• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

03.06.2024

10:50

Kakav maler! Italijan povredio koleno i ne ide na EP, javnost se obrušila na njegovog trenera!

profimedia

EURO 2024

Kakav maler! Italijan povredio koleno i ne ide na EP, javnost se obrušila na njegovog trenera!

Podeli vest

Fudbaler Atalante, Đorđo Skalvini (20), propustiće predstojeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj (od 14. juna do 14. jula).

Neverovatno je kakvi su pehovi zadesili reprezentaciju Italije uoči kontinentalnog turnira. Nakon odluke iskusnog defanzivca Frančeska Aćerbija (36) da se povuče iz tima zbog povrede prepona, stigla je još jedna loša vest za selektora Lučana Spaletija (65).

Skalvini je pokidao prdnje ukrštene ligamente kolena, zbog čega ga očekuje operacija i dugotrajan proces rehabilitacije, a na teren bi mogao da se vrati tek u januaru.

Mladog štopera je ovaj maler zadesio u 84. minutu duela protiv Fiorentine (2:3), u odloženoj utakmici 29. kola Serije A. Van terena je izašao uz pomoć lekarske ekipe, odmah se slutilo da je u pitanju teža povreda, koja je nekoliko sati kasnije i potvrđena.

Da situacija bude još gora, ova utakmica nije imala ama baš nikakav takmičarski značaj za oba tima, niti je mogla da promeni situaciju na tabeli. Baš zbog toga se na meti žestokih kritika našao trener Atalante, Đan Pjer Gasperini (66), jer sportska javnost na Apeninima smatra da nije bilo nikakvog razloga da član "azura" bude u startnoj postavi, niti sve vreme na terenu.

Foto: Reuters

Đan Pjer Gasperini

Sada ostaje da se sačeka odluka Spaletija. On je već naknadno pozvao Federika Gatija (25) iz Juventusa, a konačan spisak putnika u Nemačku objaviće 6. juna.

Selektor aktuelnog prvaka Evrope od štopera sa trenutnog spiska ima Alesandra Bastonija i Matea Darmijana iz Intera, Alesandra Bonđorna iz Torina, Đanluku Manćinija iz Rome i Rikarda Kalafiorija iz Bolonje, plus Đovanija di Lorenca iz Napolija, koji može da pokrije to mesto.

Podsetimo, Italija je na EP smeštena u grupu B zajedno sa Španijom, Hrvatskom i Albanijom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Madrid dočekao heroje! Trenutak za pamćenje  porodice Karvahal!
Fudbal

Madrid dočekao heroje! Trenutak za pamćenje porodice Karvahal!

Junak trijumfa Reala nad Borusijom (2:0) u finalu Lige šampiona imao je poseban doček u Madridu! Pored nekoliko desetina hiljada navijača "kraljevskog kluba" koji su dočekali svoje heroje, za Danija Karvahala bio je to trenutak za pamćenje. Naime, njegov otac je kao pripadnik policijske konjičke brigade pratio autobus sa igračima Reala, a imao je i tu čast da ulicama Madrida prošeta "ušati pehar"!

03.06.2024

10:32

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja
Saopštenje za medije

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja

Nakon što je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine u svojoj odbrani dobrovoljno opozvao lažan iskaz, Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa okrivljenim Ratkom Ivanovićem, predsednikom i odgovornim licem sportskog kluba "Partizan practical Shooting" prema kojem je on priznao da je lažno svedočio prilikom ispitivanja u tužilaštvu 14. jula 2023. godine u istrazi koja se pred ovim tužilaštvom vodila protiv okrivljenog Vladimira Kecmanovića zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti.

25.06.2024

12:55

Planeta

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!
Vojske čekaju komandu

Sve je spremno za finale! Počinju glavne bitke ruske letnje kampanje u Ukrajini, Sirski spremio 40 hiljada vojnika za kontraudar!

Rusija je za manje od 20 sati vratila kijevskom režimu milo za drago za raketni udar po glavnoj plaži Sevastopolja. Ali, kao i dosad: ne civilima i civilnim objektima. Krstarećim raketama „Kalibar" lansiranim iz Azovskog mora, razorila je skladište fabrike kranova na periferiji Odese koje je služilo kao punkt prijema i raspodele zapadnih raketa i artiljerijskih projektila.

25.06.2024

21:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija