• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: INFO CENTAR JUGA

20.07.2024

16:00

Uz vatromet, trubače i Lexington bend otvoren 4. Paradajz fest u Lebanu (FOTO)

Info centar juga

Politika

Uz vatromet, trubače i Lexington bend otvoren 4. Paradajz fest u Lebanu (FOTO)

Podeli vest

Pod pokroviteljstvom i u organizaciji opštine Lebane otvoren je četvrti po redu jedinstveni festival izložbeno prodajnog karaktera, Paradajz fest na kome svi izloženi proizvodi mogu da se degustiraju i kupe i to na više od 40 štandova izlagača poljoprivrednih proizvoda, za koje se ove godine tražilo mesto više jer je zainteresovanost izlagača ove godine bila izuzetno velika.

Tokom tri dana koliko ova manifestacija traje očekuje se dolazak velikog broja posetilaca iz Srbije i zemalja u okruženju, koji će moći da obiđu veliki broj štandova raznih poljoprivrednih proizvoda, kao i izlagača mešovite robe, suvenira i proizvoda domaće radinosti ali i pogledaju širok izbor poljoprivredne mehanizacije.

Predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović u prisustvu narodnih poslanika Nevene Đurić i Neneda Krstića i predstavnika lokalne samouprave najpre je tradicionalno kao i prethodnih godina obišao kompletan izložbeni prostor i porazgovarao sa svim poljoprivrednim izlagačima kojih je na ovogodišnjem Paradajz festu bilo preko 40. Kako su u razgovoru istakli sami izlagači bilo bi ih više ali izložbenog prostora više nije bilo, pa će naredne godine verovatno uslediti proširenje kako bi njihov broj na narednom festu bio još veći.

Paradajz fest nije samo pokretač našeg privrednog i turističkog prosperiteta, već i prilika da razvijemo turizam i ugostimo turiste iz delova naše lepe Srbije i regiona kako bi videli i osetili lepotu juga Srbije kao i mirise i ukuse naših domaćih proizvoda, od kojih je jedan svakako paradajz, kazao je predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović. On je svim posetiocima Paradajz festa koji će ovih dana doći u Lebane poželeo dobar provod koji je kako je rekao svakako zagarantovan pored velikih imena estradnih umetnika koji će nastupiti i poželeo da ova godina bude bolja nego prethodne.

Uz bogat kulturno umetnički program i trubače prve večeri manifestacije uz spektakularni vatromet na centralnoj bini nastupio je Lexington bend. Frontmen Lexington benda Bojan Vasković rekao je da su se rado odazvali pozivu organizatora za ovu manifestaciju i da im je zaista čast i zadovoljstvo što su deo ove price i što će upravo njihov nastup otvoriti ovu manifestaciju i što će po prvi put imati priliku da zabavljaju publiku u Lebanu koje se našlo na spisku mnogbrojnih gradova u kojima će nastupiti ovog leta.

I ove godine biće održano žiriranje u kategorijama najteži paradajz i najlepše dekorisana tezga, kao i takmičenje u pripremi jela od paradajza u dve kategorije: najukusnija salata Paradajz festa i najukusnije kuvano jelo Paradajz festa. Ovo takmičenje koje je pobralo sve simpatije brojnih posetilaca realizuje se uz podršku leskovačke Visoke poslovne škole, a ove godine će među takimičarima uneti dozu neizvesnosti, jer će sva jela degustirati i ocenjivati poznati pakleni kuvar Saša Mišić.

 

Mišić je pozvao sve zainteresovane da uzmu učešće u ovom takmičenju i da pokažu svoje umeće u kuvanju jela od paradajza koje će on sa velikim zadovoljstvom ocenjivati. Prema njegovim rečima za dobro jelo od paradajza potrebne su vredne ruke, pametan čovek i zreo paradajz, mašta i malo iskustva i ne velika termička obrada. Društvo u degustaciji i ocenjivanju praviće mu i Ivica Zdravković profesor leskovačke Visoke poslovne škole strukovnih studija sa kojim je Saša dugogodišnji prijatelj ali i gastronomski saradnik i koji je prema njegovim rečima vrhunski profesionalac a zahvaljujući kome je prema Mišiću ovo takmičenje podignuto na jedan viši nivo.

Festival je za samo par godina postojanja postao internacionalni, sa brojnim izlagačima poljoprivrednih proizvoda i posetiocima iz inostranstva. Drugu godinu za redom prisutni su gosti iz Severne Makedonije iz opštine Krivogaštani koja se inače i pobratimila sa opštinom Lebane. Pored bratske opštine Krivogaštane prvi put Paradajz fest posetio je i gradonačelnik Prilepa sa svojim saradnicima i uglednim firmama iz Prilepa. Kako su nam u razgovoru rekli ovde se osećaju kao kod kuće oduševljeni su kompletnom organizacijom i atmosferom koja vlada na ovogodišnjem festu ali i brojem posetilaca koji su zainteresovani kako da degustiraju tako i da kupe proizvode koje ova firma iz Severne Makedonije ima u svom proizvodnom programu poput ljutenice, papričica i ostalih prizvoda. Kako su poručili ovom prilikom sa zadovoljstvom će doći će ponovo i uzeti učešće na festu i naredne godine.

Posetioce će večeras na centralnoj pozornici zabavljati Dragana Mirković a već sutra trećeg dana 4. Paradajz festa nastupiće Mirza Selimović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Do 2040. Sloveni neće postojati! Cilj velikih sila jeste da nas istrebe u međusobnim ratovima! (VIDEO)
Live TV

Do 2040. Sloveni neće postojati! Cilj velikih sila jeste da nas istrebe u međusobnim ratovima! (VIDEO)

Ono što se dešava oko ukrajinskog fronta često je daleko intenzivnije nego događaji na samom frontu. Ukrajinske snage gube ogromne gubitke u ljudstvu i tehnici. Ruske snage oslobodile su naselje Jurijevka. O situaciji na frontu u Ukrajini, ali i u Gazi, u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Žarko Rakić i pisac i publicista Dejan Lučić. Uživo u program javio se i Igor Damjanović, novinar i ratni reporter koji je govorio o situaciji na ukrajinskom frontu.

19.07.2024

22:19

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija