• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.07.2022

19:45

U VUČIĆU SU PREPOZNALI SRBIJU KOJA VIŠE NIJE NA KOLENIMA! Orlić: Predsednikov odlazak u Jasenovac žele da spreče po svaku cenu

Tanjug

Politika

U VUČIĆU SU PREPOZNALI SRBIJU KOJA VIŠE NIJE NA KOLENIMA! Orlić: Predsednikov odlazak u Jasenovac žele da spreče po svaku cenu

Podeli vest

Odlazak Aleksandra Vučića u Jasenovac žele da spreče po svaku cenu, jer strepe od slike današnje Srbije - države koja nepokolebljivo brani pravo srpskog naroda na istinu, odlučna da svoj narod zaštiti i ne dozvoli više nikada zverstva koja su Srbi trpeli od Pavelića do Tuđmana, rekao je potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Vladimir Orlić, čije saopštenje prenosimo u celosti

U Aleksandru Vučiću prepoznali su simbol baš takve Srbije - one koja više nije na kolenima. I to je cela istina, a sve ostalo su providni izgovori licemera i kukavica iz Zagreba.

Jer kad dobiju notu sa zahtevom za zvaničnu posetu - odbiju da notu uopšte prime. Kad predsednik Srbije odluči da dođe u privatnu posetu, oni mu posetu brže-bolje zabrane. U cinizmu kojim su nazivali ulice po "književniku" Mili Budaku, sad porede odlazak u Jasenovac sa odlaskom na more. Licemerno pričaju o "proceduri za najave", a na sam pomen mogućnosti da se svim nosiocima diplomatskih i službenih pasoša iz Hrvatske ubuduće traži najava za ulazak u Srbiju zapomažu - "Skandal! Pa to je vraćanje u prošlost!" I šta ovim besramnim ponašanjem otkrivaju, sem - da sami u toj prošlosti upravo žive, da iz nje nikada nisu ni izlazili? Pa drhte i od same pomisli na to da Srbija predvođena Aleksandrom Vučićem na život u njihovom paklenom vremeplovu - ne pristaje.

Da su njihove "vrednosti" po kojima i danas funkcionišu zapravo one iz aprila 1941., a Vučić i Srbija na to danas neće da žmure. Da su svoj odnos prema Srbima zadržali na "standardu" iz avgusta 1995., za koji im Vučić i Srbija poručuju da se neće sprovoditi nad našim narodom nikada više. Da od Srbije očekuju samo poniženja i izvinjenja kao juna 2007., a znaju da od Vučića to zadovoljstvo neće dobiti nikada. I ne mogu baš ništa da mu zamere kao čoveku čiju su familiju ustaše pobile, da mu ospore pravo da svojim precima sveću upali, dok sve teže kriju da kipte od besa valjda zbog toga što - nisu tada do baš svakog Vučića stigli, pa danas jedan ovakav postoji i još menja Srbiju na za njih neizdrživ način. Eto, to su sve priznali i svojim ponašanjem ogolili, time o sebi i sopstvenoj mizeriji rekli baš sve što svet treba da zna. Baš kao što su time o Aleksandru Vučiću i današnjoj Srbiji rekli - najbolje što je moglo da se kaže.

A šta ćemo sa drugima? Hoće li u Srbiji danas da ćute svi koji su prećutali i nedavne poruke iz BiH da je svako isticanje srpskih žrtava - "provokacija"? Tada je Aleksandar Vučić digao glas, a njih čuli - nismo. Danas, kad nam kažu da je polaganje cveća i paljenje sveća u Jasenovcu "izazivanje haosa", ponovo Aleksandar Vučić brani srpski narod, pravo na istinu i pravdu za nevine žrtve. A oni? Razni "nezavisni mediji", kojekakva "opozicija", bezbrojne NVO, samozvani "eksperti"... hoće li i danas da ćute? Ili će možda, kao bezbroj puta do sada, pokušati da za sve optuže predsednika Srbije i samu državu na čijem se čelu taj čovek nalazi - baš zato što je on vodi? I ovde će, baš kao što su uradili "branitelji" najsvirepijih zločina u Hrvatskoj, svako svojim postupcima o sebi reći - sve. A narod je tu da vidi, čuje i - pamti. Taj narod sa ponosom danas stoji uz svoju Srbiju i svog predsednika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dragan

pre 2 godine

Nikada Ustase nisu bili ljudi,uvek su bili zlotvori,koji su celog zivota mrzeli Srbe.

Mungos

pre 2 godine

Pokazala je vlast u Zagrebu da nema granicaq kada treba ponbižavati ponovo one koji su klani u logoru Jasenovac

Solikon

pre 2 godine

Vučić je samo hjteo da položi cveće na grob svoji9h predaka i ostalioh SRba ubijenih uj logorui a HRvati ni to ne dozvoljavaju

Somun

pre 2 godine

Tek će snositi Zagreb posledice zbpog ovakvih pokušajaq da se gauze žrtve terora u NDH

Željko

pre 2 godine

Licemerje Zapada postaje sve izraženije. Ne bi me čudilo da nam kao uslov za ulazak u EU postave ultimatum da zaboravimo srpske žrtve u Jasenovcu, kako bi sakrili da u svom članstvu imaju genocidnu državu Hrvatsku.

Dejan

pre 2 godine

e da se ne izvinjavaju zbog ustaških zločina u Jasenovcu, već sam uveren da Hrvati i danas sanjaju da opet kolju srpski narod.

Dejan

pre 2 godine

Ne da se ne izvinjavaju zbog ustaških zločina u Jasenovcu, već sam uveren da Hrvati i danas sanjaju da opet kolju srpski narod.

Molder

pre 2 godine

Srbija nije vise na kolenima??A kada i pred kime smo mi to bili na kolenima?Srbija nije padala i cepala kolena pred najvecim zlotvorima ljudske civilizacije a ne pred nekim pilicarima hrvatima siptarima amerima i ostalim sljamom!Pre ce da nas nema nego nesto takvo i da pomislimo a kamoli da uradimo!

Milan

pre 2 godine

Današnji režim u Hrvatskoj očigledno baštini ustaške vrednosti, a pre svega gaji ludačku mržnju prema Srbima.

Saša

pre 2 godine

Uataške ideje nisu iščezle iz Hrvatske. Naprotiv, duboko su ukorenjene među Hrvatima i sve češće izlaze na videlo.

Lazar

pre 2 godine

Hrvati su duboko frustrirani činjenicom da je Srbija sve jača, ekonomski, vojno i politički, i zato koriste svaku priliku da se ostrve na našu zemlju. Ali drugo ni ne očekujemo od potomaka ustaških koljača.

Bilja

pre 2 godine

Srbija se vise nece pokoravati nikome i nece pristati na ucene.

Marko

pre 2 godine

Krajnje je vreme da međunarodna zajednica konačno reaguje na ovakve poteze hrvatskih vlasti nešto preduzme povodom toga

Sara

pre 2 godine

Očigledno Hrvatsku boli što je Srbija danas izuzetno jaka i stabilna zemlja.

Marija

pre 2 godine

Jasno je zasto po svaku cenu zele da sprece Vucicev odlazak u Jasenovac jer je Srbija danas jaka i stabilna,Srbija danas nije na kolenima, e bas od te slike Srbije danas oni strepe!

Kole

pre 2 godine

Hrvatska je navikla da vidi slabu Srbiju i na kolenima, nije navikla da gleda Srbiju kao snažnu i idvaznu zemlju koja se bori za svoj narod i koja ne zaboravlja svoje zrtve.

Mina

pre 2 godine

Velika sramota od strane Hrvatske. Posle filma o Jasenovcu, sad im smeta i Vučićev odlazak. Nikako da shvate mi naše žrtve ne zaboravljamo.

Maja

pre 2 godine

Ovakva odluka Hrvatske je za svaku osudu, velika nepravda a samo EU još uvek ćuti. Srbiji se brani da oda počast žrtvama u Jasenovcu, ali Srbija će to učiniti svakako zahvaljujući ozbiljnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić.

Nevena

pre 2 godine

Evo dokaza koliki je trn u oku Srbija sa predsednikom Vučićem na čelu. Hrvati ne mogu da se pomire sa činjenicom da Srbija nezaustavljivo napreduje.

Ana

pre 2 godine

Zar Hrvati misle da smo isti?! Srbija nikada nije provocirala nikog, dok Hrvati jesu, Srbija nije pocinila genocid, dok Hrvati jesu, pokusavaju da prikriju svoje zlocine, a mozak im je neuracunljiv kada vide da ce polaganjem venca nasradalim Vucic izazvati haos...!!! Skandal!

nikola

pre 2 godine

Od Hrvata se ništa bolje nije ni moglo očekivati...

mladen

pre 2 godine

Evropo treba da se stidiš što si ovakvu državu primio među svoje redove.

HOMER

pre 2 godine

Ni ovaj besraman čin hrvatskih vlasti neće obrisati zločinačku istoriju tadašnje NDH.

Petar

pre 2 godine

Hrvatskog ambasadrora koji je odbio primiti notu treba proglasiti Personim non grata i proterati iz Srbije. Zasto onda uopste ima Hrvatska kada UOPSTE NE ZELI NI DA POGLEDA NOTU?

Mala plava

pre 2 godine

Nece Hrvati zabranom posete umanjiti značaj Jasenovca niti umanjiti zaborav na srpske zrtve.

Mala plava

pre 2 godine

Nece Vucic da cuti i zaboravi srpske zrtve,danas je taj krik mnogo glasniji,najglasniji od ll sv.rata,danas se Srbija vise ne plasi i ne puzi, ne dozvoljava da padne zaborav tamo gde su nasi preci ostavili kosti

Ana

pre 2 godine

Mogu da mu zabrane bilo koju posetu, ali Jadenovac ne mogu nikada da izbrisu. To je zig koji ce nositi dokle god postoje.

Dragan

pre 2 godine

Хрвати су овиме показали какви су монструми и злочинци.

Mina

pre 2 godine

Hrvati tumače jedan krajnje ljudski gest i obavezu kao ugrožavanje njihovih interpretacija istorije. Sramota nije samo za Hrvatsku već i za celu EU koja ćuti na sve ovo.

Gagi

pre 2 godine

Evropa i svet ćute i solidarišu se sa Hrvatsko čim ne utiču na HRvatsku da dozvole da se položi cveće na spomen obeležje u Jasenovcu.

Lena

pre 2 godine

Srbija želi da mobeleži dan stradanja u Jasenovcu a ne da bilo koga provocira.

Gaga

pre 2 godine

Hrvatsku nek je stid za ovakve odluke i postupke.

Sanja

pre 2 godine

Pokazali su Hrvati da su dno ljutskog drustva. Da mogu izbrisali bi Srbiju sa karte Sveta,to sto prave ovaj skandal nece izbrisati jezivu proslost,niti prikriti svoja zverstva prema Srbima. Srbija nece dozvoliti da se zaboravi,NIKAD!

Ana

pre 2 godine

Ovaj potez Hrvatske pokazuje koliko oni zapravo mrze Srbe.

Pahuljica

pre 2 godine

Koliko daleko ide mrznja Hrvata prema srpskom narodu. Dokle smo dosli? Odakle im ideja da zabrane privatnu posetu predsednika Vucica Jasenovcu.

Dondo

pre 2 godine

Valjda vlasti u Zaagrebu smeta to što Vučić ne pristaje da se o srpskim žrtvama ćuti

Smokvice

pre 2 godine

Vlast u Zagrebu treba odmah da promeni ovu odluku i da malo barem p0oovrate čast koju su totalno izgubili

Bisenija

pre 2 godine

Koliko vidim hrvatske vlasti pospešuju mržnju prema Srbima i dalje.

ljubica

pre 2 godine

Na sve načine pokušavaju da sputaju našeg predsednika. Ovo smo i očekivali od njih. Ni zrno ljudskosti nema njima.

NEMO POSMATRAO KAKO SPALJUJU RUSE U ODESI, UŽIVA DA SE SLIKA SA ORUŽJEM! Evo ko je ukrajinski poslanik koji je pretio Srbiji i Vučiću!
Politika

NEMO POSMATRAO KAKO SPALJUJU RUSE U ODESI, UŽIVA DA SE SLIKA SA ORUŽJEM! Evo ko je ukrajinski poslanik koji je pretio Srbiji i Vučiću!

Ukrajinski poslanik Aleksej Gončarenko koji je zapretio da će se „zajedno sa Hrvatima osvetiti predsedniku Aleksandru Vučiću", ali i „čitavoj Srbiji" bio je prisutan kada su ekstremisti u Odesi žive spalili 48 antimajdanovaca, a Moskva ga je dugo sumnjičila čak da su i on i njegov otac učestvovali u monstruoznom zločinu

17.07.2022

20:42

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija