• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

29.12.2023

15:19

Jovanov: Đilas bi da uređuje sve medije u Srbiji

printscreen

Vesti

Jovanov: Đilas bi da uređuje sve medije u Srbiji

Podeli vest

Pored toga što bi ulicom da menja narodnu volju, Dragan Đilas bi i da uređuje sve medije u Srbiji. Niko, dakle, ne sme da napiše da ima informaciju da će nasilnici da ponove nasilje. Zašto?

Ovo u svom saopštenju ističe Milenko Jovanov, član Predsedništva Srpske napredne stranke. 

Njegovo saopštenje prenosimo u celosti.

''Zar nismo svojim očima videli Đilasove pristalice kako demoliraju Skupštinu grada Beograda? zar nismo svojim ušima čuli Srđana Milivojevića, Miroslava Aleksića i Ćutu da pozivaju okupljene da zauzmu zgrade državnih organa?

Đilas bi da svi mediji izveštavaju kao njegovi i Šolakovi i da kažu da je kriva policija što bandi provalnika nije dozvolila da provali u Skupštinu grada Beograda, da su pomahnitali nasilnici zapravo deca cveća i hipi aktivisti željni mira, a da su kamenice, cevi i motke same poletele na policiju, verovatno delovanjem neke natprirodne sile.

I ne samo to. Nakon uređivanja medija, Đilas bi verovatno terao i narod da veruje njemu, njegovim i Šolakovim medijima i njihovim propagandnim kerberima, a ne svojim očima i ušima.

Svu ovu halabuku Dragan Đilas pravi iz samo jednog razloga – da se ne bi pričalo o njegovoj nesposobnosti i kukavičluku. Što je veća halabuka, to je manje pitanja.

Jer, da te halabuke nema, Đilas bi morao da se nađe pred svojim pristalicama i objasni im kako je uspeo da izgubi izbore uz neviđenu propagandu njegovih i Šolakovih medija, uz pomoć angažovanih javnih ličnosti, ogromnog novca kojim raspolaže i mašinskog mozga kojim se hvali. I to ne samo ove poslednje, jer, uz sve navedeno, već jedanaest godina nije u stanju da pobedi ni na izborima za kućni savet, a kamoli nešto više.

Umesto mahanja naslovnim stranama novina da bi halabučio, Đilas bi morao da ode u nadležno tužilaštvo, gde bi najzad preuzeo odgovornost i sam se prijavio da odgovara za demoliranje Skupštine grada Beograda, bez obzira što su nasilje sprovodili drugi dok se on junački sklonio negde na bezbedno, ali dovoljno blizu da, ako nasilje i napad na policiju daju neki rezultat, pobedonosno stane u prvi red.

Pošto, poput razmaženog derišta, iako je u šestoj deceniji života, Dragan Đilas odbija da prihvati sopstvenu odgovornost i odgovorne traži svuda oko sebe. I histerično traži, opet kao razmaženo derište, da mu neko pokloni ono što ničim nije zaslužio.

I ne bi tu bilo nikakvih problema da on i ostali sa njegove liste, svoje pristalice nisu toliko radikalizovali i ekstremizovali, da su počeli da ruše i demoliraju po Srbiji ne bi li se tako dočepali vlasti. E, taj film neće gledati, niti će nasiljem postići ono što nisu na izborima.

I što pre to shvate, što se pre pogledaju u ogledalo i u odrazu vide uzroke svojih poraza, pre će imati šansu nešto da promene. Do tada, neka rade šta hoće, ali ne tako što će uništavati i lomiti Srbiju da bi gurnuli pod tepih svoje neznanje, lenjost i nesposobnost. Ta se predstava u Srbiji neće igrati'', piše u saopštenju Jovanov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vučević: Dunavski koridor biće završen do septembra 2025.
Politika

Vučević: Dunavski koridor biće završen do septembra 2025.

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević obišao je danas radove na izgradnji završnog sloja asfalta na prvoj deonici Dunavskog koridora kod petlje Požarevac i najavio da će ta brza saobraćajnica biti završena u septembru 2025. godine, što je 15 meseci pre ugovorenog roka.

26.06.2024

14:03

Da verujem u laži i besmislice ne mogu! Vučić iz Brisela: Ja imam srpski pristup i ne inetersuje me niko osim Srbije!
Politika

Da verujem u laži i besmislice ne mogu! Vučić iz Brisela: Ja imam srpski pristup i ne inetersuje me niko osim Srbije!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje se odvojeno sastao sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

13:59

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija