• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.03.2022

12:21

DA LI ĆE RAT U UKRAJINI PRESTATI AKO SRBIJA UVEDE SANKCIJE RUSIJI - NEĆE! Palma: Srbija treba da ostane neutralna, kao i do sada!

printscreen

Politika

DA LI ĆE RAT U UKRAJINI PRESTATI AKO SRBIJA UVEDE SANKCIJE RUSIJI - NEĆE! Palma: Srbija treba da ostane neutralna, kao i do sada!

Podeli vest

Ključno pitanje za Srbiju u situaciji rusko-ukrajinskog sukoba je “šta činiti, a da ne smetamo nikome i da mi ne budemo žrtva”. Moje mišljenje je da Srbija treba da nastavi kao i do sada, sa politikom neutralnosti, izjavio je, gostujući na televiziji Hepi, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma

 

- Rekli smo da smo protiv bombardovanja i takav naš stav treba da ostane do kraja. Deo Evropske unije traži od nas da uvedemo sankcije Rusiji, ali tu se postavljaju dva vrlo jednostavna pitanja i dolazimo do jednostavnih odgovora. Da li će prestati rusko–ukrajinski sukob ako Srbija uvede sankcije Rusiji? Odgovor je ne. Da li će prestati rusko-ukrajinski sukob ako Srbija ne uvede sankcije Rusiji? Odgovor je opet ne. Naš stav je neutralnost, put ekonomskog razvoja i razvijanje dobrih odnosa sa celim svetom, kao što smo radili do sada - rekao je Marković.

Pritisci su svakodnevni na Srbiju i iz Evropske unije i iz Sjedinjenih Američkih Država, naglasio je Palam, i strašno je teško i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije i svima nam koji se bavimo politikom.

- Ono što je činjenica je da su građani Srbije rusofili i to skoro 85 posto građana Srbije je takvog opredeljenja. Rusija je uvek bila uz Srbiju, nikada nije podržala u Savetu bezbednosti nešto što je štetno za Srbiju i podržava Rezoluciju 1244, a sa druge strane su bila samo obećanja, kao naprimer “isporučite sve Haškom tribunalu i bićete brzo član Evropske unije” ili “samo srušite i isporučite Slobodana Miloševića i stižu vam milijarde evra”. Ništa od toga nije realizovano - kazao je lider JS i dodao:

- Danas i Evropska unija i Sjedinjene Američke Države govore kako civili ginu u Ukrajini, bombarduju se zgrade, ljudi beže, a to su isti oni koji su bombardovali Srbiju, koji su pobili civile na mostu kod Varvarina, u Aleksincu, koji su uništavali Niš kasetnim bombama, Beograd, Novi Sad, rušili mostove i tako dalje. Sada oni sažaljevaju izbeglice iz Ukrajine, a zaboravili su kolone Srba iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i sa Kosova i Metohije.  Rusko – ukrajinski sukob će potrajati, a Srbija ne treba da menja svoj neutralan stav - ocenio je Marković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija