• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.02.2024

12:39

Milićević o ćutanju opozicije: Ni reč oni nisu pomenuli o teroru nad našim narodom na KiM!

Informer

Politika

Milićević o ćutanju opozicije: Ni reč oni nisu pomenuli o teroru nad našim narodom na KiM!

Podeli vest

Ministar Đorđe Milićević oštro je osudio najnovije poteze dela opozicije, ocenjujući da „rade sve protiv svoje zemlje i naroda, nadajući se da će tako na krilima podrške zapadnih centara moći doći na vlast u Srbiji“.

- Ne mire se sa uspehom promišljene politike predsednika Srbije sadržane u istorijskom govoru na sednici SB UN , već još snažnije pod sloganom „Nasiljem protiv Srbije“ i motom „Što gore po Srbiju to bolje po nas“, nastavljaju da podanički i posilnički pred strancima govore najgore o svojoj državi i narodu, samo da bi ostvarili jedini cilj koji imaju a to je -vlast, funkcije i fotelje bez izbora - istakao je ministar Milićević i podsetio da su srpski opozicionari u Strazburu tražili sankcije za Srbiju i imali identične nastupe kao Aljbin Kurti u UN.


- Kako u Strazburu, dok su se provodili sa svojom prijateljicom Violom fon Kramon, nijednog trenutka ne pomenuše nepodnošljivo težak položaj Srba na Kosovu i Metohiji? Više su izgleda zabrinuti za Aljbina Kurtija i navodni atentat u Makedoniji nego za svoj narod na Kosmetu. Da, od svakog Srbina s Kosova draži im je taj albanski ekstremista koji svakim svojim potezom sprovodi teror sa krajnjim ciljem etničkog čišćenja Srba sa Kosova i Metohije! Ni reč oni nisu pomenuli o teroru nad našim narodom, jer ih to i ne zanima. Zanima ih samo kako što jače napasti Vučića i oteti vlast. Ali, džaba im ta podanička politika. Vlast u Srbiji se osvaja na izborima, a za to je potrebna podrška građana Srbije, a ne Kurtija i njegovih lobista na Zapadu - istakao je Đorđe Milićević.


Minsitar je podsetio i na tekst objavljen nedavno na portalu "Slobodna Bosna" pod naslovom „Spašavanje Zapadnog Balkana od Srbije“ u kome se navodi da je „rezolucija o Srbiji Evropskog parlamenta pokazala da je završena politika ustupaka Zapada Srbiji (na račun BiH, Crne Gore i Kosova) zbog Vučićevih (lažnih) obećanja da će se distancirati od Rusije“.


- U tekstu se Vučić kritikuje zbog toga što ne priznaje nezavisnost lažne države Kosovo, ne uvodi sankcije Rusiji, ne gasi ruske medije u Srbiji, pomaže Srbima u Crnoj Gori, kao i zbog toga što nije postavio granicu za Srbe na Drini. Iz svega navedenog jasno je da je cilj rezolucije u EP, za koju su se tako snažno borili Dragan Đilas, Marinika Tepić, Radomir Lazović, Miroslav Aleksić, Zdravko Ponoš i drugi iz redova opozicije, zapravo da se „Zapadni Balkan spasi od Srbije“ - zaključio je ministar Milićević u izjavi za medije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17