• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Alo

01.07.2023

09:09

Kurti sprema novi pakao! Premijer lažne države potpuno izgubio kompas

EPA

Politika

Kurti sprema novi pakao! Premijer lažne države potpuno izgubio kompas

Podeli vest

Odluka premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da nepostojeće organizacije Civilna zaštita i Severna brigada proglasi terorističkim, deo su plana Kurtijevog režima da stvaranjem izmišljenog, virtuelnog neprijatelja opravda nastavak političkog terora koji sa svojim specijalcima sprovodi na severu KiM kroz neosnovana hapšenja nevinih Srba, maltretiranja i zastrašivanje građana, saopštila je Srpska lista.

– Da nije opasna, ova aktivnost Aljbina Kurtija, Dželjalja Svečlje i ostalih prištinskih ministara bila bi smešna. Ipak, planovi koji proističu iz ove odluke ukazuju na to da Kurti, umesto deeskalacije na poziv čitave međunarodne zajednice i čitavog srpskog naroda, planira dalju eskalaciju, represiju i učvršćivanje parapolicijske, okupacione vlasti na severu Kosova i Metohije – ističe se u saopštenju.

Kako se podseća, Severna brigada je virtuelna organizacija „koja postoji u Kurtijevoj glavi“, a Civilna zaštita godinama je integrisana sa svojim nekadašnjim radnicima u prištinske institucije, od kojih ti radnici i danas primaju platu.

– Isto tako, podsećamo sve da ova odluka Kurtijevog režima dolazi nakon predstave koju je očigledno pripremio Kurti, kada je pronađeno fantomsko vozilo s nekakavim oružjem koje je pre moglo stati u kamion nego u putničko vozilo, ali i nakon bačene nekakve zapaljive naprave kod zgrade opštine Severna Mitrovica – navodi se u saopštenju, i dodaje da se u oba slučaja lice mesta nalazi u parametru koji nedeljama kontrolišu Kurtijevi specijalci, njihove kamere i dronovi s ostalom opremom za nadzor.

– Kurti je uspostavio jedinstven sistem koji je ništa drugo do lov na veštice u 21. veku, po kome se nepostojeće organizacije, koje nisu javno nikada viđene, niti su preuzele odgovornost za teroristički napad, proglašavaju terorističkim organizacijama. Podsećamo da je u toku miran demokratski protest građana, te da se na severu nije dogodio nijedan napad koji bi iko ozbiljan i normalan mogao nazvati terorističkim. Mada posle upotrebe termina „fašistička milicija“ za Srbe na severu, nas više ništa od Kurtijevog režima ne može iznenaditi – poručili su iz Srpske liste.

KFOR I EULEKS DA SE HITNO UKLJUČE

U želji da spreče da Kurtijev režim inscenira neke nove provokacije i za to optuži Srbe ili neku novu virtuelnu organizaciju, te time sebi da alibi za progon i zastrašivanje Srba, predstavnici Srpske liste zahtevaju od Kfora i Euleksa da najhitnije razmeste svoje snage na svim neuralgičnim tačkama na severu KiM i preventivnim delovanjem spreče da Kurti ostvari svoj pakleni plan i ugrozi mir na ovim prostorima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Izrael najavljuje moćnu odmazdu! Nabhan: Evropljani su izvršili pogrom nad Jevrejima, a ne muslimani! (VIDEO)
Live TV

Izrael najavljuje moćnu odmazdu! Nabhan: Evropljani su izvršili pogrom nad Jevrejima, a ne muslimani! (VIDEO)

Dok se približava eskalacija sukoba na Bliskom istoku, narod se sve više buni. Dok je većina naroda na strani Libana, svetski lideri su na strani Izraela. Da li više iko sluša reč naroda? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su bivši ambasador Palestine u Srbiji Mohamed Nabhan, naučni savetnik, prof. dr Dragan Petrović i Srba O Filipović, analitičar.

05.10.2024

09:39

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija