• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.07.2024

19:05

Izabran novi predsednik Opštine Zvezdara! Siniša Mali: Mihailu želim puno uspeha na ovom mestu!

Tanjug

Politika

Izabran novi predsednik Opštine Zvezdara! Siniša Mali: Mihailu želim puno uspeha na ovom mestu!

Podeli vest

Povodom izbora novog predsednika Opštine Zvezdara oglasio se potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali.

- Konstitutivna sednica Skupštine opštine Zvezdara, na kojoj je izabran novi predsednik opštine Mihailo Dosković sa naše liste “Aleksandar Vučić - Zvezdara sutra”. Mihailu želim puno uspeha na ovom mestu, ali i volje i energije da se nosi sa svim izazovima, da nastavi neke važne projekte i započne nove.

- Vaš najvažniji zadatak je da nakon vašeg mandata opština bude bolja nego što ste je zatekli. Građani su vam dali poverenje da nastavite da razvijate opštinu kao i do sada, i to opravdanje se mora opravdati.

- Beograd u naredne tri godine čekaju veliki zadaci, važni arhitektonski, građevinski poduhvati i Zvezdara neće biti izuzeta od toga. Naprotiv.
 
- Neki od najvećih projekata u Beogradu tiču se i vaše opštine kao što je metro, jer će do Zvezdare doći i prva i druga linija toliko očekivanog beogradskog metroa. A to je projekat od istorijske važnosti za glavni grad.

 

 

- U poslednjih nekoliko godina na ovoj opštini je uloženo oko 350 miliona dinara u obnovu dečjih igrališta, ambulanti, škola, sa posebnim akcentom na ulaganja u gasifikaciju opštine što je od velike važnosti za Zvezdaru. Gasifikacija opštine Zvezdara je nastavljena nakon 17 godina, a obuhvaćeni su Mali Mokri Lug, Veliki Mokri Lug, Mirijevo, Zeleno brdo i potez oko Zvezdarske šume.
 
- Tu ne stajemo, imamo i dalje velike planove za Zvezdaru. U planu su rekonstrukcija vrtića Mirijevo, Osnovne škole “Vladislav Petković Dis”, rekonstrukcija doma zdravlja, radovi na šetalištu, zvučnoj ogradi uz auto-put, kanalizaciji u Malom Mokrom Lugu, pijaci Medaković, zgradi Vukov spomenik – javnom parkingu.
 
- Beograd i cela Srbija su započeli veliki investicioni ciklus i razvoj više nikada ne smemo zaustaviti jer razvoj menja našu zemlju. Samo je razvoj život. U okviru EXPO planova i programa “Skok u budućnost- Srbija 2027” u 323 projekta širom Srbije uložićemo 17,8 milijardi evra. Izgradićemo čitav novi grad, pruge, pristupne saobraćajnice, Nacionalni fudbalski stadion, akvatik centar, 1.500 stanova, hotele.

- To će nam doneti privredni zamajac koji će naspotom dovesti do toliko željenog ekonomskog domino efekta – daljeg rasta plata, penzija, životnog standarda u Srbiji - zaključio je Siniša Mali.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija