• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.08.2024

08:35

Dugoročni savez Srbije i Francuske! Makron objavio snimak na Instagramu i poslao jaku poruku!

Aleksandar Jovanović Cile

Politika

Dugoročni savez Srbije i Francuske! Makron objavio snimak na Instagramu i poslao jaku poruku!

Podeli vest

Predsednik Francuske Emanuel Makron koji boravi u našoj zemlji, poručio je da je Srbiji mesto u EU i da je EU potrebna jaka Srbija, ali i da je Srbiji potrebna jaka i suverena EU.

Makron je naglasio da je izbor "Rafala" jasan izbor koji predstavlja volju za dugoročnim savezom između naše dve zemlje u sklopu snažne, suverene Evropske unije i taj izbor učestvuje u našoj strateškoj autonomiji.

-  Srpski izbor Rafala je dugoročni savez naše dve zemlje u okviru jače i suverenije Evrope  - napisao je Makron na Instagramu. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emmanuel Macron (@emmanuelmacron)

Podsetimo, predsednik Francuske Makron doputovao je u četvrtak posle podne u Beograd na poziv predsednika Srbije Vučića u dvodnevnu zvaničnu posetu tokom koje će posetiti i Novi Sad.

Oglasio se Makron na ćirilici! Podelio dragu uspomenu iz Beograda iz 2019. i poručio: Iskrena radost je vratiti se (FOTO)

Predsednik Vučić je lideru Francuske zahvalio na poštovanju iskazanom prema Srbiji i njenom narodu i naglasio da se cela zemlja seća istorijske posete i govora na srpskom koji je održao u Beogradu 2019. kada je dirunuo u emocije srpskog naroda.

- Verujem u srpsko francusko prijateljstvo i rezulate saradnje koja je danas neuporedivo uspešnija nego pre 10 godina - poručio je Vučić i rekao da zna da je predsednik Francuske u četvrtak u Parizu imao britanskog premijera, ali da je i pored toga odvojio vreme za Srbiju.

- To vam nećemo zaboraviti - naglasio je Vučić.

Predsednik Srbije je naglasio da je zahvalio Francuskoj na podršci koju je pružala i pružaće Srbiji na putu ka EU, ali i na sve većem broju investicija i za 12 sporazuma potpisanih sinoć koji potvrđuju da se saradnja provlači kroz sve sfere života, od namenske industije, nuklearne industrije, auto industrije, aeronuatike, ali i do letećih automobila.

- Srećni smo što postajemo deo "Rafal" kluba - rekao je predsednik Vučić i dodao da su juče ispregovarani poslednji delovi i pasusi ugovora o nabavci 12 francuskih višenamenskih aviona "Rafal".

Dodao je da je ugovor koji je potpisan sa francuskim proizvođačem, a koji uključuje kompletan pomoćni logistički paket, rezervne motore i druge delove, vredan 2,7 milijardi evra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Muslimanski političari po svaku cenu hoće da naprave unitarnu Bosnu i Hercegovinu! Srbi rade sve da očuvaju mir u regionu, ali neko želi "drugo poluvreme"! (VIDEO)
Live TV

Muslimanski političari po svaku cenu hoće da naprave unitarnu Bosnu i Hercegovinu! Srbi rade sve da očuvaju mir u regionu, ali neko želi "drugo poluvreme"! (VIDEO)

Specijalni gost emisije "Rat uživo" bio je ministar unutrašnjih poslova Bosne i Hercegovine Nenad Nešić. On je govorio o poziciji Srba u Federaciji BiH, nedavnom pokušaju atentata na njega, ali i o težnjama muslimanskih političara da naprave unitarnu Bosnu i Hercegovinu, odnosno ukinu Republiku Srpsku.

29.08.2024

22:58

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Amerika se, ipak, lomi! Pojavila se nova anketa!
samo poen!

Amerika se, ipak, lomi! Pojavila se nova anketa!

Demokratski predsednički kandidat Kamala Haris ima jedan procentni poen prednosti u odnosu na republikanskog rivala Donalda Trampa, uoči novembarskih izbora, pokazuje najnovija anketa lista Volstrit Džornal (WSJ).

30.08.2024

08:55

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija