• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

23.11.2021

12:53

Nebojša Bakarec: SSP, NS, DS i PSG lažu da su se dogovorili u vezi nastupa na izborima!

Informer

Politika

Nebojša Bakarec: SSP, NS, DS i PSG lažu da su se dogovorili u vezi nastupa na izborima!

Podeli vest

Uvek mi je veliko zadovoljstvo da uhvatim u laži đilasovce. Juče i danas su se upleli u sopstvene laži u vezi svog dogovora o izborima, kao pile u kučine. Kada lažu u vezi ovako marginalnih pitanja, možete misliti koliko lažu, kada satanizuju vlast

 

Dok vlasti Srbije, predvođene predsednikom Vučićem, započinju gradnju Beogradskog metroa i pruge Novi Sad – Subotica, đilasovski deo opozicije tone u haos. Četiri stranke tog ekstremnog dela opozicije – SSP, NS, DS i PSG, već mesecima ne mogu da se dogovore ni da li će uopšte izaći na izbore 2022. (verovatno hoće) i već mesecima ne mogu da postignu sporazum o zajedničkom učešću na izborima (svađaju se besomučno oko kvota za mandate i oko kandidata za glavne izborne pozicije).

Samozvani šef tog dela opozicije, Đilas, odavno najavljuje potpisivanje sporazuma te 4 stranke. Poslednji put je najavio da će se to desiti za vikend 20. ili 21.11.2022., ali je kroz svoje medije, kasnije saopštio da je taj rok produžen do kraja novembra. Kao što vidite đilasovska opozicija ne može da se dogovori ni oko osnovnih stvari vezanih za učešće na izborima, a kamoli da ponudi nekakav program. A koliko im je važno ovo pitanje, svedoči njihova reakcija na argumente predsednika Vučića, koji je u ponedeljak, prilom početka gradnje pruge Novi Sad – Subotica, usput pomenuo da su đilasovci najavili dogovor, ali da se nisu dogovorili. I nisu se dogovorili. Ali su đilasovci u utorak slagali i poturili vest da su se dogovorili. Da se nisu dogovorili svedoči niz stvari.

Na sajtu SSP, vesti o dogovoru nema, i funkcioneri te stranke ne pominju dogovor (zbog toga što ga još nema). Na sajtu Narodne stranke stoji ta vest, kroz izjavu Sande Rašković Ivić. Vest o dogovoru iznose i đilasovski mediji. Izvor lažne vesti o dogovoru đilasovskih stranaka je sajt NOVA.RS. U samom tekstu, sa druge strane, nijedna osoba ne potvrđuje naslov tog teksta „SSP, DS, NS i PSG postigli dogovor-zajedno izlaze na izbore“. To tvrdi samo autorka teksta, pozivajući se na ekskluzivne, ali neimenovane izvore.

Sa druge strane, u istom tekstu, potpredsednik NS, Miroslav Aleksić, praktično demantuje autorku teksta (N. Latković) i naslov teksta jer kaže: „Pod hitno moramo da dođemo do dogovora. Nijedna stranka još nije donela formalnu odluku da učestvuje na izborima, ali se čini da idemo u tom smeru. Što se tiče konačnog dogovora… mislim da se to ne može na taj način oročavati. Narodna stranka je spremna na svaku vrstu dogovora…“.

Kao što vidite, potpredsednik NS, Miroslav Aleksić, u tekstu NOVE.RS od 23.11.2021. prilično jasno kaže da dogovora još nema. A potpredsednica iste stranke, Sanda Rašković, prethodnog dana 22.11. kaže da je postignut dogovor. I ove dve različite izjave, dva potpredsednika stranke Vuka Jeremića, najbolje svedoče o haosu u đilasovskoj opoziciji, ali i u svakoj od te 4 stranke pojedinačno. Da se nisu dogovorili, svedoči i sam tekst koji pominjem, u kome se podseća da su pre devet dana pokret „Ekološki ustanak“ i Otvorena građanska platforma „Akcija“, iza koje stoje stranka Zajedno za Srbiju (ZZS) i njen predsednik Nebojša Zelenović, potpisali sporazum o zajedničkom izlasku na izbore. Usput, ova grupacija kvaziekoloških stranaka tek treba da se dogovori o zajedničkom nastupu na izborima sa „Ne davimo Beograd“, kao što su i najavili. Kao što vidite dogovor pretpostavlja potpisivanje sporazuma, što je medijski događaj. Toga nema u slučaju SSP, NS, DS I PSG. Da kažem, da će do tog dogovora, najverovatnije doći, da je gotovo sigurno da će te 4 stranke izaći zajedno na izbore, ali za sada, tog dogovora nema. Da se nisu dogovorili svedoči i vest na sajtu TV N1 od 23.11., koja ponavlja laž iz naslova sajta NOVA.RS, ali se iz kratkog teksta jasno vidi da dogovora nema: „Kako piše Nova.rs, stranke koje predvode Dragan Đilas, Zoran Lutovac, Vuk Jeremić i Pavle Grbović su se sinoć saglasile i sa još nekoliko manjih partnera učestvovaće na izborima na svim nivoima. Komentarišući navedeno, zamenik predsednika SSP-a Borko Stefanović je u emisiji „Probudi se“ na Nova S rekao da su vrlo blizu dogovora i da veruje da će do dogovora brzo doći. Podsetimo, Zoran Lutovac je u emisiji „Utisak nedelje“ rekao da su DS, Narodna stranka i SSP postigle načelni dogovor oko zajedničkog nastupa na izborima, a da se konačna odluka očekuje krajem nedelje“. I iz ovog citata se jasno vidi da dogovora nema. To potvrđuje potpredsednik SSP Borko Stefanović koji kaže da su blizu dogovora (još nema konačnog dogovora), i Zoran Lutovac, predsednik DS, koji kaže da se konačna odluka o dogovoru očekuje krajem ove nedelje, što znači da konačnog dogovora još nema.

U svetlu svega što sam naveo, veoma komično deluje izjava Sande Rašković Ivić, 0d 22.11. data agenciji „Beta“: „Demantovali smo Vučića, možemo da se dogovorimo. Dogovor je postignut. Vest dana je i reakcija predsednika koji je kazao da mi, kao opozicija, ništa ne možemo da se dogovorimo. Evo, demantovali smo ga, možemo da se dogovorimo“. Gospođa Rašković, prilično površno i neinteligentno, sebe dovodi u problem ovakvom izjavom. Prvo, izjava je neistinita, kao što vidite iz prethodnog dela teksta, dogovora nema. Preliminarni i načelni dogovor ne znači ništa. Drugo, potpuno je glupo tvrditi da ste nekoga demantovali, saopštavajući laž o onome što je predsednik rekao 6 sati pre toga. U 14:00, kada je predsednik Vučić, pomenuo nemogućnost da se dogovore, vesti o dogovoru nije bilo. Podmentuta je lažna vest tek 6 sati kasnije, sa višestrukim ciljem. Prvi, da pokušaju da demantuju predsednika (neuspešno), drugi, da održe svoje obećanje da će do dogovora 4 stranke doći za vikend (20. i 21.11.)(takođe, neuspešno) i da prikriju svoje svađe oko koalicionih kvota i oko imena kandidata za predsednika, premijera i gradonačelnika Beograda (opet, neuspešno). Kada pogledamo sve ove činjenice, dobronamerno možemo da upitamo đilasovske stranke – šta vam sve ovo treba? Zbog čega podmećete lažnu vest da ste se dogovorili? Time stvarate konfuziju u svom biračkom telu, i još gore, ukazujete na sopstvenu nesposobnost da se dogovorite oko osnovnih stvari. Umesto da saopštite vest da ste se dogovorili, teka kada se zaista dogovorite, vi poturate medijima lažne vesti, na tu temu.

Sasvim je jasno da ove 4 stranke ne mogu imati, tj. da nemaju bilo kakav konstruktivan program. Jedini njihov „program“ je rušenje Vučića, dehumanizacija njegove porodice, nasilje i protivljenje svemu što radi SNS. To je lepo opisala jedna gospođa, član SSP koja je demonstrirala protiv gradnje metroa, na Makiškom polju, kada je rekla: „„Mi smo ispred naše partije SSP, došli zbog toga što se protivimo svemu što radi SNS“. I to je suština svega. Đilas i njegovi se protive SVEMU što donosi napredak Srbiji. Protive se metrou, vakcinama, Kovid bolnicama, gradnji svih kapitalnih projekata, podizanju spomenika…svemu. Ne znaju gde udaraju, ne znaju šta rade. Sveto Jevanđelje po Luki kaže: „A Isus govoraše: Oče, oprosti im, jer ne znaju šta čine!“.

Na kraju, krajeva, to šta rade đilasovci i nije tako važno. Važno je da vlasti Srbije, na čelu sa predsednikom Vučićem, i SNS, znaju šta rade. Predsednik Vučić štiti Srbiju, uzdiže Srbiju, gradi Srbiju, vakciniše Srbiju, leči Srbiju. Leči prošlost u sadašnjosti, radi budućnosti. Živela Srbija!  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija