• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.04.2023

16:20

Šapić: Snažna veza Beograda i našeg naroda u Republici Srpskoj

Beoinfo

Beograd

Šapić: Snažna veza Beograda i našeg naroda u Republici Srpskoj

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić sastao se danas u Banjaluci sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom u okviru posete ovom gradu povodom obeležavanja Dana Banjaluke.

Sastanku u zgradi vlade Republike Srpske prisustvovao je i predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević.

Gradonačelnik Šapić zahvalio je predsedniku Dodiku na gostoprimstvu i naglasio da je za njega dolazak u Republiku Srpsku i Banjaluku kao dolazak svojoj kući, još iz vremena kada se bavio sportom.

Snažna veza sa srpskim narodom koji živi ovde ostala je do danas. Predsednika Dodika doživljavam kao svog prijatelja i zato kad god sam u poseti Republici Srpskoj iskoristim priliku da mu se javim i da ga pozdravim. On je zaista učinio mnogo u poslednjih 20 godina za srpski narod na ovim prostorima – rekao je Šapić.

Foto: Beoinfo

Gradonačelnik je naveo da je Beograd prestonica celokupnog srpskog naroda, te da je, kao prava evropska metropola, uvek otvoren za ljude svih nacija i vera. Šapić je svojom posetom želeo da, kako je rekao, iskaže svoju ličnu emociju koju ima prema Banjaluci, Republici Srpskoj i srpskom narodu.

Kad god budem imao priliku doći ću ovde i biću spreman na svaku vrstu pružanja pomoći, što sam činio i kao predsednik opštine Novi Beograd, a nastavljam danas kao gradonačelnik Beograda. Drina i granice su formalne stvari, a srpski narod mora da se drži. Što se mene tiče, svako može da živi na prostoru Beograda i da ga doživljava kao svoju kuću. U Beogradu danas živi gotovo dva miliona ljudi i njegova uloga na ovom prostoru je daleko veća nego jednog prosečnog grada – naglasio je Šapić.

On je pozvao Grad Banjaluku, Republiku Srpsku i njihovu turističku organizaciju da uzmu učešće i predstave se na manifestaciji „Beogradski dani porodice” koja će se održati 13. i 14. maja u Beogradu. 

To će biti najveća manifestacija u regionu u ovoj godini sa idejom da postane tradicionalna i ciljem da pokaže šta su to prave porodične vrednosti. Očekujemo Banjalučane i našu braću iz Republike Srpske u Beogradu – zaključio je prvi čovek srpske prestonice.

Predsednik Dodik je rekao da je veoma počastvovan dolaskom gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića, kako je rekao, velikog prijatelja Banjaluke i Republike Srpske. 

Razgovarali smo o saradnji koja je tokom poslednjih godina intenzivirana i na visokom je nivou. Beograd doživljavamo svojim gradom i radujemo se napretku glavnog grada Srbije koji vodi Aleksandar Šapić. Napredak je očigledan, grad je uređeniji i čistiji. Koordinacija gradske i republičke vlasti u Beogradu je očigledno najbolja kombinacija za grad. Ponosni smo na snagu koju pokazuju Beograd i Srbija, a sve ono što se radi sa naše strane izaziva zadovoljstvo. Drago mi je da partnerske i bratske odnose Beograda i Banjaluke negujemo i nastavljamo. Oba grada se šire i napreduju i predstavljaju poželjne destinacije za život. Gradonačelniku Beograda želimo prijatan boravak u Banjaluci i nadamo se da ćemo se uskoro ponovo sresti – rekao je Dodik. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tatijana

pre 1 godinu

Alooo, bre! Kojeg vaseg naroda? Sta bulaznis? Tu zive pravoslavni Bosanci. Ima i u Hrvatskoj pravoslacaca, tj. po vama Srba. Sto tamo ne ides? Nije je ti BiH entitet KiM. Sta ste navalili na BiH? Klanjate se Mili Dezerteru, ili ga kupujete?

neće večno vladati Vučićev kar

pre 1 godinu

Danilo Vučić i Rošavi glavoseča iz Ritopeka imaju jake veze sa Igorom Dodikom i Kurtom. To je ta snažna veza Beograda i Banjaluke.

Šapić: Masovni javni radovi bez uznemiravanja građana
Beograd

Šapić: Masovni javni radovi bez uznemiravanja građana

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da će do kraja godine biti započeti javni radovi u gradu, koji podrazumevaju "presvlačenje" velikog broja beogradskih ulica i dodao da će se ti radovi ubuduće obavljati noću i vikendom kako bi se što manje ometao svakodnevni život građana

07.09.2022

16:01

sledeća vest

Vesti

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set