• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.09.2022

10:45

(VIDEO) VUČIĆ URUČIO ORDEN VIKTORU ORBANU: Hvala na nedvosmislenoj podršci

Tanjug/Rade Prelić

Politika

(VIDEO) VUČIĆ URUČIO ORDEN VIKTORU ORBANU: Hvala na nedvosmislenoj podršci

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbanom

Sastanak je održan u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Predsednik Vučić uručio jr Orbanu Orden Republike Srbije na velikoj ogrlici za izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa dve zemlje.

Foto: printskrin

Obraćanje predsednika Vučića:

- Čast mi je i zadovoljstvo što sam imao priliku da odlikujem premijera Mađarske Viktora Orbana. Sa velikim ponosom konstatujem da ovo odlikovanje dodeljujem velikom i iskrenom prijatelju Srbije. Hvala predsedniku Vlade Mađarske na doprinosu i unapređenju odnosa. Zahvalni smo mađarskim prijateljima na podršci, a posebno i Vama lično, koju pružate Srbiji po svim važnim pitanjima. Budite uvereni da građani Srbije cene takve prijatelje i komšije. Odlika prijatelja je da podržavaju jedni druge, budite sigurni da će Mađarska uvek moći da računa na iskreno prijateljstvo i podršku Srbije - rekao je Vučić.

Foto: printskrin

Obraćaje Viktora Orbana:

- Čast mi je što sam danas imao priliku da preuzmem od Vas orden Repulike Srbije. Ovo shvatam kao ohrabrenje.  Shvatam da odlikovanje nisam dobio zbog onog što sam do sada učinio, nego zbog onog što ću dalje činiti za Srbiju i Mađarsku. Prijateljstvo nam je olakšano time što Srbija ima takvog rukovodioca sa kojim možemo negovati i lično prijateljstvo.

Orban o sankcijama:

- Sankcije imaju narav, prirodu, da se o njima odlučuje na takvim mestima koja su daleko od zemlje kojoj se sankcije uvode. Lako je da se kroje sankcije iz Pariza, Brisela, Madrida, mi smo bliže sankcionisanoj zemlji to jest Rusiji, ko je bliži od sankcija više i trpi. Nema ničeg iznenađujućeg ako je stav Mađarske drugačiji. Učili smo da sankcije uvode jači protiv slabijeg, ali kada pogledam energetske sankcije vidim da smo mi evropljani patuljci i uvodimo sankcije protiv džina. Po mom mišljenju, takva stvar ne može da vodi ka dobrom, loše su, bolne, mnogo koštaju i prete da će da progutaju sve uspehe koje smo postigli proteklih godina - rekao je Orban.

- Iako nisam pitan moram da kažem - Viktor je rekao da su obe zemlje u teškoj poziciji, mi smo u malo težoj. Nas niko ništa nije pitao jer nismo deo EU mi kao treća zemlja nećemo biti u mogućnosti da da uvozimo rusku naftu od novembra koja je danas za 20-25 odsto jeftinija od kirkoka i drugih nafti koji kotacijski možete da uzimate. Imali smo sveobuhvatne razgovore, sledećih meseci, do marta, su ključni. Dogovorili smo se da zajednički radimo na svemu i da akcije i saradnju ubrzamo po 100 puta, da ne gubimo vreme na procedure, čekanja, već da sve što možemo pomognemo jedni drugima tokom zime. Radićemo po tom pitanju. Hvala na skladištima gasa, dužan sam da se zahvalim. Što se sankcija tiče, mi se nismo pridružili nijednoj deklaraciji o uvođenju sankcija, naša situacija je komplikovanija i teža. Rekao sam Orbanu danas, ukazao sam na činjenicu sa čime se suočavamo, u pogledu teritorijalnog integriteta. Ukinuta je državna pomoć iz EU, ti troškovi su nenormalni. Mađarska koja je jača od nas to neće moći da izdrži. Niko ne može da dobije pare, sve košta. Pitanje je ko će kako da preživi narednih šest i po meseci. Dogovorili smo se danas kako da pomognemo jedni drugima. - kazao je Vučić.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Anjica1476

pre 1 godinu

Mnogo nam znaci podrska Madjarske i Orbana po svim vaznim pitanjima

mila

pre 1 godinu

Zahvalnost na bezuslovnoj podršci naše prijateljske Madjarske

Zare

pre 1 godinu

Orban je danas sasvim zasluzeno dobio orden od predsednika Vucica

Dragana

pre 1 godinu

Dobri odnosi i saradnja Srbije i Madjarske temelje se na uzajamnom uvazavanju i podrsci.

Bilja

pre 1 godinu

Zasluženo odlikovanje predsednika Vlade Mađarske Viktora Orbana. Cenimo iskreno prijateljstvo.

Gojko

pre 1 godinu

Narod je uz Vas predsednice! Živeo Vučić! Živela Srbija! ??❤️

Elena

pre 1 godinu

Srbija je zahvalna Madjarskoj na podrsci koju joj pruza na razlicitim poljima.

Zarko

pre 1 godinu

Odnosi izmedju Srbije i Madjarske nikada nisu bili bolji nego sto su sada

katarina

pre 1 godinu

saradnja sa susedima nam je uvek dobro dosla...

Bilja

pre 1 godinu

Osim dobrih odnosa i saradnje Srbiju i Madjarsku povezuje i dugogodisnje prijateljstvo.

veljko

pre 1 godinu

prijateljski odnosi i saradnja sa MAdjarima nam je uvek dobro dosla....

Danka

pre 1 godinu

mir i stabilnost u regionu nam je jako bitan....saradnja i postovanje na prvom mestu...

Aca

pre 1 godinu

Orden je otisao pravom čoveku veliko hvala na svemu!

Momir

pre 1 godinu

Orden je zasluzem jer Mađarska je uvek tu za Srbiju!

DULE

pre 1 godinu

Gospodin Viktor je uvek tu da pomogne ma sta god trebalo!

Dzo

pre 1 godinu

Hvala brate Orbane za sve sto cinis za Srbiju i gradjane Srbije!!

Role

pre 1 godinu

Srbija i Mađarska su dve zemlje iskreniih prijatelja!

Aleksandra

pre 1 godinu

Mađarska je veliki i iskreni prijatelj Srbije. To je dokazala više puta.

Popov

pre 1 godinu

Orban je ovaj orden zasluzio zbog unapredjenja dobrih i prijateljskih odnosa izmedju Srbije i Madjarske

Popovic

pre 1 godinu

Nama je jako znacajna podrska po svim pitanjima koju dobijamo od Madjarske i Orbana

Robi

pre 1 godinu

Kao gradjanin Srbije, a istovremeno pripadnik madjarske nacionalne manjine u Srbiji, ponosan sam na gospodina Orbana, sta sve cini za nas u Srbiji. Kada kazem za nas, mislim i na moju nacionalnu manjinu ali i generalno za sve gradjane Srbije! Ponosan sam i na predsednika Vucica, bez kojeg ne bi bilo ovako skladnih odnosa izmedju dve drzave!!!

Lazar

pre 1 godinu

Predsednik Vučić uručio je orden prijatelju Srbije Viktoru Orbanu,njih dvojica su zaslužna za dobru komunikaciju i vezu između Srbije i Mađarske

Dejana

pre 1 godinu

Dva velika prijatelja koji iz dana u dan jačaju saradnju dve zemlje!

Ema

pre 1 godinu

Hvala im na svemu sto su ucinili za nasu zemlju. Vidi se koliko Nas predsednik to ceni. Svaka cast.

Vucko

pre 1 godinu

Srbijan i Madjarska su izuzetno veliki prijatelji a sada ce se odnosi ucvrstiti jos jace

Dzo

pre 1 godinu

Kamo srece da u okruzenju imamo jos ovakvih prijatelja, kao sto su to Madjarska i premijer Orban! Vucic i Orban su primer kako je moguce izgraditi dobrosusedske odnose razvijati medjusobnu saradnju!

Damir

pre 1 godinu

Koliko je bitna Mađarska za napredak Srbije ka EU, pokazalo se kroz podršku u evropskim institucijama, a ujedno je to odraz dobrih odnosa Vučića i Viktora Orbana, zato i ne iznenađuje dobijanje ovog ordena.

Mimi

pre 1 godinu

Kao veliki prijatelj Srbije Orban je orden i više nego zaslužio.

Ilija

pre 1 godinu

Odnos ove dve zemlje treba jos vise da jaca. Ponosni smo na naseg predsednika koji ucvrscuje veze I time pokazuje koliko mi je stalo do naseg naroda I nase zemlje. Takodje,Svaka cast Orbanu na nesebicnoj podrsci. Slika govori vise od reci.

Dzo

pre 1 godinu

Ovakvi bratski odnosi Srbije i Madjarske su poceli dolaskom na vlast Aleksandra Vucica i Viktora Orbana!! Njih dvojica su najzasluzniji sto danas imamo medjusobne odnose i saradnju, koje mogu posluziti za primer mnogima!!

Vojkan

pre 1 godinu

Izuzetno me raduje što su odnosi Mađarske i Srbije postali ovako dobri. Zajedničkim snagama možemo dostići veliki uspeh.

Dunja

pre 1 godinu

Pravi prijatelji koji su svoje prijateljstvo i dokazali! Podrska su nam bili u svim teskim trenucima! Hvala Madjarskoj

Mišel

pre 1 godinu

Brata Orbana Srbija uvek docekuje otvorenog srca i rasirenih ruku. Malo je ovako iskrenih prijatelja Srbije, kao sto je to Orban!

deda

pre 1 godinu

Vikotr je veliki prijatelj SRba i SRbije i treba još više jačati saradnju sa njim

Branka

pre 1 godinu

Zasluženo odlikovanje mađarskom predsedniku. Uvek treba uvažiti prijatelje i onima koji su tu kad je u dobro i loše. Hvala Mađarskoj na svemu!

Sima

pre 1 godinu

Zahvaljujuci Vucicu i Orbanu saradnja izmedju dveju zemalja je sve bolja! Madjarsko srpsko prijateljstvo traje i trajace

Vuk

pre 1 godinu

Retko koja zemlja EU kao što je to Mađarska i retko koji političar kao što je Viktor Orban, žele tako iskreno da sarađuju i da pružaju podršku Srbiji.

mila

pre 1 godinu

Neka ova nagrada pošalje lepu sliku u svet, da Srbija itekako gaji i čuva dobrosusedske odnose

Maja

pre 1 godinu

Predsednik Vučić uručio jr Orbanu Orden Republike Srbije na velikoj ogrlici za izuzetne zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa dve zemlje.

Tea

pre 1 godinu

Nasi stavovi po mnogim pitanjima su isti, zato se odlicno razumemo i trudimo da zajednickim snagama prebrodimo krizu!

njanja

pre 1 godinu

Veliko prijateljstvo predsednika Vučića i Orbana može samo da da jop bolji rezultat u novim projektima i saradnji ove dve države.

Gojko

pre 1 godinu

Ako je neko zaslužio orden od prijateljskih zemalja koje su u poslednje vreme učinili izuzetne stvari za našu zemlju, onda je to svakako Orban i ja mu čestitam tome ?

Uros

pre 1 godinu

Tu smo jedni za druge, sa Madjarskom imamo mnoge projekte zapocete a mnoge cemo tek realizovati! Saradnja bazirana na prijateljstvu je trajna

njanja

pre 1 godinu

Predsednik Vučić i Orban grade veliko prijateljstvo koje će u budućnosti dovesti do kvalitetnih novih projekata i zajedničkih ulaganja u ove dve zemlje.

Marko

pre 1 godinu

Najveća istina je da zajedno možemo mnogo toga da uradimo. Svesni su toga i Vučić i Orban.

Sara

pre 1 godinu

Pravi prijatelji su uvek tu uz nas. Nastaviti samo u ovom pravcu.

caca

pre 1 godinu

Ovakav gest predsednika Vučića je za svako poštovanje,prava i iskrena prijateljstva treba negovati!

Iva

pre 1 godinu

Orban i Mađarska daju ogromnu podršku Srbiji. Bravo za orden.

Ljiljana

pre 1 godinu

Premijer Orban i Mađarska mnogo pomažu Srbiji i bilateralni odnosi su nikad bolji. Čestitke Orbanu.

Snežana

pre 1 godinu

Moramo raditi brže i bolje i sarađivati sa Mađarskom u svim segmentima. Zahvalni smo Mađarskoj na pomoći oko skladišta energenata koja će nam značiti za predstojeću zimu.

Sandra

pre 1 godinu

Prijateljstvo Madjarske i Srbije je iz godine u godinu sve izraženije a to se vidi po velikoj političkoj kao i svakoj drugog podršci vlasti obe države. Nema sumnje da je Orden Republike Srbije na velikoj ogrlici sasvim zasluženo dat premijeru Madjarske Viktoru Orbanu.

Mile

pre 1 godinu

Podrška koja nam više nego znači. Svakako treba nastaviti u ovom pravcu.

stevo

pre 1 godinu

Bezrezervna podrska Madjarske nam puno znaci u ova teska vremena

Patak

pre 1 godinu

Orban je zasluzeno odlikovan i ovo je potvrda da dve zemlje imaju odlicnu saradnju

sasa

pre 1 godinu

Negovati iskreno prijateljstvo i odnose sa Madjarskom..

stefan

pre 1 godinu

Odnos sa Madjarskom je zasnovan na poverenju,iskrenom prijateljstvu i saradnji

njanja

pre 1 godinu

Zahvalnost na podršci od strane naših komšija velike sile Mađarske države Orban je zasluženo dobio orden od države Srbije tačnije uručen od strane našeg predsednika Aleksandra Vučića.

Rodoljub

pre 1 godinu

Hvala za iskrenu podršku predsednika Orbana i Madjarskoj naroda

Panca

pre 1 godinu

Zivelo prijateljstvo madjarskoj i srpsko naroda

Pavle

pre 1 godinu

Veliko prijateljstvo i medjusobna podrska odlikuje odnose nase dve zemlje.

Lena

pre 1 godinu

Mađarska je iskreni prijatelj Srbije, imamo podršku u svim za Srbiju važnim pitanjima, zahvalni smo im na tome i nadamo se jačanju odnosa i saradnje.

Stefan

pre 1 godinu

Mađarska i Srbija imaju iza sebe dugogodišnje prijateljstvo koje se svakim danom sve više produbljuje i učvršćuje.

Lena

pre 1 godinu

Podrška Viktora Orbana je od suštinskog značaja za našu zemlju, a to treba poštovati i lepo je što je predsednik dodelio orden.

Goran

pre 1 godinu

Orban i Vučić imaju dosta slično razmišljanje po pitanju mnogih stvari vezanih za razvoj naših zemalja. Ne iznenađuje njihova međusobna saradnja i aktivan rad na rešavanju problema što se tiče energetskih zaliha za predstojeću zimu.

KOSTA

pre 1 godinu

Veoma lep gest našeg predsednika, on zna ko su nam pravi i iskreni prijatelji i susedi

Vesna

pre 1 godinu

Hvala Mađarima na podršci i u ovim teškim trenutcima za Srbiju. Ovakvo prijateljstvo se ceni i poštuje, Vučić je svestan jačine podrške koju dobijamo od Mađara pa ne čudi odlikovanje koje je uručio.

mara

pre 1 godinu

Srbija od Madjarske ima punu podršku, prijateljstvo i iskrene želje za napretkom Srbije na putu EU

Marko

pre 1 godinu

Verujem da će saradnja naše dve zemlje biti uspešna i neraskidiva, samim tim od pomoći i Srbiji i Mađarskoj.

Zoran

pre 1 godinu

Orban je Vučiću dokazao da je uz Srbiju i u dobru i zlu, takvi prijatelji se cene i poštuju. Prijateljstvo naše dve zemlje je jako i neraskidivo.

Ina

pre 1 godinu

Madjarska se najvise protivi nerazumnim sankcijama i drugim slicnim odlukama EU , EK i EP.

Maja

pre 1 godinu

Madjarska je prijatelj Srbije i naš narod to zna da ceni i poštuje.

Jovana

pre 1 godinu

Srbiji mnogo znaci podrska Madjarske u ovako teskim vremenima!

Dana

pre 1 godinu

Srbija i Madjarska ce nastaviti da grade ovo sjajno prijateljstvo! To pokazuje orden koji je dobio Orban!

Jovana

pre 1 godinu

Vucic i Orban su dva prijatelja koja vredno rade za svoj narod! To je jako lepo videti!

Jovana

pre 1 godinu

Na temelju jakog prijateljstva, Srbija i Madjarska su izgradili sjajnu saradnju koja raste svakim danom,, kao i nase prijateljstvo!

luka

pre 1 godinu

Lepa odluka našeg rukovodstava i sve čestitike premijeru Mađarske!

mile

pre 1 godinu

Lep gest predsednika Srbije i čestitke predsedniku Mađarske Vlade!

luka

pre 1 godinu

NAGRADA ZASLUŽENO PRIPADA PREMIJERU MAĐARSKE NA SVEMU ONOME ŠTO JE DO SADA URADIO NA DOBROSUSEDSKIM ODNOSIMA SA NAŠOM DRŽAVOM!

mile

pre 1 godinu

Sve čestitike Viktoru Orbanu na apsolutno zasluženom ordenu!

Lazar

pre 1 godinu

Zasluženo je Orban odlikovan za iskreno prijateljstvo Mađarske i Srbije.

Rea

pre 1 godinu

Uzajamno postovanje i poverenje dveju drzava na obostrano zadovoljstvo danas je jos vise unapredjeno dodelom odlikovanjem nasim iskrenim prijateljima.

Kaja

pre 1 godinu

Drago mi je da imamo mogućnost da se pohvalimo odličnim odnosima Srbije i Mađarske.

Saša

pre 1 godinu

Postovanje i medjusobno uvazavanje dve prijateljske zemlje je dokaz uspesne saradnje.

Vida

pre 1 godinu

Madjarska je nas iskren prijatelj uvek bila,a kljuc razvoja lezi u dobrim odnosima.

TV

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija