• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.09.2024

16:05

U znak poštovanja i prijateljstva Srbije i Bavarske - Ministar Milićević poklonio nemačkom kolegi zastavu Republike Srbije

Informer

Politika

U znak poštovanja i prijateljstva Srbije i Bavarske - Ministar Milićević poklonio nemačkom kolegi zastavu Republike Srbije

Podeli vest

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom Đorđe Milićević sastao se danas u Minhenu sa državnim ministrom Slobodne Države Bavarske Erikom Bejsvingerom.

Državni ministar Bejsvinger je u Vladi Bavarske zadužen da koordinira evropsku i spoljnu politiku Bavarske.


Dvojica ministara razgovarali su o položaju srpske dijaspore u Nemačkoj i u Bavarskoj, kao i o mehanizmima jačanja kulturne i privredne saradnje. Saglasili su se da su odnosi dva naroda na istorijskom maksimumu, a da su za jačanje prijateljskih veza Srbije i Bavarske pre svega zaslužni predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i premijer Bavarske Markus Zeder.


Ministar Milićević poklonio je nemačkom kolegi zastavu Republike Srbije, u znak poštovanja i prijateljstva Srbije i Bavarske, a povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Ministar Bejsvinger srpskom kolegi poklonio je nacionalni simbol - kriglu sa motivima bavarske zastave. Sastanku su prisustvovali Generalni konzul Srbije u Minhenu Božidar Vučurović i posebni savetnik ministra prof. dr Branko Rakić.

Podsetimo, juče je u Minhenu u organizaciji kabineta minsitra Milićevića i Generalnog konzulata Republike Srbije održana centralna proslava Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave u dijaspori. Bogat kulturno-umetnički program trajao je više od pet sati, a proslavi je prisustvovalo više hiljada naših sunarodnika koji žive u Bavarskoj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Crno im se piše! Zaharova najavila haos Velikoj Britaniji!
Planeta

Crno im se piše! Zaharova najavila haos Velikoj Britaniji!

Ruska strana će pronaći način da podseti Britaniju koliko je bila uprljana svojim interakcijama sa nacistima izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući izjavu britanskog kolege Dejvida Lamija, koji je Rusiju uporedio sa fašističkom državom.

16.09.2024

23:00

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija