• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.03.2023

08:46

KURTI NIJE SVESTAN! Abdidžiku: Zabrinjava me šta je prihvatio!

Reuters/Laura Hasani

Politika

KURTI NIJE SVESTAN! Abdidžiku: Zabrinjava me šta je prihvatio!

Podeli vest

Lider LDK Ljumir Abdidžiku, govoreći o sadržaju Evropskog plana i aneksu njegove implementacije, rekao je da premijer privremenih prištinskih institucija, Aljbin Kurti, može da nazove Asocijaciju Samoupravom.

Ovo je rekao, dodajući da premijer lažne države može da odredi nazive kako želi.

- Kurti može da zove udruženje kako hoće, može svoju samoupravu zvati Samoupravom. Niste uradili Zajednicu – radite Samoupravu.

- Ono što me zabrinjava u vezi sa sadržajem je njegova nesvesnost šta je prihvatio, jer će u ovom sporazumu, koji će sada postati međunarodni kriterijum za Kosovo, biti stvoren tim unutar EU, zajedno sa Srbijom, koji će se baviti sprovođenjem ovih sporazuma, uključujući i preliminarne sporazume, uključujući asocijaciju - naveo je Abdidžiku.

Foto: prtintscreen

 

On je dodao i da je Kurti sada otvorio ovaj nivo rasprave o samoupravljanju i strukturi da će to pravo biti usidreno zajedno sa Srbijom u okviru procesa fasilitacije u EU.

Abdidžiku je u emisiji Rubikon na TV Kljan Kosova objasnio da se sporazumom od Beograda zahteva da normalizuje odnose sa Prištinom, ali bez priznanja.

- Nema obaveza za Srbiju u ovom sporazumu ili aneksu-sporazuma. Recite mi iz tačaka u aneksu koje obaveze Srbija ima? Obaveze za Srbiju nisu detaljne - rekao je Abdidžiku, prenosi Reporteri.

On je prethodno na društvenim mrežama naveo da je Priština u dijalogu "napravila velike ustupke", što, kako kaže, ne samo da lišava tzv. Kosovo mogućnosti da "unapredi svoju državnu poziciju", već postaju i neizbežni uslovi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Alex

pre 1 godinu

Samouprava za Srpski narod u tuđoj državi, e moja Srbijo, sahranili te Kurtu i ludi Vučić. Pod bombama se nismo odrekli Kosova, a sad ga dajemo ni za šta. Jadna li je majka koja nam je rodila takvog izdajnika da rasturi Srbiju. Porfirije papoljubac može opelo da očita i za Srbiju i za Kosovo. Neka nam je Bog u pomoći.

ja

pre 1 godinu

Dzaba pizde izdajnicke, dzabe pisete ove narucene lazi da operete izdajnike. Svi znamo da je priznao Kosovo i nadam se da ce i vama koji pisete ove tekstove da se sudi kad do toga dodje i naravno sve posle po kratkom postupku, za bolje i niste izdajnici.

sledeća vest

TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija