• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.12.2022

16:28

POPOVIĆ: Zabrana ulaska patrijarha na Kosovo i Metohiju je vrhunac beščašća

printscreen

Politika

POPOVIĆ: Zabrana ulaska patrijarha na Kosovo i Metohiju je vrhunac beščašća

Podeli vest

Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović izjavio je da odluka ekstremiste Kurtija da zabrani ulazak Patrijarhu srpskom Porfiriju na naše Kosovo predstavlja vrhunac njegovog beščašća

Saopštenje Nenada Popovića prenopsimo u celosti:

- Skandalozna i srbomriteljska odluka ekstremiste Kurtija da zabrani ulazak Patrijarhu srpskom g. Porfiriju na naše Kosovo predstavlja vrhunac njegovog beščašća, ali i beščašća onih  predstavnika međunarodne zajednice koji ćuteći podržavaju ovog ekstremistu i njegove odluke. 

Nikakva zabrana ulaska na našu svetu zemlju srpskom Patrijarhu, i nikakvi spiskovi protiv Srba sa Kosova, državnih rukovodilaca Republike Srbije i njihovih porodica nikada neće moći izbrisati činjenicu da je Kosovo Srbija, i da su na Kosovu rođene i naša Crkva i naša država. Nikakve pretnje Srbima na barikadama i ultimatumi upućeni predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću od strane onih koji na Zapadu podržavaju srbomrtitelja Kurtija i separatiste u Prištini neće od Kosova napraviti još jednu državu Albancima.

Iza ovakvog postupka separatista i ekstremista u Prištini stoji jasna namera da se eparhije SPC, hramovi, manastiri i naš verni narod odvoje od pripadnosti SPC. Sve to se radi sa ciljem stvaranja nekakve lažne albanske Crkve i albanskog kulturnog nasleđa srpskih crkava i manastira, kao što im je i država koju su protivpravno proglasili lažna. 

Potrebno je da se sve državne institucije, političke stranke i narod ujedine oko podrške našoj Crkvi i Patrijarhu Porfiriju, i da se uputi jasan i kategoričan zahtev međunarodnim sponzorima Aljbina Kurtija da se hitno ukine ova sramna odluka, kako bi Patrijarh mogao slobodno i bez ikakvih uslova da ulazi na teroriju Kosova, koje je neotuđivi deo Srbije, i neotuđivi deo naše Svete Crkve.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija