• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.09.2022

16:53

DOPUNSKI ČAS ZA DUŠANA NIKEZIĆA! Siniša Mali: I dalje pokazuje isključivo veliko neznanje iz ekonomije, razjasnićemo mu još jednom

Tanjug

Politika

DOPUNSKI ČAS ZA DUŠANA NIKEZIĆA! Siniša Mali: I dalje pokazuje isključivo veliko neznanje iz ekonomije, razjasnićemo mu još jednom

Podeli vest

Ministar finansija Siniša Mali objavio je na Fejsbuku odgovor Dušanu Nikeziću pod naslovom "Dopunski čas za Nikezića"

- S obzirom na to da Dušan Nikezić i dalje pokazuje isključivo veliko neznanje iz ekonomije, razjasnićemo mu još jednom.

Sa inflacijom i njenim neminovnim uticajem na građane, koja se dešava u celom svetu, se borimo tako što održavamo životni standard građana, povećavanjem plata i penzija. Penzije povećavamo već u novembru, a plate u javnom sektoru od januara sledeće godine, i to u rekordnom iznosu.

Ono što Vi ne razumete je svakodnevna borba za naše građane jer su oni danas na svojim radnim mestima, penzioneri primaju penzije redovno, a u vreme vladavine ekonomskih principa koje propagirate, naši radno sposobni ljudi su bili na birou nezaposlenih, a penzioneri gladni u redovima.

Govorim o vremenu od 2008. do 2012. kada su inflacija i kurs divljali, a četvrtina radno sposobnog stanovništva bila bez posla.

Prosečna projektovana inflacija, Nikeziću, za sledeću godinu je 8,7 odsto. Plate će rasti 12,5 odsto, dok će prosečne penzije rasti 20,8 odsto, u odnosu na ovu godinu. Prvi inflatorni udar ove godine smo nadomestili odmah u mesecu februaru, sa 20.000 dinara jednokratne pomoći našim najstarijim sugrađanima, uz redovno povećanje i penzija i plata.

Da li pratite?

Od 2012. godine prosečna plata u Srbiji je porasla sa oko 300 evra na današnjih 623 evra, odnosno 73.114 dinara, koliko iznosi u mesecu julu.

Pominjete minimalnu cenu rada? Ako poredite minimalnu cenu rada 2023. godine, i onu koja je bila u vaše vreme, dođete do toga da će od 1. januara zaposleni sa najmanjim primanjia u Srbiji zarađivati čak dva i po puta više nego tada. Kažete da nije dovoljno? A vaš minimalac od 15.747 dinara je bio dovoljan? Da li je to ta odgovorna ekonomska politika kojoj bismo trebali da se vratimo? Verujem da su vam se ispraznili lični računi do sada, ali verujte mi, građani ih neće puniti opet, to Vam obećavam.

Foto: Tanjug

Siniša Mali

Zato, da, svakako je lepa vest povećanje plata i penzija. Lepša ne može biti, nema potrebe za navodnicima. Možda ste nekada morali ironijom da zavijate Vašu statistiku, ali danas je ova vlast čista pred svojim građanima, koji znaju da država o njima brine.

Zato, Nikeziću, neće radnici i penzioneri u Srbiji ništa izgubiti dok god o njima brinu odgovorni ljudi. Vi ste izgubili priliku da to uradite kako treba, a mogli ste da ste to želeli. Ali, umesto da se bavite građanima Srbije, bavili ste se samo punjenjem sopstvenih džepova.

Nema popravnog sada. Sedite, jedan - napisao je Mali.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vrag Naroda

pre 1 godinu

*dopunski cas* plagijatora, a? Pa, kad D.J.Vucicevic moze da bude *novinar* u Gulagu Srbija je sve moguce i - nista nije istina.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja
Saopštenje za medije

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja

Nakon što je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine u svojoj odbrani dobrovoljno opozvao lažan iskaz, Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa okrivljenim Ratkom Ivanovićem, predsednikom i odgovornim licem sportskog kluba "Partizan practical Shooting" prema kojem je on priznao da je lažno svedočio prilikom ispitivanja u tužilaštvu 14. jula 2023. godine u istrazi koja se pred ovim tužilaštvom vodila protiv okrivljenog Vladimira Kecmanovića zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti.

25.06.2024

12:55

Sport

Planeta

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!
Vojske čekaju komandu

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!

Rusija je za manje od 20 sati vratila kijevskom režimu milo za drago za raketni udar po glavnoj plaži Sevastopolja. Ali, kao i dosad: ne civilima i civilnim objektima. Krstarećim raketama „Kalibar" lansiranim iz Azovskog mora, razorila je skladište fabrike kranova na periferiji Odese koje je služilo kao punkt prijema i raspodele zapadnih raketa i artiljerijskih projektila.

25.06.2024

21:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija