• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

23.10.2022

09:59

NISAM MOGLA DA POMERAM RUKE! Kim Kardašijan progovorila o PSORIJATIČNOM ARTRITISU, a evo ŠTA joj je drastično pomoglo!

Printscreen You Tube The Tonight Show Starring Jimmy Fallon

Zanimljivosti

NISAM MOGLA DA POMERAM RUKE! Kim Kardašijan progovorila o PSORIJATIČNOM ARTRITISU, a evo ŠTA joj je drastično pomoglo!

Podeli vest

Kim Kardašijan se trudi da se hrani zdravo i redovno vežba, ali je u jednom momentu imala velike probleme sa psorijazom, koju je upravo ishranom dovela pod kontrolu

Kim Kardašijan je nedavno napunila 42 godine, a njene navike u ishrani, piću i fitnesu zaslužne su za njen današnji izgled i zdravlje.

Ovo je nekoliko principa kojih se Kim pridržava, kako bi izgledala što je bolje moguće:

Ona jede uglavnom biljnu hranu

Kim Kardašijan navodno jede biljnu hranu od 2019. godine, a u intervjuu za People, ona je to priisala svojoj sposobnosti da bolje drži pod kontrolom psorijazu.

- Ja samo dajem sve od sebe da ostanem što je moguće više na biljnoj ishrani, osim ako nije dan za poslastice - navodno je Kardašijan rekla za People. - Trudim se da jedem što je moguće više antiinflamatornih i antioksidativnih namirnica.

Zvezda rijalitija je takođe razgovarala o tome kako taj način ishrane pozitivno utiče na njeno opšte zdravlje.

- To me je učinilo svesnijom o tome kako ono što stavim u svoje telo utiče na mene, ne samo na psorijazu, već i na moje raspoloženje, nivoe stresa, moju energiju, sve - dodala je ona.

Ona ne pije alkohol

Prema više izvora, Kim Kardašijan ne pije alkohol i to je nešto što je već duže vreme ne zanima. Prošle godine je na Instagramu podelila objavu iz njenih "fakultetskih godina", kada je bila u poseti svojoj starijoj sestri Kortni na kampusu, uz natpis kako je mlada Kim dodeljeni Kortnin vozač.

- Toliko sam mrzela sve divlje žurke da sam ostala kod kuće i nikada nisam želela da pijem ili da se zabavljam IKAD - napisala je Kim u objavi na Instagramu.

Sa izuzetkom nekoliko slavljeničkih snimaka svakih nekoliko godina, Kimino gađenje prema velikim zabavama dovelo ju je do toga da se uglavnom uzdržava od alkohola, navodi Vog.

Foto: instagram printscreen/kimkardashian

Kim Kardašijan

Ona voli ranojutarnje treninge i dosledna je

Uz pridržavanje plana zdrave ishrane, Kim je takođe posvećena svojoj rutini ranog jutarnjeg vežbanja. Nedavno je rekla za Vog da se svakog jutra budi u 5.30 da bi vežbala. Štaviše, Kim dosledno ide u teretanu šest dana u nedelji, tokom otprilike 60-90 minuta treninga, navodi Woman's Health.

Kimin trener, Melisa Alkantara tvrdi da se većina njenih treninga fokusira na treninge sa tegovima i snage.

- Osamdeset pet procenata našeg treninga je trening sa tegovima, a ostalih 15 čine kardio - rekla je Alkantara u članku za Woman's Health iz 2021.

Alkantara takođe opisuje Kim kao veoma samomotivisanu i kaže da ceni njenu posvećenost fitnesu, jer retko otkazuje svoje termine za trening.

Pravila je greške

Iako je Kim Kardašijan otvoreno govorila o zdravstvenim navikama kojime redovno primenjuje, takođe se suočila sa značajnim kritikama zbog nekih nezdravih navika. Nakon što se pojavila na Met Gala 2022. noseći zlatnu haljinu koju je nosila Merilin Monro, dok je slavno izvodila pesmu "Srećan rođendan" za bivšeg predsednika Kenedija, otkriveno je da je Kardašijan preduzela velike mere da smrša dovoljno, da se ugura u haljinu koja pristaje.

Da bi ušla u ovu haljinu, navodno je smršala oko 7 kilograma - u suštini kroz hitnu dijetu.

- Nosila bih odelo za saunu dva puta dnevno, trčala na traci za trčanje, potpuno izbacila sav šećer i sve ugljene hidrate i samo jela najčistije povrće i proteine - rekla je Kardašijan za Vog.

- Nisam gladovala, ali sam bila tako dosledna.

Kim je čak privremeno odustala od svoje biljne ishrane kako bi konzumirala više pravog mesa, sve zarad ovog Met Gala trenutka. Iako je Kardašijanova otkrila za "Allure", njenu ishranu su nadgledali nutricionista i trener, a ekstremne mere zarad jedne večeri u starinskoj haljini su uticale na njeno zdravlje, čak su izazvale i bolno izbijanje psorijaze.

- Psorijaza je izbila preko mog tela i dobila sam psorijatični artritis, tako da nisam mogla da pomeram ruke - navodno je rekla za "Allure" u avgustu.

- Bilo je stvarno bolno, i morala sam da idem kod reumatologa, koji mi je dao steroid. Bila sam poludela. Ponovo sam izbacila meso, i smirilo se.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja
Saopštenje za medije

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja

Nakon što je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine u svojoj odbrani dobrovoljno opozvao lažan iskaz, Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa okrivljenim Ratkom Ivanovićem, predsednikom i odgovornim licem sportskog kluba "Partizan practical Shooting" prema kojem je on priznao da je lažno svedočio prilikom ispitivanja u tužilaštvu 14. jula 2023. godine u istrazi koja se pred ovim tužilaštvom vodila protiv okrivljenog Vladimira Kecmanovića zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti.

25.06.2024

12:55

Sport

Planeta

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!
Vojske čekaju komandu

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!

Rusija je za manje od 20 sati vratila kijevskom režimu milo za drago za raketni udar po glavnoj plaži Sevastopolja. Ali, kao i dosad: ne civilima i civilnim objektima. Krstarećim raketama „Kalibar" lansiranim iz Azovskog mora, razorila je skladište fabrike kranova na periferiji Odese koje je služilo kao punkt prijema i raspodele zapadnih raketa i artiljerijskih projektila.

25.06.2024

21:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija