• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.12.2021

07:57

Za slobodan rad medija! BEOGRAD UPLATIO MILION I PO DINARA ZA OBNOVU KUĆE NOVINARA MILANA JOVANOVIĆA IZ GROCKE!

Beograd

Za slobodan rad medija! BEOGRAD UPLATIO MILION I PO DINARA ZA OBNOVU KUĆE NOVINARA MILANA JOVANOVIĆA IZ GROCKE!

Podeli vest

Grad Beograd je jutros uplatio 1,5 miliona dinara kao pomoć za obnovu uništene kuće novinara Milana Jovanovića iz Grocke. Odazvali smo se pozivu Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara koja je uputila apel kako bi se prikupilo 2,5 miliona dinara za obnovu spaljene kuće novinara iz Grocke

Grad Beograd snažno podržava slobodan rad medija i oštro osuđujemo bilo kakav pritisak na medije i novinare ko god ga vršio. Kako je za uništavanje kuće novinara Jovanovića optužen bivši lokalni funkcioner gradske opštine Grocka imamo moralnu obavezu da pomognemo obnovu njegove kuće. Danas smo to učinili.

Koristim ovu priliku da apelujem na novinare iz tajkunskih medija da ne etiketiraju javno novinare iz većine medija u Beogradu nazivajući iz plaćenicima i botovima kao i da im ne crtaju mete i tako ugrožavaju njihovu bezbednost kao i sigurnost njihovih porodica. Napad na novinara ima jednaku težinu ma gde osoba koja je napadnuta radi. Ne postoje novinari prvog i drugog reda. 

Apelujem i na političare, pre svega opozicione, da ne prete novinarima iz medija čija je uređivačka politika kritička prema njihovom radu. Pretnje otkazima, gašenjem medija, hapšenjem kako novinarima tako i istraživačima javnog mnjenja predstavljaju pritisak na slobodni rad medija i nedopustivi su. 

Ako svi pokažemo toleranciju jedni prema drugima nikada se više u našem gradu neće dogoditi slučaj paljenja kuće Milana Jovanovića, ali ni slučajevi prebijanja novinarki Mare Dragović i Gordane Uzelac. 

Tako Beograd pobeđuje!

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set