• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.08.2024

14:43

Vesić dobio tajkunsku Novu S na sudu: Naknadu koja mi pripada usmeriću organizacijama koje obučavaju mlade novinare

TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Politika

Vesić dobio tajkunsku Novu S na sudu: Naknadu koja mi pripada usmeriću organizacijama koje obučavaju mlade novinare

Podeli vest

Ministar Goran Vesić dobio je spor sa tajkunskim glasilom Nova.rs.

Vesić se tim povodom oglasio na zvaničnoj Fejsbuk stranici.

- Upravo sam dobio informaciju da je doneta drugostepena presuda u predmetu Vesić - Nova.rs (tužba zbog teksta "Goran Vesić kao Pablo Eskobar - na isti način do pozicije"). Potvrđena je prvostepena presuda i sud je dosudio da mi Nova isplati 80.000 dinara naknade nematerijalne štete, a takođe imaju i obavezu da objave uvod i izreku presude, i da isplate troškove postupka u iznosu od 62.700 dinara - navodi se u postu Vesića.

Kako se ističe, ministar nerado podnosi tužbe protiv medija.

- Nekada sam i sam bio mladi novinar i imamo ogromno uvažavanje za novinarsku profesiju koja je važna za izgradnju demokratskih kapaciteta jednog društva. Verujem da mediji treba da imaju najveće moguće slobode, ali te slobode treba da koriste odgovorno, a ovde smo upravo imali slučaj zloupotrebe slobode koju naša država omogućava svim medijima. Jedno su demokratija i sloboda, koje treba da gradimo i negujemo, a drugo su laži koje zaslužuju osudu i prezrenje. Nadam se da će ova presuda imati korektivnu ulogu u pisanju medija Nova.rs i da će motivisati uredništvo ovog medija da se u svom budućem radu u većoj meri pridržava kodeksa novinara i profesionalnih standarda koji nalažu da pisanje medija bude objektivno i istinito. Naknadu koja mi pripada usmeriću novinarskim organizacijama koje sprovode obuke mladih novinara kako bismo svi zajedno kao društvo uticali na njihovo pravilno oblikovanje i podizali njihovu svest o važnoj ulozi koje novinarska profesija ima za srpsko društvo - ističe se u postu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Dinosauri i vile u zvezdanoj čaroliji: Nova Vulkančić izdanja u prodaji
Kultura

Dinosauri i vile u zvezdanoj čaroliji: Nova Vulkančić izdanja u prodaji

Zamislite svet u kom praistorijska bića, čarobne vile i svetlucave zvezde spajaju svoje čari kako bi stvorili priče koje fasciniraju i inspirišu mališane. Vulkančić vas poziva da u novim dečjim knjigama osetite magičan doživljaj koji nadmašuje obične priče i omogućava deci da urone u svet gde mašta nema granica, i gde svaka stranica donosi novo uzbuđenje.

08.08.2024

13:02

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija