• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.07.2024

13:51

Još jedna poslanica pobegla od Nestorovića: Nisu pokazali poštovanje osnovnih civilizacijskih normi

Inofrmer/Pedja Milosavljević

Politika

Još jedna poslanica pobegla od Nestorovića: Nisu pokazali poštovanje osnovnih civilizacijskih normi

Podeli vest

Narodna poslanica i predsednica odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo Bogdana Koljević Grifit napustila je danas poslaničku grupu “MI snaga naroda profesor dr Branimir Nestorović” i o tome obavestila Narodnu skupštinu!

Naime, kako je ona u svom dopisu navela, Koljević Grifit napušta doktora Nestorovića jer članovi njegovog pokreta nisu pokazali poštovanje osnovnih civilizacijskih normi i načela, te je prinuđena da u budućnosti nastupa kao samostalna poslanica.

Obaveštavam Vas da ja, narodna poslanica Bogdana Koljević Grifit istupam iz Poslaničke grupe "MI snaga naroda prof. dr Branimir Nestorović" zbog političkog neslaganja i razlike u stavovima. Obzirom da u proteklom periodu šef poslaničke grupe Mi snaga naroda, Branko Lukić, kao i ostali članovi ove poslaničke grupe nisu pokazali poštovanje osnovnih civilizacijskih normi i načela, prinuđena sam da Vam se lično obratim sa ovim zahtevom da se što pre formalizuje moj prelazak u samostalne poslanike“, navodi se u dopisu koji je potpisala Koljević Grifit.

Kako ona nije navela konkretne primere nepoštovanja osnovnih civilizacijskih normi u svom dopisu, javnost može samo da nagađa u čemu je nastao problem u pokretu Branimira Nestorovića. Ono oko čega su se mnogi poslanici koji su zajedno sa njim ušli u skupštinu sporili, jeste činjenica da sav novac koji sleduje parlamentarnim strankama Branimir Nestorović uzima za sebe. Naime, sam Nestorović je izjavio da njegovom pokretu sleduje 8,1 milion dinara mesečno, što iznosi blizu 80.000 evra. Ono što je sporno, jeste činjenica što Nestorović taj novac ne deli sa poslanicima koji su napustili njegovu poslaničku grupu. To je ranije ove godine rekao I Branko Pavlović, te kao razlog naveo da račun pokreta nosi ime Branimira Nestorovića, jer je otvoren pre raspada pokreta i potvrdio da je Nestorović “sve uzeo”.

Sva dešavanja govore u prilog činjenici da u opoziciji vlada opšte rasulo. Pre današnjeg istupanja Koljević Grifit, juče su saopštenjima zaratili pokret Sava Manojlovića Kreni – promeni i Zeleno levi front, dok su ranije odmah nakon beogradskih izbora predstavnici koalicija NADA i Pokreta slobodnih građana izjavili da više neće surađivati sa onima sa kojima su zajednički nastupali do tada.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija