• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

11.08.2024

10:31

Neznalico, vidiš li kako se to radi!? Piksi čestitao košarkašima, ali bolje da nije

Aleksandar Jovanović Cile/EPA Images

Olimpijske igre

Neznalico, vidiš li kako se to radi!? Piksi čestitao košarkašima, ali bolje da nije

Podeli vest

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi čestitao je na instagramu košarkašima na osvojenoj bronzanoj medalji na Olimpijksim igrama u Parizu, ali njegova objava naišla je na očajne reakcije u javnosti. Narod je uglavnom vređao Piksija i poručivao mu da nešto nauči od košarkaša.

Obradovali su izabranici Svetislava Pešića naciju pobedivši u borbi za treće mesto selekciju Nemačke 93:83. Prethodno, odigrali su jednu od najboljih utakmica u ovom veku, kada su protiv Sjedinjenih Američkih Država vodili skoro 36 minuta, ali su izgubili 95:91. Uprkos tom porazu, cela nacija je jako ponosna na njih.

Foto: profimedia

 

 

Tako je i Piksi osetio potrebu da im čestita uz prigodan opis.

"Bravo, momci. Čestitam vam na uspehu, borbenosti i istrajnosti", napisao je Stojković. 

Naizgled, lepa i potpuno bezazlena objava izazvala je ozbiljan revolt kod naroda. Svako ko je video čestitku morao je da se seti nedavnog neuspeha fudbalera na Evropskom prvenstvu. "Orlovi" su učešće završili u grupnoj fazi kao poslednji sa samo jednim datim golom i dva osvojena boda. Malo je falilo da selektor ostane bez posla, ali barem na neko vreme dobio je podršku i nastavio je mandat. Ono što nije uspeo da povrati je poštovanje naroda. Niko više ne veruje u Piksijeve bajke i njegova pojava kod ljudi izaziva bes, neraspoloženje, ljutnju i frustraciju. 

 

 

Tako su se ispod čestitke košarkašima ređali komentari.

"Jesi li video Indijancu, kako se to radi? Gledaj kako se igra srcem drtino nesposobna. Nauči nešto i od Pešića, koji zarađuje 400.000 evra, a ti 1.200.000 evra po sezoni. Hoćeš li nas ti ikada ovako obradovati? Imaš li ti obraz, gospodine neznalico? Nauči nešto od njih. Pešić je selektor, a ne kao neki što uzmu lovu i pijani idu po konferencijama", samo su neki od komentara upućenih selektoru.

Možemo samo da pretpostavimo kako se Stojković osećao čitajući ovakve komentare na sopstvenom instagramu. Verovatno isto onako kako su se navijači osećali gledajući utakmice fudbalera Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. 

Foto: Informer/Peđa Milosavljević

 

 

Ipak, ništa od toga mu ne smeta da nastavi da radi svoj posao, odnosno zarađuje visoku platu. Ne brine ga što ga narod ne poštuje, što su mu pojedini igrači okrenuli leđa i što će svaki njegov naredni neuspeh biti dočekan gore od onog prethodnog. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Protesti su obična farsa! Cilj je širenje panike u društvu i izazivanje straha kod građana! (VIDEO) Uživo
Live TV

Protesti su obična farsa! Cilj je širenje panike u društvu i izazivanje straha kod građana! (VIDEO)

Juče je održan protest protiv kopanja litijuma. Blokirane su železničke stanice Novi Beograd i Prokop! Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je da protestante nije briga za zdravlje ljudi, već da ovim putem samo žele nasilno da smene vlast. Na ovu temu u "Info jutru" govorila je Milica Đurđević Stamenkovski, ministarka za brigu o porodici i demografiju.

11.08.2024

10:30

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23