• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.05.2015

19:30

KUVAJTE EKONOMIČNO Kolač u čaši sa jabukama i pudingom

Recepti

KUVAJTE EKONOMIČNO Kolač u čaši sa jabukama i pudingom

Podeli vest

Uz malo sastojaka možete da napravite izvrsnu i ukusnu poslasticu

SASTOJCI:
* tri jaja
* 200 g brašna
* 400 g šećera

* 300 ml mleka
* prašak za pecivo
* vanilin šećer
* kompot od jabuka
* dve kesice pudinga od vanile
* 250 ml slatke pavlake
* šolja ulja
PRIPREMA:
Odvojiti belanca od žumanca, pa belanca umutiti u čvrst sneg, a žumanca dobro promešati sa 200 g šećera. Žumancima zatim polako dodati ulje i mleko, dobro promešati, pa sjediniti sa snegom od belanaca i brašnom. Preručiti testo u veliki pleh (da bi bilo što tanje), pa ga peći na 180 stepeni dok ne porumeni. U kompot od jabuka dodati 200 g šećera, dve, tri čaše vode, a ukoliko je potrebno i još jednu ili dve jabuke iseckane na kockice (u slučaju da kompota nema dovoljno). Staviti na srednju vatru i kuvati dok ne proključa. Kad je gotovo, ocediti jabuke, a u soku koji je ostao skuvati puding od vanile.
Spremiti šest čaša, pa ohlađeno testo izlomiti na komadiće i položiti na dno svake čaše. Preko toga staviti jagode, pa sloj pudinga, pa opet jabuke. Ukrasiti ulupanom slatkom pavlakom.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Novi olimpijski bazen za nove šampione!
Futog

Novi olimpijski bazen za nove šampione!

Prеmijеr Miloš Vučеvić i gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić, sa ministrom građevinarstva Goranom Vеsićеm i prеdsеdnicom Pokrajinskе vladе Majom Gojković, obišli su u Futogu završne radove na Sportskom kompleksu u oviru koga je i nov olimpijski bazen.

28.05.2024

18:54

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!
Srbija

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!

Vatrogasac Darko Sinđelić iz Ivanjice ima nesvakidašnji hobi. Za neke je to umetnost, jer kako nazvati skulpture koje on pravi rezbarenjem voća i povrća! Njegova dela sve češće krase stolove na veseljima u Čačku i okolini, ali se za ovo neobično umeće jednog vatrogasca čulo i u čitavoj Zapadnoj Srbiji.

28.05.2024

15:31