• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

18.05.2024

14:27

Džajić otkrio: "Orlovi" će biti sami u hotelu! Nećemo da se ponovi Katar!

Starsportphoto

EURO 2024

Džajić otkrio: "Orlovi" će biti sami u hotelu! Nećemo da se ponovi Katar!

Podeli vest

Moramo da napravimo dobar ambijent i ne doživimo scenario iz Katara. Bilo je tada mnogo priče i reči o drugim stvarima, u Nemačkoj ne bi to trebalo da se dozvoli, pa će reprezentativci biti sami u hotelu, kaže Dragan Džajić, predsednik Fudbalskog saveza Srbije.

Seletkor Srbije Dragan Stojković Piksi objavio je danas širi spisak igrača na koje računa na Evropskom prvenstvu (14. jun -14. jul), a predsednik FSS, Dragan Džajić tvrdi da će učiniti sve da organizacija bude na zavidnom nivou.

- Približava se EP, Piksi gleda utakmice, formirao je spisak fudbalera najbližih Nemačkoj. Sve prepuštam Stojkoviću, selektor mnogo bolje poznaje ekipu, s naše strane, garantujem da će organizacija biti na najvišem nivou - istakao je Dragan Džajić u podkastu Wish&Goal.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Već sada je jasno da će biti značajnih promena u odnosu na Mundijal u Kataru.

- Postoji već dogovor oko odlaska na EP, smeštaja ekipe, ostalih članova ekspedicije. Složili smo se sa stručnim štabom da u jednom hotelu borave isključivo reprezentativci. Ostali, članovi IO i gosti FSS biće smešteni u drugom hotelu. Moramo da napravimo dobar ambijent i ne doživimo scenario iz Katara. Bilo je tada mnogo priče i reči o drugim stvarima, u Nemačkoj ne bi to trebalo da se dozvoli. Rekao sam i u razgovoru sa Piksijem – greška ne sme da se ponovi. Ostavljen je prostor medijima da pišu što jeste i nije. Verovatno da ima i preterivanja, ali najbitnije da se ekipi obezbedi mir, u hotelu svako hoće, na primer članovi izvršnog odbora, nešto da kaže. Pustite trenere i reprezentativce da se bave svojim poslom, svi navijajte, nije to uvredljivo. Zato je najbolje da se presele u drugi hotel - kaže legendarni Džaja.

 

Foto: Tanjug

 

 

 

Uveren je prvi čovek FSS-a da samo dobri rezultti garantuju napredak.

- Možda malo precenjujemo sebe u ovom trenutku. Mnogo reprezentativaca je u Evropi, cenim svakog od njih i narod očekuje bolje igre. Posle prijateljskih mečeva sa Rusijom i Kiprom bilo je više kritika nego nakon Katara. Rešenje se krije u pobedama i dobrim igrama, napokon, i kultu državnog tima! Samo dobri rezultati garantuju napredak – evo šanse u Nemačkoj. Ostavite reči, navijači će na velikom takmičenju, kakvo dolazi, proceniti! Narod može da bude razočaran, ali ne sme da se odvaja od reprezentacije - konstatovao je predsednik FSS.

Smatra legenda Crvene zvezde da se igrači ježe kada čuju himnu svoje zemlje.

- Verujem da se i naši momci ježe na „Bože pravde“. Sviđa mi se grupa reprezentativaca, koliko sam ih upoznao, nema destruktivnih, niti remetilački raspoloženih. Razgovarao sam i sa selektrom, dobio uveravanja da nema ni ljutih! Ne sumnjam – sve su to dobri momci! Uz njih sam uvek i ništa negativno nisam primetio. Svako oseća, kad svira himna, „hoću da pobedim za moju zemlju“… Moraju da naviknu i na kritike, lakše je momcima angažovanim preko granice, ne moraju da pročitaju, ili čuju svaku reč o sebi.

Potvrdio je Džajić da selektora Dragana Stojkovića čeka ugovor do 2026. godine.

- Potpisaćemo ga ovih dana… Izrazio je želju, da igrači vide kontinuitet. Naravno, Piksi nije od juče da ne shvata obaveze i odgovornost. U redu je da samopouzdanje vidi kao bitan faktor i u sa novim ugovorom. Nikad kao trener, ne znate koliko će da trajete, naravno, rezultati su na prvom mestu - zaključio je Dragan Džajić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Piksijevi igrači nisu imali pojma šta rade! Da li trener treba da ponudi ostavku nakon debakla reprezentacije?
Live TV

Piksijevi igrači nisu imali pojma šta rade! Da li trener treba da ponudi ostavku nakon debakla reprezentacije?

Fudbalska reprezentacija Srbije završila je svoje učešće na Evropskom prvenstvu u fudbalu. Ovo je jedno veliko takmčenje u kome nismo uspeli da prođemo grupu. U emisiji "Info dan" gosti su bili sportski novinar Dejan Anđus i direktor Srpskog telegrafa Saša Milovanović. Uživo u program uključilli su se trener Crvene zvezde Zoran Filipović, fudbalski trener Milorad Anđus i fudbaler Zdravko Kuzmanović.

26.06.2024

17:10

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17