• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.07.2024

21:13

Šta će sad da kažu lažni ekolozi? Sevnula istina i na N1: Nemačka već kopa litijum i tek će da ga kopa na veliko!

Shuterstock/printskrin

Politika

Šta će sad da kažu lažni ekolozi? Sevnula istina i na N1: Nemačka već kopa litijum i tek će da ga kopa na veliko!

Podeli vest

Na tajkunskoj N1 sevnula je istina nakon uklučenja novinara Dojče velea koji je govorio o iskopavanju litijuma u Nemačkoj.

U program N1 uživo se uključio novinar iz Dizeldorfa i na pitanje novinarke da li se kopa litijum i u Nemačkoj kao što je to pominjala Ana Brnabić, on je to potvrdio rekavši da se zasad kopucka, ali da je u planu iskopavanje znatnih ležišta ove rude.

- O nemačkim litijumskim projektima ćemo pokušati da saznamo malo više. Na vezi iz Dizeldorfa sa nama je novinar Dojče velea Srećko Matić. Srećko, da li Nemačka počinje da kopa litijum na svojoj teritoriji, kao što kaže Ana Brnabić. I šta su ti projekti "Vulkan" i "Zinvald"? - pitala je voditeljka novinara koji se uklučio u program.

- Pa nemačka zapravo kopucka, ne kopa baš onako kako bi to htela onako u većem obimu ili onako kako bi to moglo barem jednim dobrim delom zadovoljiti potrebe i Nemačke industrije barem ono što očekuju ovde privrednici. Znači, sada u relativno malim razmerama i u većem obimu bi moglo početi zapravo za nekoliko godina. Jedan od ta dva projekta koje ste spomenuli, upravo je u najavi, nalazi se na istoku Nemačke u regiji Ercgebirge, stara rudarska regija na granici sa Češkom, Zinvald. Tamo su istraživanja pokazala proteklih godina da ispod zemlje leže znatna nalazišta litijuma koji bi se kopao klasičnim putem - rekao je novinar Dojče velea. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)
Live TV

Ono što NATO nije uspeo bombama, postigao je novcem, propagandom i domaćim izdajnicima! Miloševićev istorijski govor danas izgleda jezivo koliko istinito! (VIDEO)

Ako postoji istorijski momenat kao prekretnica u istoriji jedne države, to je bio 5. oktobar. Slobodan Milošević se putem državne televizije obratio naciji. Nakon 5. oktobra okrenuta je nova stranica politike Srbije. 24 godine kasnije nameće se pitanje da li nam je trebao taj 5. oktobar! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su advokat Dragoljub Tomašević, Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i bivši načelnik odeljenja za krvne delikte Žarko Popović.

05.10.2024

10:55

Izrael najavljuje moćnu odmazdu! Nabhan: Evropljani su izvršili pogrom nad Jevrejima, a ne muslimani! (VIDEO)
Live TV

Izrael najavljuje moćnu odmazdu! Nabhan: Evropljani su izvršili pogrom nad Jevrejima, a ne muslimani! (VIDEO)

Dok se približava eskalacija sukoba na Bliskom istoku, narod se sve više buni. Dok je većina naroda na strani Libana, svetski lideri su na strani Izraela. Da li više iko sluša reč naroda? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su bivši ambasador Palestine u Srbiji Mohamed Nabhan, naučni savetnik, prof. dr Dragan Petrović i Srba O Filipović, analitičar.

05.10.2024

09:39

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija