• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.07.2024

17:33

Milica Đurđević Stamenkovski: Pokušaj linča Aleksandra Vučića u Potočarima traje i danas, samo je nastavljen drugačijim sredstvima

Tanjug

Politika

Milica Đurđević Stamenkovski: Pokušaj linča Aleksandra Vučića u Potočarima traje i danas, samo je nastavljen drugačijim sredstvima

Podeli vest

Pokušaj brutalnog fizičkog linča tada premijera, a danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u Srebrenici, nije bio izraz bilo kakvog spontaniteta prisutne mase, saopštila je danas ministarka za brigu o porodici Milica Đurđević Stamenkovski.

"Da je tako, potvrđuje nam činjenica da ni nakon devet godina nemamo ni imenovane, ni odgovorne, ni kažnjene za projektovanu eskalaciju nasilja nad prvim čovekom Srbije. Kada država ne kazni počinioce, a bilo je mnogo kamera koje su sve zebeležile, ona se to sa razlogom može tumačiti da je njeno rukovodstvo stalo iza nasilja.

Sve što se dešavalo u međuvremenu, sve izjave koje možemo čuti ovih dana od brojnih bošnjačkih zvaničnika, ukazuju na najvažniju poruku za region - taj pokušaj linča Aleksandra Vučića traje i danas, samo je nastavljen drugačijim sredstvima - propagandnom industrijom koja svakoga dana srpskog predsednika gađa pretnjama, uvredama i optužbama, kao što su ga pre devet godina gađali flašama, kamenicama i raznim drugih sredstvima.

Gađaju njega sa namerom da pogode Srbiju ali i bezbednost čitavog regiona. Nije teško zamisliti šta bi se desilo, radilo i govorilo da je bilo koji zvaničnik iz regiona tako dočekan u Srbiji. No, Vučić je i tada kao i sada, u ime Srbije poslao poruku poštovanja i pomirenja, ali i jasno stavio do znanja da se srpsko državno i nacionalno dostojanstvo stoji uspravno i da neće ustuknuti", navodi se u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija