• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.04.2022

11:50

Srbiju danas poštuju i niko joj više ne preti! NIKO VIŠE NE SME DA DOĐE U BEOGRAD I UCENJUJE NAS!

printscreen

Politika

Srbiju danas poštuju i niko joj više ne preti! NIKO VIŠE NE SME DA DOĐE U BEOGRAD I UCENJUJE NAS!

Podeli vest

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da pritisci na Srbiju jesu veliki, ali da našoj zemlji, na sastancima za stranim partnerima, niko ne preti, niti je ucenjuje, jer je Srbija sada poštovana


"Nikada do sada, od kad sam u politici, i u vladi od 2016. godine, nisam bila na sastanku na kojem je nama neko pretio ili nas ucenjivao. Naša zemlja je zavredela poštovanje zahvaljujući mudroj politici Aleksandra Vučića”, rekla je Brnabić za TV Pink.


Ona je navela da je potpuno jasno da SAD i EU očekuju od Srbije da uvede sankcije Rusiji, i da su pritisci na Srbiju svakodnevni, ali da je zadovoljna što je Srbija postala zemlja u koji niko ne može da dođe da nam preti.

"Za ovih 10 godina uspeli smo da dođemo do toga da je zemlja dovoljno poštovana, da niko ne sme da dođe u Beograd, ne usuđuje se da dođe i da nas ucenjuje i preti. Velika je to razlika u odnosu na zemlju od pre 10 godina", rekla je Brnabić.

Foto: printscreen

Ana Brnabić

Premijerka je rekla da sagovornici imaju očekivanja od nas, ali se uvek trude da saslušaju i “koliko-toliko” razumeju naš stav prema sankcijama Rusiji, koji je posledica svega što se dešavalo 90-ih godina, a završilo se NATO agresijom 1999.godine.

"To je danas partnerski odnos. Na sastancima sa američkim senatorima, sa ministarkom spoljnih poslova Nemačke, nismo čuli ucene, pretnje. To uvek bude težak razgovor, ali između dva partnera", rekla je Brnabić.

Ona je dodala da sastanci sa zapadnim predstavnicima nikada nisu laki, upravo suprotno, kaže, "jako su teški".

"Ja sam se juče, posle sastanka sa Donfrid, čula sa predsednikom Vučićem i rekla mu da mi zuji u glavi od napetosti, da kažete i branite svoje stavove, a da ne kažete nijednu pogrešnu reč i napravite prostor za dalje jačanje odnosa Srbije i SAD, što je važno za sve nas, za Srbe na KiM. To je veliki pritisak, jer se čini potpuno nepomirljivo - da branite svoje stavove, ali da ne rušite mostove", rekla je Brnabić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom
Kultura

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom

Na Internacionalnim teatarskim susretima Brčko distrikta BiH, održanim od 17.10. do 25.10.2024. godine, stručni žiri u sastavu: Dubravka Crnojević Carić, akademska glumica, rediteljka i teatrolog, Slobodan Unkovski, pozorišni reditelj, profesor glume i pozorišne režije i Osman Arslanagić, profesor scenografije i kostimografije, odlučio je da se Nagrada za najbolju žensku ulogu dodeli Hani Selimović za ulogu Ane/Ćerke u predstavi "Otac" u produkciji beogradskog Ateljea 212 (autor: Florian Zeler, reditelj: Paolo Mađeli).

25.10.2024

13:51

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija