• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Objektiv

03.02.2022

09:25

MUTNE RADNJE ZDRAVKA PONOŠA! Poseduje STAN NA VRAČARU VREDAN VIŠE OD 200.000 EVRA, do njega došao FIKTIVNIM UGOVOROM!

Objektiv

Politika

MUTNE RADNJE ZDRAVKA PONOŠA! Poseduje STAN NA VRAČARU VREDAN VIŠE OD 200.000 EVRA, do njega došao FIKTIVNIM UGOVOROM!

Podeli vest

Kandidat za predsednika Srbije na predstojećim izborima Zdravko Ponoš ima stan na Vračaru za koji je pre 6 godina potrošio sumu novca koju prosečan građanin Srbije ne može zaraditi za života

Sličan se sličnom raduje, deviza je koja do srži opisuje odnose lidera SSP Dragana Đilasa i njegovog predsedničkog kandidata generala Zdravka Ponoša. Jer dok je jedan tajkun među političarima, drugi je tajkun među vojnim licima, za šta je najbolji dokaz taj što je nekadašnji načelnik Generalštaba suinvestitor u zidanju nekretnina, i to ni manje ni više nego u elitnom delu prestonice, na Vračaru.

Objektiv je ekskluzivno došao u posed ugovora koji potvrđuje da je Ponoš na stan u Ulici Černiševskog, navodno pre šest godina, potrošio sumu koju prosečan građanin Srbije ne može zaraditi za života. Prema podacima koji se mogu videti, Đilasov predsednički kandidat izdvojio je vrtoglavih 215.415 evra!

Foto: Objektiv

Mutne radnje

U želji da sakrije poreklo novca, kao kupac stana označena je Ponoševa supruga Zdenka. No, to je tek početak sumnjivih radnji koje se vezuju za ovu transakciju. Prva među njima svakako je cena. Ugovor je tako sklopljen za kupovinu stana od 108 kvadrata po ceni od 167.415 evra. Cena kvadratnog metra iz te računice iznosi 1.550 evra, što je nerealno jeftino za taj deo grada i konkretnu ulicu, u kojoj se kvadrat kreće od 2.700 evra pa naviše.

Uz ovaj stan, Ponoševi su kupili i četiri garažna mesta površine od po 10 kvadratnih metara, za šta su iskeširali još 48.000 evra, što u ukupnoj sumi daje spomenutih 215.415 evra. Sve ovo dokaz je da Ponoš nije bio običan kupac, jer koji stanar još dobija četiri garažna mesta uz samo jedan kupljeni stan, i to daleko ispod tržišne vrednosti.

Jedino logično objašnjenje, koje se poklapa sa informacijama do kojih je Objektiv došao, jeste da je suinvestirao u izgradnju zgrade u pomenutoj ulici, pa je po njenom završetku uzeo sebi jedan od stanova. Potom je fiktivnim ugovorom koji je potpisala njegova supruga kao kupac prikazao nerealno nisku cenu za stan u tom delu Beograda, s ciljem da izbegne plaćanje pune cene poreza za ovu nekretninu.

Foto: Objektiv

BONUS VIDEO




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dejana

pre 2 godine

Kako moze nesto posteno da radi kad mu je gazda Đilas!

Sonja

pre 2 godine

Uopšte ne čudi ovo, s obzirom da je Dilasov covek prosto bi smo bili u čudu da nema neku nekretninu čija vrednost prevazilazi primanja prosečnog poštenog čoveka.

Jelena

pre 2 godine

Blago njima i njihovom bogatstvu, neko može samo da sanja o tome

Riza

pre 2 godine

Postenim radom stan od 200.000 eura??? Ma kako da ne...jos mnogo sta ce se otkriti

Daca

pre 2 godine

Чим је он на листи опозиције претпостављала сам да нешто ту не штима код овог човека.

Jeka

pre 2 godine

Lepo rekoh da je Ponoš mutniji od Dunava.Pa činjenica da može da stane uz Đilasa govori o tome da je isti kao on.Sličan se sličnom raduje,a njih dvojica se baš našli.

Mica

pre 2 godine

To nije ništa čudno. Zna se da NATO bogato nagradi one koji lobiraju za njega. A ovaj čovek to radi svesrdno.

Vlajko

pre 2 godine

Sve je to tajkun do tajkuna i takvi da se kandiduju , strasno !

Ana

pre 2 godine

Pa nije ovo ništa čudno, čim se priča vrti oko Djilasa, sve je to uobičajno. Lopovi podržavaju lopove i tako će i ostati. Hvala Bogu pa u Srbiji ima više poštenog naroda koji je pošten pa neće podržati lopovluk.

Zoran

pre 2 godine

Ništa novo nam niste otkrili pa znamo da ga 'ameri' plaćaju, obučavaju, kontrolišu...

Ana

pre 2 godine

Sigurno je do njega došao poštenim putem i mukotrpnim radom!!!!

kaca

pre 2 godine

mutne radnje ko mutna voda...kao i Ponos sto je mutan

veljko

pre 2 godine

pa da ...nakrao se na vreme nije ga gubio na gluposti

Danka

pre 2 godine

nafatirao se na vreme ...boli ga uvo na vreme je mislio i nakrao se

Ana

pre 2 godine

Kada u prvim redovima Djilasovca, ppstavka je Hrvat, onda dalje nemamo o cemu da pricamo!

Tibo Tema

pre 2 godine

Lazni general oduvek na grbači ovog naroda. Fiktivni ugovori su verovatno samo deo ledenog brega. Covek koji izbegava porez je predsednicki kandidat?!

Dule

pre 2 godine

Svaka krpa nadje zakrpu, nije on nista posteniji od tajkuna Djilasa!

Era

pre 2 godine

Ljudima u Srbiji je jasno da Djilas i Ponos svoju imovinu nisu stekli na legalan nacin i posteno, vec je to novac gradjana Srbije. Lako je tako kupovati stanove i automobile...

Drina

pre 2 godine

Njihovo bogatstvo nije trajnog veka, docice i to na naplatu!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija