• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Srpskiportal.rs

14.11.2023

17:26

Lažovi, sram vas bilo! Od motorne testere do paljenja Beograda! Ovako se opozicija „bori“ protiv nasilja (FOTO/VIDEO)

printscreen

Politika

Lažovi, sram vas bilo! Od motorne testere do paljenja Beograda! Ovako se opozicija „bori“ protiv nasilja (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Opozicija sa liste „Srbija protiv nasilja“ okupljena oko lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa, zajedno sa lažnim desničarima iz Nove Demokratske stranke Srbije, Dveri i Zavetnika, svakim danom dokazuje da je borba protiv nasilja samo plašt iza kojeg se kriju, a da je realnost potpuno drugačija te da su nasilje, pretnje i uvrede jedina politika koju mogu da ponude građanima Srbije.

Naravno, sve to rade uz podršku tajkunske medijske mašinerije, pa je tako portal Direktno objavio tekst pod naslovom „Zašto SNS preti narodu građanskim ratom?“.

Foto:  

Foto:  

 

Jasno je da opozicija uz pomoć tajkunskih medija pokušava da se lažno predstavi, te da prikaže aktuelnu vlast na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i Srpskom naprednom strankom kao nasilnike. Međutim, činjenice ih demantuju.

Foto: Printscreeen

 

Da izazivanje haosa i nasilja opoziciji nije strano, dobro je poznato, a ovo su samo neki od primera.

Obradović gađa Martinovića mišem

Lider Dveri Boško Obradović 21. novembra 2017. godine mišem od lap topa gađao je u lice tadašnjeg predsednika Administrativnog odbora Skupštine Aleksandra Martinovića (SNS).

Incident se dogodio na sednici tog odbora koji je raspravljao o novčanom kažnjavanju poslanika zbog izrečenih opomena.

Nogo donosio vešala na protest

Srđan Nogo, nekadašnji poslanik Dveri, doneo je vešala na protest opozicije na Terazijama 9. februara 2018. godine.

Foto: Printscreeen

 

Nogo je isto ponovio i nedelju dana kasnije, čime je potvrdio da je politika opozicije defintivno nasilje, vešanje, pretnje.

Upad u RTS, demoliranje i motorna testera

U grupi demonstranata, koja predvođena Boškom Obradovićem 16. marta upala u zgradu RTS, nalazio se i jedan koji je u zgradu nacionalne televizije uneo motornu testeru.

Na snimcima koji su tada preplavili društvene mreže, nalazi se i oni na kojima se vidi kako čovek drži motornu testeru i maše njom posle upada u zgradu RTS.

Pokušaj upada SZS u Stari dvor, ismevanje žene koja se onesvestila

Čelnici Saveza za Srbiju pokušali 4. aprila 2019. godine da upadnu u Stari dvor da bi, kako su tvrdili, predali zahteve za smenu gradonačelnika i njegovog zamenika. Prekinuli sednicu Saveta za rodnu ravnopravnost i gurali se sa radnicima obezbeđenja.

Svoju nekulturu i nasilje naročito je pokazao Miloš Pavlović, odbornik iz redova Narodne stranke Vuka Jeremića. On je u jednom momentu zamahnuo rukom u želji da udari jednu od članica Saveta, a pokazivao im je i srednji prst!

Zatim su žene posedale na stepenice, kako bi održale sednicu do kraja. U toj opštoj gunguli pozlilo je članici Saveta Svetlani Tišljarević (61). Drama je trajala nekoliko minuta jer kola Hitne pomoći nisu mogla da priđu Starom dvoru, ali su je na kraju prevezli u Urgentni centar. Tamo je završila i Đurđina Ljubenović (69), koja je, takođe, imala zdravstvenih problema.

Opozicionari su nastavili da divljaju i prete, ali i da ismevaju ženu kojoj je pozlilo, kao i da vređaju okupljene novinare.

Đilas i Marinika doveli huligane iz Beograda da lome po Pančevu

Dragan Đilas i Marinika Tepić dovezli su 14. juna u Pančevo više 100 huligana, koji su po centru ovog južnobanatskog grada lomili sve što su stigli. Najveću štetu napravili su na gradilištu u Gradskom parku i na Gradskoj kući.

Obesno divljanje plaćeničkih falangi, među kojima je bilo i maloletnih lica, planirano je sa ciljem da se izazovu sukobi većih razmera i da se sve pretvori u masovno lomljenje i pljačku po celom Pančevu, što bi Đilas i Marinika kasnije pokušavali da prenesu i u druge gradove.

Nasilje ispred skupštine, napad na policiju, demoliranje i paljenje Beograda

U jeku borbe protiv pandemije koronavirusa, 7. i 8. jula 2020. godine, opozicioni huligani iz SZS sa svojim pristalicama upali su i u zgradu Narodne skupštine Srbije. Pre toga su gađali policiju kamenicama i molotovljevim koktelima i lomi metalne barikade oko parlamenta.

Tokom nasilnih protesta, zapaljeno je i nekoliko policijskih automobila, huligani su lomili po Beogradu, a povređeno je čak 43 policijska službenika.

Predsednik Vučić je u vanrednom obraćanju javnosti tada izjavio da smo bili svedoci najbrutalnijeg političkog nasilja u poslednjih nekoliko godina.

Demoliranje Gradske kuće i prostorija SNS u Novom Sadu

Iste večeri, u Novom Sadu na Gradskoj kući su porazbijana stakla, a nekoliko puta je izbio i požar ispred njenog ulaza. Huligani su gađali Gradsku kuću čime god su stigli – kamenicama, petardama.

Foto: Printscreeen

 

Takođe, demonstranti su demolirali prostorije Srpske napredne stranke u Stražilovskoj ulici.

Demonstranti u Novom Sadu blokirali su za saobraćaj Stražilovsku ulicu, a onda su krenuli da divljaju.

U jednom trenutku neko od prisutnih je bacio kamen i razbio staklo na prostorijama Srpske napredne stranke.

Nogo pucao iz paintball puške na skupštinu

Skupština Srbije i poslanici ponovo su postali meta napada opozicionara 27. jula, ali ovaj put pretilo im se i puškama.

Naime, opozicioni poslanik i nekadašnji član Dveri Srđan Nogo sve je zgrozio kada je tokom protesta izvadio pušku za pejntbol, uperio je u parlament, pucao i tako se fotografisao.

Jeremić sa ekipom hteo da bije predsednika Vučića

Možda i najsramniji potez opozicije dogodio se 25. juna 2021. Vuk Jeremić, Vladimir Gajić, Bora Novaković, Miroslav Aleksić došli su do predsedništva da linčuju predsednika, ali se dogodilo ono što su najmanje očekivali i želeli.

Vučić je sišao sam pred njih, bez ikakvog obezbeđenja i pozvao ih da ispune ono što obećavaju, ako smeju, da ga linčuju. Rekao im je da su lopuže i najgori kriminalci!

Jeremić, kad je shvatio da se predsednik ne šali i da ih poziva da ispune svoju nameru, obrnuo je ćurak i počeo da vristi u panici kako hoće samo na RTS pred kamere, a da ga je strah da uđe u predsedništvo.

Tada se još jednom se pokazalo da Vučić pred sve izlazi čista obraza, a da se Jeremić plaši i svoje senke i da je hrabar samo izdaleka.

Jeremić je plašljivim glasom novinarima ispred Predsedništva potvrdio da nije očekivao da će Vučić sići.

Nasilje na Gazeli, premlaćivanje vozača

Grupa lažnih ekologa koja je blokirala most Gazela 11. novembra 2021. godine, pretukla je čoveka koji je naišao automobilom. Tom prilikom uništili su mu i vozilo.

Prema rečima svedoka, okupljeni nisu dali čoveku da prođe, a kada je on izašao iz vozila, nastao je haos.

Napad na bageristu u Šapcu

Pristalice opozicije organizovale su blokade i u Šapcu, a 27. novembra brutalno je pretučen bagerista Duško Prokić. Na njega nasrnuo Dragan Milovanović Crni, koji je u međuvremenu postao uzdanica sve agresivnije srpske opozicije.

Prokić je zadobio teške telesne povrede i to samo zato je protestvovao nakon što su pristalice opozicije ograničile kretanje.

Napad na policiju i gađanje farbom u Novom Sadu

Ni građani Novog Sada nisu pošteđeni haosa koji su izazvali lažni ekolozi. Oni su 21. jula prošle godine tokom pokušaja upada u Skupštinu Vojvodine napali policiju, ofarbali im štitove u zeleno, a potom su 27. jula gađali prostorije SNS farbom.

Nasilje u Skupštini, napad na Vučića

Prava drama dogodila se u sali Skupštine Srbije u toku specijalne sednice o Kosovu i Metohiji, kada su polsanici opozicije, nezadovoljni odgovorom predsednika Vučića, krenuli da viču na njega, a potom su krenuli i da se fizički obračunaju sa Vučićem.

On im je poručio da nisu u stanju da čuju odgovor, pa onda viču i negoduju.

– Ovolika vika i dreka je samo zato što nisu u stanju da čuju odgovor. Jer mislite da je lepo vikati i misliti da udarate u vreću, a čim bi neko da im odgovori i da ih smesti tamo gde im je mesto počinje vika i dreka – rekao je Vučić i dodao:

– Navijanje za poslovnik jer im je to najvažnije, možete da zamislite kakvo je to uljudno ponašanje – rekao je Vučić dok se opozicija drala.

– Vi ste Kosovo dali, mi branimo Kosovo od takvih kao što ste vi. Vi ste Kosovo dali, a mi ga vraćamo i dajemo ga našem narodu i našoj državi. Sram vas bilo lažovi jedni!

– Očekivali da će neko da im se skloni. Poslovnik je važniji od Kosova, Kosovo je srce Srbije – to je razlika između nas.

Nakon ovoga izbio je fizički obračun između stranaka, neki poslanici su se probili do pozicije gde sedi predsednik Vučić. On im je odgovorio da „tolike divljake nije video“.

– Ja ovakve divljake nisam video, ovo je neverovatno, sram vas bilo šta radite – rekao je predsednik.

– Je l’ to bilo najbolje što ste mogli da uradite – pitao je on.

Rušenje ograde ispred Predsedništva i pretnje Vučiću

Na skupu desničarskih ekstremista 15. februara ove godine, demonstranti su se uputili ka Predsedništvu Srbije, gde su prvo probili ogradu, a potom stigli do samog ulaza.

Iste večeri, predsedniku Srbije upućene su jezive pretnje smrću. Sa bine se obratio jedan od organizatora protesta Dejan Petar Zlatanović, koji je na kraju svog govora viknuo „Ko potpiše-Njega ubiše“.

I ultradesničar Damnjan Knežević iz takozvanih Narodnih patrola, čiji se pripadnik Dejan Bobaček uputio sa snajperskom puškom na protest ispred Predsedništva, takođe je potvrdio da je njihova namera da ugroze život predsednika.

On je na protestu između ostalog izjavio: „Kunem vam se, spremni smo za mnogo više od nereda“.

Prvi na listi – nasilnik Lazović

Kopredsednik Zeleno-levog fronta i večiti student Radomir Lazović, koji je prvi na listi tajkuna Dragana Đilasa „Srbija protiv nasilja“ pravi je primer nasilnički nastrojenog čoveka.

Lazović poznat i po tome što voli da „uđe u čašu“, ne libi se da nasrne na bilo koga ko mu ne odgovara, te je tako 2016. godine gađao flašom Sinišu Malog, tada gradonačenika Beograda. Prethodno je gužvao i gazio zastavu Srbije.

To nije jedini nasilnički čin prvog čoveka na Đilasovoj listi, a detaljnije čitajte OVDE.

Nasilje jedina politika opozicije

U ovom tekstu naveli smo samo neke od primera nasilja opozicije, prozapadne i „desne“, budući da je svaki glas za lažne patriote glas za Đilasa. Ipak, sve to je više nego dovoljno da se zaključi da opozicija nema nikakav plan ni program, već da narodu samo mogu da ponude nasilje i rušenje.

Na kraju možemo da zaključimo samo da bi logičnije bilo da se Đilasova lista umesto „Srbija protiv nasilja“ zove „Za nasilje nad Srbijom“ i da poručimo: Sram vas bilo, lažovi jedni!

Izbori 17. decembra su od presudne važnosti. Građani biraju da li žele pristojnu Srbiju, u kojoj svako može da kaže i radi šta želi dokle god to ne ugrožava nekog drugog, Srbiju napretka i razvoja, nove puteve, pruge, bolnice, škole… ili Srbiju nasilja gde je normalno linčovati političke protivnike i svakog ko ne misli isto kao oni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)
Live TV

Odluke NATO pakta u Vašingtonu vode svet u neviđenu opasnost! Ubistvo Trampa ne bi spustilo tenzije u Americi! (VIDEO)

Gosti "Info dana" Informer televizije bili su direktor "Srpskog telegrafa" Saša Milovanović, profesor dr Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju Srbije i Ljubomir Đurić iz Centra za nacionalnu politiku. Govorili su o odnosima Srbije i Egipta, kao i o nedavnom atentatu na bivšeg šefa države i aktuelnog kandidata za predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa.

16.07.2024

16:27

Hronika

Detetu pržio ruke i noge na ringli, pa šokirao izjavom! Komšije otkrile detalje užasa na Čukarici: "Bacao je stvari po ulici..."
Hronika

Detetu pržio ruke i noge na ringli, pa šokirao izjavom! Komšije otkrile detalje užasa na Čukarici: "Bacao je stvari po ulici..."

Muškarac (40) koji se sumnjiči da je u ponedeljak u poslepodnevnim satima u Čukarici, pastorka (5) tukao rukama i nogama, a zatim mu stopala i dlanove stavljao na užaren šporet smešten je na Kliniku za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" radi veštačenja. Kako komšije ovog očuha iz pakla pričaju, oni su primetili Hitnu pomoć u dvorištu kuće i dečaka sa zamotanim rukama.

16.07.2024

21:50

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija