• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.04.2024

10:32

To što sam sinoć uradio, malo ko bi uradio na ovakvom mestu! Ja ne razmišljam o sebi, već o zemlji koju vodim!

printscreen

Politika

To što sam sinoć uradio, malo ko bi uradio na ovakvom mestu! Ja ne razmišljam o sebi, već o zemlji koju vodim!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da bi malo ko odgovorio oštro predsedniku Francuske Emanuelu Makronu, kao što je on učinio sinoć i dodao da je to uradio ne zbog hrabrosti, već zato što razmišlja o zemlji koju vodi.

On je to rekao na pitanje novinara da li mu je Makron rekao nešto nakon reakcije na njegovu opasku da su i Beograd i Priština po nešto učinile i ispunile i dodao da bi uvek isto uradio.

- Naravno, imali smo razgovore u Kosovu i Metohiji, o situaciji u regionu. To vam je jasno da nisu jednostavni razgovori, ali sam zahvalan predsedniku Makronu na tome što nas je saslušao - rekao je Vučić novinarima u Parizu. 

- Dugo smo razgovarali o tome. To što sam sinoć uradio, malo ko bi uradio na ovakvom mestu. Ne zbog Bog zna kakve hrabrosti, već jer sam politički veteran koji odavno ne razmišlja o sebi i svojoj budućnosti, već razmišlja o zemlji koju vodi. Ja živim s tim, znam kroz šta smo sve prošli, ja sam taj koji je tu 12 godina na svim razgovorima. Možete da pošaljete nekog na televiziju ko me ne voli i ko će svašta da priča o meni, ali ja sam taj koji je tu 12 godina na svim razgovorima (sa Prištinom). Ja sam kao enciklopedija, za to šta se dešavalo. Ne postoji niko na svetu ko to zna kao ja, niko nije prisustvovao razgovorima. Promenio sam šest garnitura u Prištini, znam tačno ko je šta rekao i vodim beleške, deo preuzmu službe, deo ostane - rekao je Vučić. 

Makron je bio taj koji je Srbiji pružio ruku u veoma teškom trenutku

Vučić je objasnio i da se, iako je imao napisan govor, za sastanak pripremio i da na kraju nije ni pogledao u papir i da je sve promenio jer je, kako je rekao, situacija za naš narod nepodnošljiva i da je to morao da kaže. Vučić je rekao i da su posle toga, tokom večere, dva sata govorili o Kosovu i regionu i o svemu "što nas tišti" i naglasio da su svi poštovali njegovu otvorenost i iskrenost. Vučić je istakao da je Makron tokom večere bio fer i da je imao pitanja o ZSO.

- Makron je neko sa kime imam najbliže lične odnose, nikada njemu ne bih ništa lično nažao učinio, ili rekao. Postoji ta vrsta lične obaveze kojumprate da poštujete. Ne zaboravite, u Granadi je Makron bio taj koji je Srbiji pružio ruku u veoma teškom trenutku, kada je ceo svet osuđivao samo Srbiju i želeo preko noći da uvede sankcije. Da ne zaboravimo važne stvari koje je za nas neko uradioo. Nisam hteo zbog njega sinoć to da govorim, on je bio jedini koji je tada pomogao Srbiji, to svi da znamo. On i Pedro Sančez. To su stvari koje se ne zaboravljaju.

- Ali kad ja reagujem na onakav način, onda možete da razumete šta se sve u meni nakupilo i kroz šta sve naša zemlja prolazi. Došao sam potpuno spreman, nisam  ni čitao govor, sve sam znao gotovo napamet, ali onda sam morao sve da promenim jer je situacija za naš narod na KiM nepodnošljiva i to sam morao da kažem. Dva sata smo posle toga govorili o KiM. 

- Makron je bio fer, rekao je to si meni rekao kad smo bili u Briselu. I on je imao određena pitanja oko ZSO, videćete francuski stav. Moj posao je da se borim za našu zemlju. Mislim da smo uspeli da objasnimo poziciju Srbije. Osećam se ponosno kad se u ime Srbije uživam u počastima koja su za Srbiju priređene. Hvala im na tome, ali i Makronu što je rekao da veruje u mene lično. Razgovarali smo o svemu, o KiM, o Srebrenici, situaciji u regionu...  - rekao je Vučić. 

On je preneo da su sinoć govorili o svim poteškoćama sa kojima se Srbija suočava.

- Mislim da je predsednik Makron razumeo šta je ono o čemu smo pričali, šta je ono što smo se dogovorili. Videli ste da ja nikoga nisam lagao, da to smem da kažem i u lice pred svakim. Zato što kad govorite istinu, to vam je najbolja zaštita i nemate čega da se stidite kad govorite isto pred svojim narodom, što govorite i pred stranim najvišim predstavnicima - naveo je Vučić ocenjujući da su to stvari koje su dobre za nas.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija