• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.08.2024

17:29

Upravni odbor RTS: Nismo obavešteni o promeni na mestu direktora programa

wikipedia

Politika

Upravni odbor RTS: Nismo obavešteni o promeni na mestu direktora programa

Podeli vest

U saopštenju koje potpisuje predsednik UO RTS i koje prenosimo u celini, Upravni odbor reaguje na kadrovske promene na mestu direktora programa Televizije.

Ni dan kasnije posle informacije o kadrovskim promenama na RTS koju je objavio portal Udruženja novinara Srbije, "menadžment" javnog servisa nije se udostojio da zvanično o tome obavesti Upravni odbor.

Vest da je dosadašnji direktor programa Vladan Čkrkić otišao u penziju, i da je generalni direktor Dragan Bujošević na to mesto postavio Sašu Barbulovića, dosadašnjeg urednika Jutarnjeg programa RTS, PR služba je potvrdila novinskom udruženju ne smatrajući bitnim i važnim da o tome obavesti ni građane Srbije preko svog sajta niti Upravni odbor.

Još jednom je dokazano da se radi o visokom neprofesionalnom ponašanju generalnog direktora koji očito kadrovske promene ne smatra važnim jer o tome nije obavestio UO RTS, kao organ upravljanja JMU RTS. (član 17. Zakona o JMS).

Ovaj primer je samo jedan u nizu sramotnih činova pokušaja generalnog direktora kako bi omalovažio UO.

Napominjem da imenovanje direktora programa spada u nadležnost generalnog direktora i u tom smislu on nije prekršio Zakon, ali se svakako radi o vrhunskom neprofesionalizmu.

Možete li zamisliti situaciju da UO imenuje neke od glavnih i odgovornih urednika, što jeste nadležnost UO, a da o tome ne obavesti generalnog direktora?

UO je uvek o svojim odlukama prvo obaveštavao generalnog direktora iako to ne piše u Zakonu, ali se takve stvari podrazumevaju i stvar su profesionalizma i pristojnog ponašanja.

Nažalost, postaje evidentno da je, kako npr. u slučaju "anonimnog menadžmenta" tako i u ovom, ponovo dokazano da aktuelni generalni direktor nema nameru da uspostavi zdravu i profesionalnu komunikaciju sa UO i da nastavlja sa produbljivanjem "narušenih poslovnih odnosa" na RTS. Koliko god da je to van svake poslovne logike, ipak je i posle ovog slučaja jasno da će u tom pravcu nastaviti i dalje.

UO izražava zabrinutost zbog ovakvog odnosa i prema javnosti.

 

Branislav Klanšček

Predsednik UO RTS


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

(VIDEO) Rusi bi mogli da upotrebe taktičko nuklearno oružje i bez Putinovog odobrenja u slučaju kolapsa fronta! Ko bude upravljao energentima - kontrolisaće svet!
Live TV

(VIDEO) Rusi bi mogli da upotrebe taktičko nuklearno oružje i bez Putinovog odobrenja u slučaju kolapsa fronta! Ko bude upravljao energentima - kontrolisaće svet!

Brojna žarišta trenutno postoje širom sveta. Jedna bukte, druga tinjaju, a treća se tek pripremaju. Kakva je situacija na frontu u Ukrajini, ali i na Bliskom istoku, kao i kakva ratna dešavanja se odvijaju širom planete komentarisali su ekspert za energetiku profesor dr Dragan Škobalj i Mihajlo Olujić iz Centra za društvenu stabilnost tokom gostovanja u "Ratu uživo".

16.08.2024

22:28

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija