• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.12.2023

09:56

Radikalizovana manjina hoće da deli građane Srbije! Barac: pojedinci u SPS žele da ruše Vučića! (VIDEO)

Informer

Politika

Radikalizovana manjina hoće da deli građane Srbije! Barac: pojedinci u SPS žele da ruše Vučića! (VIDEO)

Podeli vest

Uvrede Đilasove opozicije na račun građana Srbije, kao i sramotno vređanje predsednika Vučića od strane funkcionera SPS Dejana Dimitrijevića, analizirali su gosti Info jutra, glavni urednik TV Informer Dragan J. Vučićević, Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost i sociolog Vladimir Vuletić.

Glavni urednik TV Informer Dragan J. Vučićević istakao je da mi nemamo podeljeno društvo u Srbiji, već situacija koju je izazvala radikalizovana manjina i da je opozicija potvrdila svoj drugosrbijanski rasizam u kojem oni imaju pravo na sve, drugi ni na šta.

- Modus operandi opozicije godinama je proglašavanje onih sa kojima se ne slažu, za glupe, krezube i nepismene. Ta njihova elita je vređanjem više rekla o sebi, njih će ta mržnja ubiti, ne znam da li razmišljaju da bake koje su vređali, su zapravo nečije supruge i majke. Niko se kod njih nije ogradio od uvreda nego ćute i odobravaju sve. Ne verujem da bi NUNS i neki zaštitnici žena ćutali da njih neko tako vređa. Ovo nije podeljeno društvo, već situacija koja je izazvana radikalizovanom manjinom. Kol centar SNS-a su nazivali svakakvim imenima, dok se Đilasovci hvale svojim kol centrom, to je taj drugosrbijanski rasizam koji vlada u medijima, gde oni govore da njima sve pripada, a da mi ostali nemamo nikakva prava. Kada oni zovu građane to je demokratija, a kada neko drugi to radi, taj je sendvičar - rekao je Vučićević.

Foto: Pedja Milosavljević

 

Foto: Pedja Milosavljević

 

Vučićević je dodao da politikom pojedinaca u SPS poput Dejana Dimitrijevića, jasno se vidi da neki u SPS jedva čekaju da imaju poslanika više i da se udruže sa Đilasovom opozicijom.

Videli smo politiku pojedinih u SPS poput Dejana Dimitrijevića, koji je na lokalnoj proslavi, uzeo mikrofon i mogli smo čuti šta je pevao. To je potvrda da neki u SPS jedva čekaju da imaju jednog poslanika više i da se udruže sa Đilasovom opozicijom. Ovaj čovek koji peva uvrede, je blizak saradnik Novice Tončeva koji je trenutno odlazeći ministar, nije jasno šta je Vučić skrivio Dimitrijeviću, da li praveći puteve ili nečim drugim. Od vlasti niste čuli prljavu kampanju, čime se opizicija bavi od početka kako Vučićev otac nije njegov zapravo i drugim uvredama - rekao je Vučićević.

Foto: Pedja Milosavljević

 

 

Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost naveo je kako Dragan Đilas deluje kao apsolutni gospodar u svega što se dešava u opoziciji što ga na neki način čini diktatorom.

- Jasno su pokazali na koji način žele da dođu na vlast, kada ne dobiju ono što žele okreću se određenim centrima moći, koji bi ih mogli dovesti na vlast, jer po njima nemaju oni šta da pričaju sa ljudima. Oni u svojim uskim krugovima ljudi po kafićima, stiču sliku da su oni bolji od drugih i da ne moraju da prihvataju različitosti. Dragan Đilas je apsolutni gospodar svega što se dešava u opoziciji što ga čini običnim diktatorom. Nekome odgovara da nas deli kao društvo, imamo učestale primere napadanja naših aktivista u cilju zagađivanja našeg političkog prostora. Poznajem momka koji je napadnut zato što je izrazio svoje političko gledište, zbog čega ne zaslužuje da bude napade na sebe. Pevanjem uvreda na proslavi deluje kao da pojedini u SPS zapravo žele da sruše predsedniak Vučića. Ovo je verovatno bio pokušaj SPS da pridobije određene opozicione glasače, ali da ostane u dobroj saradnji sa SNS što je nije dobro promišljeno - rekao je Barac.

Foto: Pedja Milosavljević

 

 

Sociolog Vladimir Vuletić objasnio je kako se u negativnim komentarima opozicije primećuje frustriranost, što nije stekla demokratski legitimitet kod građana Republike Srbije.

- Kol centri su jedni od načina demokratske borbe, jedan čovek je jedan glas i nema manje ili više vrednih ljudi. Kada čitam negativne komentare na internetu primećujem frustriranost, što ne može demokratski da se postigne lični cilj pa se pribegava uvredama. Oni jedino strahovitim pritiskom spolja kao manjina bez demokratskog legitimiteta mogu da nameću svoje mišljenje, a drugačije ne. Onovna stvar u normalnoj komunikacije zahteva uvažavanje tuđeg gledišta, a opozicija pokazuje autoritarizam zato što jer ne zanima šta narod misli - rekao je Vuletić.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija