• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V.

10.08.2024

14:05

Prokletstvo konačno prekinuto! Ovo smo dugo čekali!

Tanjug/AP

Olimpijske igre

Prokletstvo konačno prekinuto! Ovo smo dugo čekali!

Podeli vest

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedom nad Australijom došla je do bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Parizu.

Košarkaška reprezentacija Srbije savladala je Nemačku 93:83 i tako smo stiglo do zasluženog odličja u francuskoj prestonici.

Tako smo uspeli da skinemo "pokletstvo" poraza u mečevima medalju. "Orlovi" su naime sedam puta uzastopno  gubili mečeve za medalju.

To se dešavalo 2009, 2010, 2014, 2015, 2016, 2017 i 2023. godine, ali tome je sada došao kraj.

Pre ovoga poslednju pobedu u borbi za medalju smo imali 2002. godine u Indijanopolisu na Svetskom prvenstvu, kada je takođe Svetislav Pešić bio selektor reprezentacije.

Uspeo je iskusni Kari da skine prokletstvo koje je nastalo upravo posle njegovog odlaska iz nacionalnog tima.

Podsetimo, finale Olimpijskih igara je na programu večeras od 21.30, a sastaće se selekcije Sjedinjenih Američkih Država i Francuske.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23