• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.12.2023

17:55

Dijaspora ubedljivo uz predsednika Vučića i SNS! RIK usvojio izveštaj o glasanju u inostranstvu, najviše glasova za "Srbija ne sme da stane"

SNS

Vesti

Dijaspora ubedljivo uz predsednika Vučića i SNS! RIK usvojio izveštaj o glasanju u inostranstvu, najviše glasova za "Srbija ne sme da stane"

Podeli vest

Republička izborna komisija usvojila je danas zbirni izveštaj o rezultatima glasanja na izborima za narodne poslanike na biračkim mestima u inostranstvu, prema kome je lista "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" osvojila najviše glasova, ukupno 17.797 glasova.

Sledi lista "Srbija protiv nasilja" sa 8.640 glasova, a na trećem mestu je lista "Ivica Dačić - premijer" sa osvojenih 1.102 glasa.

Lista "Mi glas iz naroda - prof dr Branimir Nestorović" osvojila je 876 glasova, lista Dr Miloš Jovanović 699 glasova, lista Usame Zukorlić 622 glasa, lista Milica Đurđević Stamenkovski - Boško Obradović 410 glasova, lista Narodna stranka 319 glasova, lista Saša Radulović - Boris Tadić 303 glasa, lista Dr Vojislav Šešelj 206 glasova, lista Srbija na zapadu 51 glas, lista SDA Sulejman Ugljanin 44 glasa, lista SVM 35 glasova, lista Čedomir Jovanović - Mora drugačije 35 glasova, lista Ruska stranka 29 glasova, lista Zajedno za budućnost i razvoj - koalicija za mir i toleranciju 16 glasova, lista Politička borba Albanaca se nastavlja 5 glasova, a lista albanska demokratska alternativa nije osvojila nijedan glas.

Glasalo se na 81 biračkom mestu u 35 država, a broj upisanih birača je bio 39.270, od kojih je 31.552 izašao na izbore.

RIK je doneo rešenje i o sprovođenju ponovnog glasanja na tri biračka mesta u opštini Kula, i to na biračkim mestima 21, 1 i 33, kao i o odluku o utvrđivanju broja glasačkih listića.

Za biračka mesta na kojima se ponovo glasa u opštini Kula utvrđuje se 2.905 glasačkih listića koji će biti štampani.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija