• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.04.2022

14:39

Jeremićev generalni sekretar: NIJE NAROD KRIV ZA REZULTATE IZBORA, TO POKAZUJE DA JE OPOZICIJA GREŠILA! Neće biti velikih pomeranja ni posle ponavljanja!

Printscreen/Euronews

Politika

Jeremićev generalni sekretar: NIJE NAROD KRIV ZA REZULTATE IZBORA, TO POKAZUJE DA JE OPOZICIJA GREŠILA! Neće biti velikih pomeranja ni posle ponavljanja!

Podeli vest

Generalni sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović rekao je za "Euronews" da nije narod kriv za rezultate izbora, već da je su rezultati pokazatelj da je opozicija grešila, ali i istakao da ni posle ponavljanja izbora neće biti velikih promena

 

Govoreći o izbornom rezultatu opozicije, i konkretno o izjavi potpredsednika te stranke Miroslava Aleksića koji je rekao da je bilo grešaka u odlukama koje su se ticale izbora, kao i porukama da Ponoš nije bio najbolji izbor za kandidata za predsednika Srbije, odnosno da su neki kandidati možda imali veće šanse prema predizbornim istraživanjima, on je rekao da je grešaka sigurno bilo i da to pokazuje i rezultat koji je opozicija generlano osvojila, pa i oni kao grupacija.

"Narod je poslao poruku, a na nama je da tu poruku razumemo i da vidimo šta je to što treba da se popravi. Ne možemo da krivimo narod za ovaj rezultat, na nama je da vidimo gde su greške. Narodna stranka je ušla u izborni proces iskreno, a zarad jedinstva opozicije odlučuli smo da podržimo predsedničkog kandidata, radili kampanju, skupljali potpise, imali veliki broj kontrolora...", rekao je on i dodao da je izjava Aleksića zapravo pokazatelj da "aposlutno razumeju poruku koju je narod poslao na nivou Srbije". 

Foto: Printscreen/Euronews

Izbori u Beogradu

Jovanović je istakao da je opozicija podnela prigovore nakon jučerašnjeg sastanka opozicije u Beogradu.

Upitan šta očekuje od ponovljenog glasanja na tim biračkim mestima, on je rekao da oni, kako u ovom trenutku deluje, ne mogu da dovede do drastičnih pomeranja.

"Jedno do pomeranja može doći ako koalciija "Ajmo ljudi" uđe u gradski parlament, a onda ćemo videti tu postiznornu kombinaoriku - da li zaista opozicija ima većinu u beogradskoj skupštini. To je jedna postizborna kombinatoraika koja može da dovede do toga da SNS ostane u opoziciji posle konačnog prebrojavanja i proglašavanja rezulata. Ali, prosto, u ovom trenuku deluje i prema izveštajima drugih organizacija da tu neće biti velikih pomeranja na ponovljenim izborima", rekao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade R

pre 2 godine

Greška je biti opozicija državi i narodu! E to je naša nesreća! Nesreća nas kao naroda! Što se kod nas odomaćilo da mrziš svoju državu, mrziš svoj narod! A sva opozicija nam je takva! Naravno ima u opoziciji i izuzetaka, nažalost vrlo malo! Većini opoziciji je glavni i jedini motiv gola borba za vlast zbog vlasti i lične koristi! Bolesno! I nažalost narod teško prepoznaje te takve, a puno ih ima! Kad ih narod prepozna onda već bude kasno, već smo opljačkani i poniženi, a to je bilo petog oktobra! A sada nam ti isti opet pričaju neke priče u koje opet ima onih koji poveruju! Kao da su sa Marsa pali!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17