista nema konkurenciju, niti bilo kog ozbiljnog rivala u redovima opozicije. Što se tiče premijerke Brnabić, ona godinama vrlo uspešno obavlja funkciju u izuzetno teškim i složenim uslovima, što su odlične preporuke za vođenje i naredne Vlade Srbije. Kada se radi o Beogradu, i Goran Vesić i Aleksandar Šapić su ljudi koji su dosta toga uradili. Sasvim sigurno imaju značajan broj glasača, tako da je nezahvalno prognozirati čiji bi uticaj mogao da prevagne - ističe Vukoičićeva.

Ozbiljan parametar

Analitičar Dejan Vuk Stanković ocenjuje da objavljene kvote mogu biti ozbiljan parametar jer je to unosan biznis.

- Kvote su sigurno bazirane na ozbiljnim istraživanjima. Vlasnici kladionica to shvataju kao biznis prvog reda, pa verujem da kvote ne shvataju proizvoljno, niti ideološki. Kvote nisu neozbiljan parametar, premda bih ja kao analitičar, na primer, dao prednost Vesiću nad Šapićem. Ali to je samo moja procena bazirana na iskustvu, a ne na nekim saznanjima - naglašava Stanković.

Moj ugao

ALEKSANDAR MARKOVIĆ, POSLANIK SNS

Kladioničarske procene su realne i odražavaju raspoloženje birača. Jasno se vidi da je Vučić neprikosnoveni lider u Srbiji.

 

Kvote za predsednika

Aleksandar Vučić 1,01
Aleksandar Šapić 7
Ivica Dačić 10
Zorana Mihajlović 11
Aleksandar Antić 15
Milica Đurđević Stamenkovski  15
Goran Vesić 51
Siniša Mali 75

 

Da li će biti drugog kruga na predsedničkim izborima?

Pobednik poznat posle prvog kruga 1,08
Predsednik izabran iz drugog kruga 4,10


Kvote za premijera

Ana Brnabić 1,80
Siniša Mali 1,90
Miloš Vučević 2
Branislav Nedimović 2,20
Aleksandar Šapić 3,50
Ivica Dačić 4
Vladimir Đukanović 5
Irena Vujović 6
Zorana Mihajlović 8

 

Kvote za gradonačelnika

Aleksandar Šapić 1,85
Goran Vesić 1,85
Vladimir Đukanović 2
Irena Vujović 2,80
Aleksandar Antić 4
Dr Goran Stevanović 6
Milica Đurđević Stamenkovski 8
Dragan Đilas 12
Vuk Jeremić 31
Boško Obradović 55

 

Poslednje istraživanje "Faktora plus"

Srpska napredna stranka 58,3%
Socijalistička partija Srbije - Jedinstvena Srbija 10,4%
Stranka slobode i pravde 5,4%
Demokratska stranka Srbije - POKS 4,3%
Dosta je bilo 3,4%
Zavetnici 2,9%
Narodna stranka  2,7%

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zeljko

pre 2 godine

Jedino je sigurno da će SNS da pobedi i da će Vučić sigurno da pobedi na mestu predsednika Srbije, i sigurno mi je da Đukanović neće da bude nigde jer je on izjavio da njega fotelje ne interesuju, ko prati politiku zna da on ima druge ciljeve i ideale, ali naravno on podržava i realizuje politiku predsednika Vučića.

Mario

pre 2 godine

Deo opozicije koji se busa u gradi da je "prava opozicija", njih interesuje samo Beograd i samo vlast u Beogradu jer je tamo najpunija kasa.

Joxa

pre 2 godine

Vučić ostaje 100%, za ostale nisam toliko siguran.

Penzionerj

pre 2 godine

Zavetnici će ući i parlament a dss i poks neće ući jer su to prevaranti i materijalisti a tek Koštuničin naslednik je slatkorečiv ali će okrenuti ćurak naopako kao i neobavešteni Koštunica.

Maja

pre 2 godine

Predsednik je svojim zalaganjem, radom i svemu što je učinio za Srbiju najbolji predsednik i nema konkurenciju tako da zaslužuje i da ostane predsednik da zajedno gradimo još bolju i jaču Srbiju

Rada

pre 2 godine

I kladioničari prepoznaju kvalitet. A ono što je dobro ne treba ni menjati.

Goran

pre 2 godine

Ma kakav drugi krug, Vucic ce ih sve oduvati u prasinu.

Marko

pre 2 godine

Zna se da je Vucic najstabilniji faktor i zato i trreba da ostane i nastavi dobar posao.

Nina

pre 2 godine

Pobeda uvek ide najboljima, narod je uz Vučića, idemo dalje u još bolju budućnost!

Pera Savic

pre 2 godine

Vucic pobedjuje sigurno na predsednickim izborima ako se kandiduje naravno.

Ivana

pre 2 godine

Svojim radom,zalaganjem i borbom za lepšu, moderniju i jaču Srbiju Aleksandar Vučić je dobio poverenje naroda.

Ina

pre 2 godine

Na predsednickim izborima aprila.2022.godibe sigurno ce biti izabran za predsenika u prvom krugu Vucic, a na pralamentarnim i lokalnim iborima u Beogradu istog datuma appsolutnu vecinu ce imati kandidati SNS.

Ana

pre 2 godine

Pa naravno da su kvote najvece za naseg predsednika. Nas narod vidi ko radi za Srbiju. Super.

Mina

pre 2 godine

Bice jako zanimljivo pred izbore. Ja cu prva dati novac na predsednika Vucica. Ubedjena sam u njegovu pobedu. Samo napred!

Dragan

pre 2 godine

A ko pa drugi i da bude predsednik Republike ? Od ovih aktuelnih llidera niko nema šansu osim Vučića.

Gagi

pre 2 godine

Vučiću se već smeši novi mandat a za ove druge ne znam na kojim će se funkcijama naći ili ne naći.

Tamara

pre 2 godine

Srbija je mnogo napredovala u svim poljima. I ne treba menjati one što donose rezultate i uspehe.

ana

pre 2 godine

Postovanje za svoj rad i trud jedino dobija SNS i predsednik Vucic

sledeća vest

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija