• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rts

27.05.2020

08:31

(VIDEO) GRUPA PINGVINA UŠLA JE U POZNATI MUZEJ i nastao je snimak koji će vas ostaviti bez reči

Zanimljivosti

(VIDEO) GRUPA PINGVINA UŠLA JE U POZNATI MUZEJ i nastao je snimak koji će vas ostaviti bez reči

Podeli vest

Snimak neodoljivih životinja koji su došli u nesvakidašnju posetu obilazi svet.

Pingvini iz zoološkog vrta u Kanzas Sitiju nedavno su bili u prilici da obiđu obližnji Muzej umetnosti „Nelson-Etkins“. Svi su bili zatečeni sa kakvom pažnjom su lutajući hodnicima posmatrali barokna i impresionistička remek-dela.

Ideja da se pingvini dovedu u Muzej zapravo je trebalo da bude prvoaprilska šala. Direktor Muzeja umetnosti „Nelson-Etkins“, Džulijan Zagazigotija pozvao je 1. aprila direktora zoološkog vrta u Kanzas Sitiju da se raspita kakvi su njihovi planovi za ponovno otvaranje za posetioce.

„U Kanzas Sitiju svi dosta blisko sarađujemo, posebno kulturne institucije i neprofitne organizacije. Zvao sam da vidim šta se dešava i kada planiraju da ponovo otvore vrt za posetioce. Tada sam u šali rekao i 'Mogli biste da donesete svoje pingvine da malo posete Muzej?'", objašnjava Zagazigotija za Insajder.

Umesto da se nasmeje, direktor zoološkog vrta je odmah prihvatio ponudu i osoblje Muzeja i zoološkog vrta su prionuli na posao planiranja posete. Osnovni zadatak je bio kako osigurati bezbednost pingvina, ali i umetničkih dela.

Zaposleni iz zoološkog vrta pažljivo su pratili svaki korak pingvina koji su sa velikom pažnjom posmatrali izložena remek-dela. Direktor Muzeja kaže da su se ponašali isto kao i obični posetioci. Hodali su hodnicima i razgledali slike.

„Kažu da je prosečan raspon pažnje kod ljudi od 8 do 10 sekundi kada su u poseti velikim muzejima i mislim da su pingvini bili u tom proseku. Bili su antropomorfniji nego što sam očekivao od njih“, dodaje direktor.

Pošto su pingvini u Kanzas Siti stigli iz Perua, Zagazagotija je sa njima razgovarao na španskom. Svi su očekivali da će se pingvinima najviše dopasti Moneovi Lokvanji, međutim, oni su pokazali veće interesovanje za barokno slikarstvo.

Video-snimak o poseti pingvina Muzeju umetnosti „Nelson-Etkins“ koji je objavljen na Jutjubu ubrzo je prikupio stotinu hiljada pregleda.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ben Bentil se vratio u Evropu!
Politika

Ben Bentil se vratio u Evropu!

Bivši košarkaš Crvene zvezde Ben Bentil nakon godinu dana se vraća u Evropu i nastupaće za Hapoel iz Tel Aviva koji se takmiči u Evrokupu.

01.07.2024

12:27

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Milovan Drecun: "Terorista nije delovao sam, otkrivene su njegove veze"
Hronika

Milovan Drecun: "Terorista nije delovao sam, otkrivene su njegove veze"

Terorista koji je u subotu ranio pripadnika Žandarmerije ispred Ambasade Izraela u Beogradu, prema oceni predsednika Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Milovana Drecuna, nije delovao sam, jer su otkrivene njegove konekcije sa drugim verskim konvertitima koji su pripadnici iste organizacije.

01.07.2024

12:11

Sport

Planeta

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...
KATAKLIZMA

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...

U snažnom nevremenu za vikend, koje je pogodilo Švajcarsku, Francusku, Nemačku i Italiju poginulo je najmanje pet ljudi, objavile su lokalne vlasti. Nevreme ide ka Srbiji, a Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom koje se očekuju već večeras i u toku noći.

01.07.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija