• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.07.2024

22:04

Konačno otkriveno koliko para zarađuju članovi kraljevske porodice! Od cifara će vam se zavrteti u glavi

Shutterstock

Zanimljivosti

Konačno otkriveno koliko para zarađuju članovi kraljevske porodice! Od cifara će vam se zavrteti u glavi

Podeli vest

U svetu bogatstva britanske kraljevske porodice, najnoviji finansijski izveštaji bacaju novo svetlo na impresivne prihode članova ovog plemstva. Princ Vilijam, sadašnji Vojvoda od Kornvola, postao je predmet pažnje nakon što je otkriveno da je za finansijsku godinu 2023-2024. ostvario zapanjujućih 23 miliona funti od svog imanja.

Kako zarađuje britanska kraljevska porodica? Ovo je jedno od pitanja koja intrigira svetsku javnost. Kraljevska porodica ima višestruke izvore prihoda, a kraljica Elizabeta II je iza sebe ostavila više od 400 miliona dolara.

Britanska kraljevska porodica, jedno od najbogatijih plemstva na globalnom nivou, do sada je uspevala da sakrije detalje o svojoj finansijskoj moći.

Međutim, najnovije informacije otkrivaju izvanredne prihode princa Vilijama za finansijsku godinu 2023-2024. Prema izveštaju Page Six, princ je ostvario više od 23 miliona funti u prihodu zahvaljujući imanju u Vojvodstvu Kornvol, koje je nasledio od oca, kralja Čarlsa, 2022. godine.

Foto: Tanjug/AP

 

Pored značajnog prihoda, Vilijam je stekao i novu titulu -Vojvoda od Kornvola. On je takođe preuzeo ulogu Pokrovitelja fudbalskog saveza, koja je prethodno pripadala njegovoj baki, kraljici Elizabeti II.

Zanimljivo je da princ Vilijam nije jedini član kraljevske porodice čiji godišnji prihodi dosežu impresivne cifre. Prema izveštajima The Guardian-a, kralj Čarls, koji je odgovoran za isplatu članovima porodice, godišnje prima 86.3 miliona funti iz državne uprave. Ova suma pokriva troškove članova porodice, održavanje imovine i putovanja. Kao kralj, Čarls navodno zarađuje dodatnih 20 miliona funti godišnje od svog imanja u Vojvodstvu Lankaster.

Foto: EPA

 

Iako godišnji prihodi kraljice Kamile nisu tačno poznati, može se pretpostaviti da ih dobijaju iz fondova koje kralj Čarls dobija od Vojvodstva Kornvol. S druge strane, princ Edvard i njegova supruga Sofi generišu prihod iznajmljivanjem svojih štala, za šta su prošle godine zaradili 130.000 funti. Takođe, Edvard je primio 6.5 miliona funti za svoje kraljevske dužnosti još od 1982. godine.

Podaci o godišnjim prihodima princa Harija i njegove supruge Megan Markl, koji su se povukli sa svojih kraljevskih dužnosti, nisu javno dostupni. Takođe, nisu poznati tačni prihodi princeze Kejt Midlton.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Džet set

Srbija