• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. CRNOGORAC

28.02.2023

07:00

NIŠTA OD KAPITULACIJE U BRISELU NA RAZGOVORIMA O KOSOVU I METOHIJI! Vučić opet rasturio Kurtija!

Tanjug

Politika

NIŠTA OD KAPITULACIJE U BRISELU NA RAZGOVORIMA O KOSOVU I METOHIJI! Vučić opet rasturio Kurtija!

Podeli vest

Razgovaraćemo i dalje o evropskom predlogu za KiM, ali ništa ne može da bude postignuto dok ne bude uspostavljena Zajednica srpskih opština, poručio Vučić posle sastanka s predstavnicima EU Žozepom Boreljom i Miroslavom Lajčakom i 'premijerom' lažne države Aljbinom Kurtijem.

Prva stvar koja treba da se ispuni jeste formiranje Zajednice srpskih opština i tek kada to dogovorimo, idemo dalje. Prvo mora ZSO! Kako god okrenete, ZSO je na prvom mestu!

Ovo je juče u Briselu poručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić svojim sagovornicima, evropskom komesara za spoljnu politiku Žozepu Borelju, specijalnom izaslaniku EU za dijalog Miroslavu Lajčaku i takozvanom "premijeru Kosova" Aljbinu Kurtiju! Nakon napornih i višečasovnih sastanaka, na kojima, na žalost mnogih koji su to priželjkivali, nikakav sporazum nije potpisan, postignut je dogovor da se razgovori nastave, a da se o evropskom predlogu o Kosovu priča tek kada albanska strana ispuni svoje obaveze, pre svega osnuje Zajednicu srpskih opština!

Ne ide to tako

Sastanci su počeli kasno posle podne: u 15 časova počela su dva razgovora - Aleksandra Vučića i specijalnog izaslanika SAD Gabrijela Eskobara, kao i Borelja i Lajčaka s Kurtijem. Tačno sat vremena kasnije Vučić je seo s Boreljom i Lajčakom, a taj sastanak je završen u 17.15. Zajednički susret zvaničnika EU s Vučićem i Kurtijem startovao je oko 18 časova, bilo je planirano da se Borelj javnosti obrati oko 19 sati, ali njegovo obraćanje odlagano je do daljeg... Koliko je sastanak bio težak govori i fotografija Žozefa Borelja koji se drži za glavu!

Oko 20.15 saopšteno je da su razgovori završeni, a građanima Srbije odmah se obratio predsednik Aleksandar Vučić.

- Imali smo težak sastanak i verujem da će biti još mnogo sastanka. Već 18. marta bi trebalo da se vidimo na teritoriji Severne Makedonije, tada će tu biti Žozep Borelj. Mislim da je važno što će u saopštenju EU biti reči o neophodnosti sprovođenja svih ranijih dogovora, uključujući ZSO. Kurti nije bio spreman da to prihvati sada. Slušao sam ga pažljivo dok je pričao zašto je to njemu neprihvatljivo, ali to su obaveze koje moraju da budu ispunjene i naravno da će to da bude ispunjeno - rekao je Vučić.

 

Predsednik je istakao da je od svih onih priča da će juče u Briselu nešto biti potpisano nije bilo ništa, ali da je važno da se razgovaralo.

- Neko je mislio da će sve da se završi za jedan dan, to ne ide tako. Kurti je i došao sa idejom da se nešto potpiše ali toga nije bilo. Ja čekam da vidim implementacioni plan. Pitate me za mapu puta, jesmo li nju dogovorili. Na mapi puta tek mora da se radi, a na njenom početku mora da bude ZSO - istakao je Vučić, koji je dodao da se prethodnih dana i nedelja u Srbiji vodila kampanja protiv Zajednice srpskih opština.

- Izneću danas detalje o tome. Ljudi možda ne znaju da postoje 22 principa koja su od posebnog značaja. Ko to ne razume, onda ne razume realnost. Ako bi neko da ukine platni promet, moje pitanje je kako ćemo da dajemo plate profesorima, lekarima i ostalima? - naglasio je predsednik Srbije, i dodao da je za 23. mart zakazan sastanak Evropskog saveta, do kada obe strane moraju da podnesu izveštaj o postignutom.

Kosovo je Srbija

Šefu države u Briselu pitanje je postavio i albanski novinar, koji ga je na engleskom pitao da li je spreman da prizna Kosovo.

- Mi smo uvek poštovali Povelju Ujedinjenih nacija i naš Ustav, a po njemu su Kosovo i Metohija deo Srbije. Hvala vam veliko - odgovorio mu je Vučić.

Petković: Prljava igra Kurtija

U delegaciji Srbije u Briselu bio je i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, koji je otkrio da je Aljbin Kurti na različite načine pokušavao da izbegne obavezu formiranja Zajednice srpskih opština.

- Kurti to radi na različite načine i uz različite trikove. Predsednik Vučić se bori i insistira na ZSO, jer je to obaveza Prištine koja postoji 10 godina. Upravo to je ono oko čega se lome koplja i zbog čega vlada velika nervoza - rekao je Petković.

Foto: Informer

 


Srbi na Kosovu uz Vučića!

Informacije o jučerašnjim razgovorima u Briselu s posebnom pažnjom pratili su Srbi na Kosovu. Prema rečima potpredsednika Srpske liste Igora Simića, oni imaju puno poverenje u predsednika Srbije Aleksandra Vučića, jer znaju da se bori i istrajava u borbi za njihov opstanak i ostanak.

- Bez obzira ko se nalazi prekoputa njega, Vučić nosi težak teret borbe za srpske interese, i Srbi na KiM imaju puno poverenje da će se izboriti za najbolje moguće u ovim teškim okolnostima - naveo je Simić i uporedio političku atmosferu u Prištini i Beogradu.

- Albanski političari na Kosovu zbijaju redove, dajući vetar u leđa pregovaračkom timu da istraje u nastojanjima da izbegnu primenu Briselskog sporazuma i svega onog što je u korist Srba. A u Beogradu opozicioni lideri, šta god da radi Vučić, protiv njega su, protiv sopstvene zemlje i svog naroda na KiM. To je nešto što Srbi na KiM ne mogu da razumeju, a svakako na izborima neće oprostiti - poručio je Simić.

Foto: kosovoonline


 

Vučićević: ZSO je za Vučića kao Dejton!

Komentarišući odbijanje Kurtija da formira ZSO i bezuslovno insistiranje predsednika Srbije upravo na tome, glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević podseća da je predsednik Aleksandar Vučić još 2013, odmah posle potpisivanja Briselskog sporazuma, rekao da ćemo se ZSO držati kao Dejtona.

- Ta zajednica je najbolja moguća garancija opstanka srpskog naroda na Kosmetu. I evo, sada to jasno vidimo, bio je u pravu. Mnogi ne znaju, ali ZSO nije samo sever Kosova, u nju ne ulaze samo Mitrovica, Leposavić, Zvečan i Zubin Potok, nego i srpske opštine ispod Ibra, na istoku i jugoistoku pokrajine: Štrpce, Gračanica, Novo Brdo, Klokot, Ranilug i Parteš. Zajednica srpskih opština jeste izuzetno značajna za ostanak i opstanak Srba u južnoj pokrajini. Prema Briselskom sporazumu, ZSO ima ozbiljna izvršna ovlašćenja, ali je to i institucionalni mehanizam preko kojeg će Beograd moći da finansira svoj narod - objašnjava Vučićević, i pita one koji iz Srbije napadaju ZSO - šta bi bilo ako bi Kurti i njegovi ekstremisti ispunili svoje najnovije pretnje i ukinuli platni promet sa centralnom Srbijom?

Foto: printscreen

- Kako bismo onda isplaćivali plate lekarima, učiteljima, profesorima i svim zaposlenima u srpskim institucijama na KiM? Kako bismo plaćali dečje dodatke, penzije, porodiljske i trudničke naknade?! Ipak, zahvaljujući mudroj politici predsednika Aleksandra Vučića, ZSO će morati da se formira! Hteo - ne hteo, Kurti će morati na to da pristane - ubeđen je Vučićević.
 

S Kurtijem u Briselu čovek koji je porazio Vuka Jeremića

Sa predstavnicima prištinske delegacije juče u Briselu bio je i profesor međunarodnog prava sa Kembridža Mark Veler, koji je zastupao albansku stranu pred Međunarodnim sudom pravde (MSP) kada je ta institucija donela odluku da proglašenje nezavisnosti tzv. Kosova ne predstavlja kršenje međunarodnog prava.

Takvo pitanje je MSP-u postavila tadašnja vlast predvođena Demokratskom strankom, odnosno Borisom Tadićem i Vukom Jeremićem, a kako se ispostavilo, to je bila jedna od najvećih grešaka srpske diplomatije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ona

pre 1 godinu

Vučić je i ovog puta pokazao da jennjegova borbabza Srbijunnajjača ibda nikadanneće odustati od svojih ciljeva.

Maja

pre 1 godinu

Vučić ne odustaje od svojih stavova i celovite države Srbije!

Nikola

pre 1 godinu

Veoma težak sastanak za Srbiju, ali Vučić nastavlja da se bori za osnivanje ZSO i svoj narod!

Nikola

pre 1 godinu

Najbitnije je da se formira ZSO i za narod i za državu a pogotovo za KiM i njihov mir i stabilnost!

Suzana

pre 1 godinu

Formiranje ZSO je od izuzetnog značaja za naš narod na KiM. Zato se nadamo da će do toga doći prilikom predstojećih razgovora.

Bilja

pre 1 godinu

Kvazi patriote od muke presli na kritiku ZSO. Sramno.

Bilja

pre 1 godinu

Ne zelim da zamislim kakav bi ishod bio da su umesto Vucica sa kurtijem razgovarali ovi nasi nesrecni opozicionari i laznjak patriote.

Bilja

pre 1 godinu

U Pristini svi politicari slozni, samo ovi nasi opozicionari umesto da podrze svoju drzavu oni teraju vodu na Kurtijevu vodenicu.

Lobotomirani

pre 1 godinu

Priznao lazni pasos Republike Kosovo,nemoj vise da ga rastura.Pre toga dao siptarima sever i Gazivode.Skloni se covece upropastio si nas.

Ika

pre 1 godinu

Nikada necemo odustati od naše južne srpske pokrajine

Aca

pre 1 godinu

Za razliku od Kurtija, Vučić se bori za interese Srbije

Zoro

pre 1 godinu

Nwma kapitulacije ni predaje.Vučić ima stavove od kojih ne odustaje.

Bbbv

pre 1 godinu

Predsesnik Vucic se bori za bolju buducnost nase zemlje.

Joka

pre 1 godinu

Nismo ni sumnjali u našeg predsednika Vučića. Samo napred!

Nnbbbv

pre 1 godinu

Za razliku od Kurtija Vucic se bori za interes svog naroda, a ne za licni interes

Žika

pre 1 godinu

Kurti se vidno iznerviran vraća kući, pa šta je on mislio, da će da mu prođe podvala tek tako

Ana

pre 1 godinu

Predsednik je u Briselu uradio sve najbolje za Srbiju i nastaviće da se bori za KiM.

Nxndnn

pre 1 godinu

Bravo za Vucica koji se jedini istinski bori za bolju buducnost nase drzave.

Cedomir

pre 1 godinu

Prvo ZSO pa onda priča šta i kako dalje. Toliku pompu je opozicija digla ni oko čega. Vučić vodi mudru i doslednu politiku čuvajući nacionalne interese.

Goran

pre 1 godinu

Upravu je Vučić, mi se držimo Povelje UN i Ustava našeg i to je sve što nam treba, sve drugo su njihove malverzacije u cilju priznanja s naše strane

Maja

pre 1 godinu

Vučić nikada neće dozvoliti kapitulaciju, kao što bi to opozicija želela. Vučić ima jasan stav po pitanju KiM.

Miodrag

pre 1 godinu

Opet smo na nultoj tački sa pregovorima, al tako će i biti sve dok ne budu otvoreni za ustupke za srpsku stranu, nećemo ništa potpisivati što ide njima u prilog, a nama na štetu

Rajko

pre 1 godinu

Pregovori su prošli na najbolji moguć način, nismo prihvatili njijovu podvalu, to je dosta

Sveta

pre 1 godinu

Šta je sa našom opozicijom, popišmanili su se nešto, nije se odigrao scenario koji su oni zamišljali i kom su likovali?

caca

pre 1 godinu

Predsednik će svaki put da rasturi Kurtija,i nikada nikome neće dozvoliti da nas ucenjuje niti provocira!

Tisa

pre 1 godinu

Predsednik Vučić ima svoje argumente i bori se za ciljeve Srbije.

Kika

pre 1 godinu

Jel zao sada ovim opozicionarima i laznim patriotama sto za juce nisu bili u pravu i sto naravno Vucic nije potpisao nikakvu ni kapitulaciju niplan...

lala

pre 1 godinu

Situacija jeste teška ali verujem da će predsednik Vučić naći rešenje.

Bojan

pre 1 godinu

Vučić je ponovo "rasturio" Kurtija koji će morati da sprovode formiranje ZSO, ukoliko ne prihvati formiraće se ZSO bez Kurtija, to je sto posto sigurno ishod ove situacije.

Olja

pre 1 godinu

Vucic je i pre govorio da nema nikakvih razgovora ni puta ako na pocetku tog puta nije formirana ZSO

lalalalalaaaa

pre 1 godinu

Kosovo i Metohija pripadaju Srbii i dok je predsednika Vučića tako će ostati.

Mia

pre 1 godinu

Opzicija je mislila da će sve da se završi za jedan dan, to ne ide tako pojma nemaju ni o čemu a sole pamet juče ceo dan i lažu da nema dalje.

sofija

pre 1 godinu

Aleksandar Vučić je čovek koji brani našu svetinju

Mena

pre 1 godinu

Stav Srbije je jasan, a to je neprihvatanje bilo kog evropskog predloga koji implicira da Srbija priznaje nezavisnost KiM-a. Vučić ostaje pri tom stavu i nastavlja ovu tešku borbu.

Ana

pre 1 godinu

Sigurno da su sastanci bili teski i iscrpni za Vucica, ali je najbitnije da su uspesni, u smislu da se i dalje insistira na postovanju Briselskog sporazuma i da se bez toga razgovori ne mogu nastaviti

Anka

pre 1 godinu

Pored svih pritisaka, Vucic je uspeo da razgovore i dijalog okrene na nasu stranu, u smislu da mi diktiramo tempo i postavljamo danas uslov za normalizaciju odnosa, tj. formiranje ZSO

Milica

pre 1 godinu

Vucic vodi mudru i odgovornu politiku, nikada nece potpisati sporazum. Predaja nije opcija!

Mikica

pre 1 godinu

Mislili su u Briselu da ce Vucica saterati u cosak, Kurti se nadao da ce se vratiti sa potpisom, a nasi izdajnici priozeljskivali bilo sta drugo osim onog sa cim je Vucic dosao iz Brisela. Veliki je Vucic, nije svestan niko od njih koliko!

Crna Leptirica

pre 1 godinu

Bravo Vucicu nismo ni sumnjali u tebe!!!

Biksi

pre 1 godinu

Uporedjuju Srbi sa KiM kako se ophode opozicionari iz Pristine juce i kako podrzavaju Kurtija i ove nase antipatriote i antisrbe od opozicije, kako ispracaju Vucica u Brisel...Kazu, nikada nece zaboraviti to ovim nasima, setice se pred izbore...Svi cemo im to pamtiti, Srbi, gde god se nalazili

Čiča Avalski

pre 1 godinu

Jel' to bilo nešto na produžetke, koje mi nismo još videli ??!! Ono što je viđeno - ne liči na pobedu, još manje na neko 'rasturanje', kako kažete !!??

Nana

pre 1 godinu

Ne zna se ko je se vise nadao da ce u danu juce sve zavrsiti i dobiti potpis, Kurti ili ovi domaci, koji su mi gori od šiptara.

Iva

pre 1 godinu

I, sta sada kaze ova trulez od opozicije, skakali su jucer protiv kapitulacije i nekakve izdaje, tvrdili da ce biti iako je Vucic nebrojeno puta rekao da nece...Sta kazu strucnjaci vajni danas, kada se ono sto su tvrdili nije ispunilo

Milica

pre 1 godinu

Ali novinar koji pita Vucica da li je spreman da prihvati laznu drzavu, smesno. Evo sigurno je se predomislio juce u Briselu i resio da ne postuje UStav svoje drzave i Povelju UN

Saska

pre 1 godinu

ZSO je sigurno garant opstanka naseg naroda na KiM, zato Vucic 10 godina i prica o formiranju i postovanju Briselskog sporazuma

Milan

pre 1 godinu

Dok se ne reši ono što čekamo 10 godina, a to je ZSO, nema o čemu da se priča, niti šta da se potpisuje

Milovan

pre 1 godinu

Predsednik je danas pokazao i stavio do znanja svima da mu je Srbija na prvom mestu

Milan

pre 1 godinu

KiM je nasa zemlja koju necemo dati i predati tako lako. Srbija nastavlja borbu

Sanja

pre 1 godinu

Vučić se bori za formiranje ZSO i istrajaće u tome a Kurti bolje da ćuti i prihvati situaciju jer mu je došao kraj

Goran

pre 1 godinu

Курти опет бесрамно лаже и хоће да покаже како је он као био за дијалог а Вучић није . Прво формирај ЗСО-а, па онда се наставља дијалог.

Zoran

pre 1 godinu

Svi oni koji su ocekivali da ce Vucic pristati na pritiske i ucene su se prevarili.

tale

pre 1 godinu

izgleda da im treba više vremena da shvate da se Srbija nikada u istoriji nije predala

tale

pre 1 godinu

Kosovo je Srbija i kada to budu shvatili u Evropi i celom svetu možda će razumeti našu upornost u pregovorima

tale

pre 1 godinu

Srbija je suviše tvrd orah da bi pred njima kapitulirala u bilo kom smislu

tale

pre 1 godinu

Srbija se nikada nije predavala pa neće ni sada

Una

pre 1 godinu

Bice jos teskih sastanaka ali Vucic je jasno stavio do znanja ispod kojih granica Srbija nikad nece ici.

Nikola

pre 1 godinu

Srbi i sa KiM i svuda gde nas ima su svim srcem uz Vucica jer jedino on ume da se izbori sa nestvarnim pritiscima a nasa podrska mu je itekako potrebna.

misterijanemoguca

pre 1 godinu

Od kapitulacije nema ništa, to ko je smislio uradio je iz pakosti. A Kurti iz besa više ni nemože da rasuđuje kao čovek. Samo zlo izbija iz njega.

Milija

pre 1 godinu

Vucic ce iznova i iznova da rastura i Kurtija i sve one koji nas ne postuju i ne shvataju da se Srbija nikad nece odreci svog KiM.

Nikola

pre 1 godinu

Jos jedna u nizu diplomatskih pobeda Vucica. Srbija je iznad svega i sa diplomatskim umecem kakvog ima Vucic srpski interesi su zasticeni.

Nenad

pre 1 godinu

Konstruktivnom i doslednom politikom Vucic se zalaze za mir ali je jasno stavio do znanja ispod kojih granica Srbija nikad nece ici.

Milija

pre 1 godinu

Za Vucica bista nije nemoguce i ne postoje prepreke koje ne moze savladati da zastitit srpski interes.

misterijanemoguca

pre 1 godinu

Srbija je juče još jednom dokazala da nema predaje i da se iza svojih stavova stoji čvrsto. I da se od svojih stavova nikada ne odustaje.

Nenad

pre 1 godinu

Jos jedna diplomatska borba i pobeda Vucica, ali mogu reci ocekivana. Vucic je diplomata kakvog mu u ovom trenutku nema ravnog u evropi. Srpski narod nema razloga za brigu jer su sprski interesi zasticeni.

misterijanemoguca

pre 1 godinu

Kurti je očekivao da će se potpisati nezavisnost KiM, ali nije se potpisalo. Ali formiranje SZO je obaveza koja u skorije vreme mora da se realizuje zbog bezbednosti našeg naroda na KiM.

misterijanemoguca

pre 1 godinu

Vučić se nikada neće predati lako, jer ima svoj stav iza koga stoji čvrsto i mišljenje ne menja jer zna šta je dobro za njegov narod i njegovu zemlju.

misterijanemoguca

pre 1 godinu

Kurti se nikada neće složiti sa zahtevima Srbije i uvek će gledati da bude protiv svih naših želja kako bi nam narod živeo u miru i kako bi bio bezbedan.

aca

pre 1 godinu

ZSO je prva i pre bilo kakve rasprave o mogucem dogovoru. Postavili smo jasnu granicu ispod koje necemo ici.

Milica

pre 1 godinu

Vucic je nastavio tamo gde je stao, sa novom diplomatskom pobedom. Srbija se nikad nece odreci svog KiM.

Radule

pre 1 godinu

Vučić je razbio Kurtija sa činjenicama i predhodnim obavezama koje su bile podpisane od strane albanske vlade a koje nisu ipunjene! Prvo ZSO pa onda normalizacija odnosa na KiM.

Milica

pre 1 godinu

I Borelj i Kurti se drze za glavu jer nisu Vucicu ni do kolena. Rasturio ih je sve ponovo i tako ce biti na svakom sledecem sastanku. Srbija jednostavno se nikad nece odreci svoje teritorije i svog KiM.

Sandra 60

pre 1 godinu

Srpska strana je juče u Briselu jasno podvukla crvenu liniju a to je formiranje ZSO koje Kurti vešto izbegava. Ta linija se neće preći.

Vesna

pre 1 godinu

Kurti očekuje da Vučić potpiše međusobno priznanje, što se nikada neće dogoditi. Jasno je da Vučić želi formiranje ZSO bez ikakvog priznanja lažne države Kosovo.

Janko

pre 1 godinu

Vucic drzi do sebe i svojih nacela, a Kurti niti zna sta je drzati do sebe ni sta su nacela. Misli svakoga moze kupiti za novac.

Luka

pre 1 godinu

Vucic se nece predati kao sto su to ocekivali antisrpski predstavnici opozicije.

Marina

pre 1 godinu

Borba za srpske interese ne prestaje! Necemo pokleknuti pred Kurtijem i ostalim neprijateljima!

Ina

pre 1 godinu

Kurti je smesan lik. Umislio da je nesto a samo je marioneta Amerikanaca.

Una

pre 1 godinu

Tako i treba! Ne smemo odustati od nasih interesa!

Nataša

pre 1 godinu

Nadao se Kurti ali Vucic ne odustaje od svog stava i ne podleže tako lako pritiscima.

Dušan

pre 1 godinu

Vučić čuva Srbiju, štiti njene interese, bori se za bolju budućnost srpskog naroda.

Miloš

pre 1 godinu

Uslovi za pregovaranje o KiM za nasu zemlju nimalo laki , jer je pritisak sa strane ogroman. Predaja nije nikad bil opcija. Mir i stabilnost su nasi ciljevi.

Nada

pre 1 godinu

Predsednik je odgovoran u svojoj politici i dosledan u zaštiti Ustava Srbije. Srbija sa njim na čelu će ugledati svetlost dana i izaći iz tunela u koji nas je uveo žuti DOS.

Dragan

pre 1 godinu

Mir za našu zemlju, posle niza godina u ratovima i sankcijama, definitivno nema alternativu. Vreme je da Srbija brine o sebi i njenoj budućnost bez ratova. U ovim teškim vremenima, to je najbitnija stvar.

Dejan

pre 1 godinu

Nismo ni sumnjali da će predsednik zastupati naše interese i da nikad neće pristati ni na kakve ucene ko god se nalazio preko puta njega.

Milan

pre 1 godinu

Predsednik Vucic nece nikada dozvoliti da nam otmu nasu juznu pokrajinu. Formiranje ZSO je prioritet.

Nada

pre 1 godinu

Sve pohvale za predsednika Vučića. On je vrhunski diplomata, iskusan političar i smiren čovek, sve je to uticalo pozitivno na jučerašnjem sastanku. Podrska predsedniku Vučiću!

Dejan

pre 1 godinu

Ono što je današnja vlast na čelu sa Vučićem uradila i radi za Srbiju je nemerljivo kada se zna da su u amanet dobili upropašćenu i obogaljenu Srbiju koja je zahvaljujuči njima i njihovom radu sada medju vodećim po napretku.

Miloš

pre 1 godinu

Srbija nije na kolenima! Kosovo i Metohije nije priznato niti ce biti ikada od strane Vucica. Razgovarati se mora sa Pristinom ali iskljucivo pregovorima doci do kompromisa.

Željko

pre 1 godinu

Borba za KiM i dalje traje. Bitno je da uz tu borbu budu očuvani mir i stabilnost.

Željko

pre 1 godinu

Koliko god da je teško, dok je na čelu Srbije Vučić uvek ćemo imati mir,stabilnost, ozbiljne investicije i koračaćemo putem napretka i čuvati svoju zemlju i svoj narod.

Uros

pre 1 godinu

U istrajnoj borbi za KiM, Vučić ima apsolutnu podršku naroda koji živi na Kosmetu.

Katarina

pre 1 godinu

Dobro je što predsednik ne odstupa nijednog trenutka od svojih stavova. Ne može sve da bude kako Kurti zamisli.

milica

pre 1 godinu

Najvažnije je formiranje ZSO i Vučić im je to jasno predočio.

Maja

pre 1 godinu

Jasno je da se Vučić svim silama bori za formiranje ZSO. I zbog toga ima potpunu podršku svog naroda.

cale

pre 1 godinu

Kurti i siptarski narod mora da shvate da pobednici pisu pravila, cestitam predsedniku Vucicu.

branko

pre 1 godinu

Kurtijeve igre su postale smešne. Očigledno je da samo želi da minira sve stavke koje se tiču interesa srpskog naroda.

valentina

pre 1 godinu

Koliko istrajnosti u Vučiću. Sigurno je jako teško voditi pregovore sa osobom poput Kurtija, koji samo gleda svoj interes u celoj priči.

đina

pre 1 godinu

To što Kurti želi sve da završi za jedan dan, samo pokazuje njegovu neozbiljnost, naspram Vučićeve staložene i mudre politike.

Velimir

pre 1 godinu

Kurti je jedan običan politički pajac! Konačno ga je neko postavio na mesto gde treba.

Bole

pre 1 godinu

Prvo mora da se formira ZSO, Pristina sve vreme to odbija vec deset godina.

Borelj: Vučić i Kurti se složili da novi razgovori oko teksta nisu potrebni
Politika

Borelj: Vučić i Kurti se složili da novi razgovori oko teksta nisu potrebni

Evropski komesar za spoljnu politiku Žozep Borelj saopštio je danas da su se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti složili na trilateralnom sastanku u Briselu da dalji razgovori o tekstu predloga EU za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine nisu potrebni i da će tekst uskoro biti objavljen na sajtu EU.

27.02.2023

20:53

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija