• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs, Tanjug

16.04.2023

10:48

ZA MLADE BRAČNE PAROVE, PROFESORE, MEDICINSKE RADNIKE! Vesić: Projekat gradnje jeftinih stanova mogao bi da se proširi

Goran Vesić/Facebook

Politika

ZA MLADE BRAČNE PAROVE, PROFESORE, MEDICINSKE RADNIKE! Vesić: Projekat gradnje jeftinih stanova mogao bi da se proširi

Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da bi projekat gradnje jeftinih stanova za pripadnike službi bezbednosti mogao da se proširi i na druge ciljne grupe, kao što su mladi bračni parovi, profesori, medicinski radnici i slično, ali da je to za sada samo na nivou ideje.

- Što se tiče stanova za pripadnike službi bezbednosti u ovom trenutku se radi na tom projektu, priprema se i jedna izmena zakona. Postoji ideja u vladi da se prave stanovi za druge ciljne grupe, kao što su mladi bračni parovi, profesori, lekari, medicinske sestre i tako dalje. To je za sada samo na nivou ideje, a da li ćemo ići dublje u realizaciju tog projekta, to ne mogu sad da vam kažem - rekao je Vesić za Tanjug.

On je dodao da se u Ministarstvu građevinarstvu, saobraćaja i infrastrukture zalažu za izgradnju stanova i za te ciljne grupe, ali da to ne zavisi samo od njegovog ministarstva, već da li će država imati dovoljno sredstva da proširi taj projekat.

- Zavisi od toga koliko država ima sredstava i koliko će se na taj način uticati na stambenu izgradnju. Nikada nije dobro da država preuzme vodeću ulogu kada je u pitanju stambena izgradnja, već samo da bude u ovoj meri prisutna, kao što je prisutna sada sa stanovima bezbednosti. Ne može država da bude jedini graditelji i da na taj način utiče na tržište - rekao je Vesić.

Što se tiče projekata koji će biti završeni do kraja leta, odnosno do kraja godine, ministar je istakao, pre svega, da će u junu biti završena obilaznica oko Beograda do Bubanj potoka.

- Kada je reč o drugim projektima, u aprilu će biti završen prvi deo Moravskog koridora od Pojata do Makrešana. Kasnije, u septembru Kruševac će biti priključen na autoput. Do kraja godine završićemo deonicu Sremska Rača - Kuzmin, zatim ide deonica Iverak - Lajkovac - naveo je Vesić.

Kako kaže, u avgustu ili septembru biće završena i deonica Ruma - Šabac, a kasnije do 2024. i do Loznice.

On je rekao da je prethodnih dana probijena i druga cev na tunelu Laz i da bi i taj deo autoputa "Miloš Veliki" trebao da bude završen do kraja godine.

- To je deo Preljina - Pakovraće i Pakovraće - Požega, ostalo je manje od 20 kilometara koji treba da budu završeni do kraja godine - rekao je ministar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade R

pre 1 godinu

A zašto država ne može da gradi jeftine stanove!? Ne mislim da se to radi sa gubitkom, odnosno da država bude na gubitku, nego po realnoj ceni, da se pokriju troškovi gradnje! A ne kao sada što rade privatni investitori, nenormalno velike zarade! Po tri četiri puta uvećana cena od realne! E tu država može i treba da uvede red! I to je jedan od načina da se omogući mladima da ostanu u Srbiji!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija