• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.02.2024

09:52

Napadnuta srpska deca na KiM! Viševekovna mržnja Albanaca prema Srbima prenosi se generacijama! (VIDEO)

Masha Bandjur

Politika

Napadnuta srpska deca na KiM! Viševekovna mržnja Albanaca prema Srbima prenosi se generacijama! (VIDEO)

Podeli vest

Dvojica Albanaca presrela su automobilom grupu petorice srpskih maloletnika u Lapljem Selu kod Gračanice i uz psovke i pretnje nožem, od dece su tražili da kažu da je njihov predsednik Hašim Tači, a da predsednika Srbije nazivaju pogrdnim imenima. O svim dešavanjima na Kosovu i Metohiji u "Info jutru" govorili su Milovan Drecun, predsednik skupštinskog odbora za KiM i Lazar Stević, novinar televizije Most.

Kako je ispričao roditelj jednog od maloletnih dečaka, deca su se razbežala, ali je vozač automobilom preprečio put dvojici, izvadio nož i nastavio da ih prati, dok je njegov suvozač sve vreme događaj snimao telefonom.

Novinar televizije Most Lazar Stević javio se uživo u program TV Informer i potvrdio da se napad na srpske dečake zaista desilo.

Foto: Informer

Lazar Stević

-U ovom selu 98% stanovništva je srpsko. Ekstremističke grupe Albanaca dolaze u srpska sela i maltretiraju srpske mladiće. Na svu sreću, dečaci su uspeli da pobegnu svojim kućama. Roditeji su policiji prijavili slučaj, ali ne verujemo da će počinioci biti pronađeni. To i daje vetar u leđima počiniocima. Ni jedan od počinilaca ovakvih zlodela nije snosio posledice i nije procesuiran. Sve ono što sada dolazi iz Prištine daje podršku svim ljudima koji misle da mogu da maltretiraju Srbe. Zaista je teška situacija na KiM. Negde nema čak ni deset hiljada dinara da se podigne- rekao je Stević.

Predsednik skupštinskog odbora za KiM Milovan Drecun istakao je da ovde postoji jedna nagomilana, viševekovna mržnja Albanaca prema Srbima.

Foto: Masha Bandjur

Milovan Drecun

-To se prenosi iz generacije na generaciju. Najteži mogući napadi su upravo napadi na decu. Kada nekome ugrožavate bezbednost njegove dece, onda taj neko razmišlja o tome da napusti to područje. Srbe tretiraju kao građane drugog reda. Ne kažnjavaju one koji pucaju na Srbe, koji uzurpiraju njihovu imovinu. Ništa ih ne sprečava da maltretiraju Srbe koji je brojčano manje prisutan na KiM. Imamo česte zapaljive izjave albanskih političara. Najveći probelm je što policija i sudovi ne rade svoj posao na način na koji bi to trebalo. Umrtvljenost dijaloga u Briselu otvara prostor za ovakve stvari. Imate ljude koji su pod snažnim utiskom propagande, a onda Kurti kaže da su Srbi počinili genocid nad Albancima na KiM. Kad neko od Albanaca to čuje, onda naravno podstičete kod njih mržnju i oni se svete onima koji su navodno počinili genocid nad njihovim narodom- rekao je Drecun.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vučić: Uskoro avio-linija Beograd-Šangaj
Politika

Vučić: Uskoro avio-linija Beograd-Šangaj

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će vrlo brzo biti uvedena direktna avio-linija između Beograda i Šangaja i pozvao građane Kine da u što većem broju posete Srbiju.

24.02.2024

22:45

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija