• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. V.

27.01.2024

08:05

Sve lepši od lepšeg! Najlepši slavski kolači imaće svoje mesto u Muzeju Smedereva

J. V.

Vesti

Sve lepši od lepšeg! Najlepši slavski kolači imaće svoje mesto u Muzeju Smedereva

Podeli vest

Više od 100 žena iz Smedereva zamesile su testo, pripremile šare i ponovo ispekle slavske kolače, ovoga puta za tradicionalno takmičenje koje se održava u okviru Smederevskih svetosavskih svečanosti.

U Centru za kulturu gde je održana smotra "Slavski kolač" niz stolove su poređani sve lepši od lepšeg.

Članovi žirija Ivan Vesić, sveštenik saborne crkve Sveti Georgije u Smederevu koji je bio i predsednik, Gordana Miletić, muzejski savetnik, etnolog i Radisav Lukić, čuvar narodnih običaja i zdravičar, pažljivo su ocenjivali svaki i izdvojili najlepše u nekoliko kategorija.
Najveštije domaćice nagrađene su peharima i diplomama a prvoplasirane iz svih kategorija imaju čast da njihovi slavski kolači budu izloženi u Muzeju u Smederevu. 

Foto: J. V.

Više od 100 učesnica takmičenja na smotri Slavski kolač u Smederevu

Prvo mesto u kategoriji Najlepše ukrašeni slavski kolač osvojila je Biljana Minić iz Udruženja žena "Selo veselo" iz Vodnja. Drugo mesto pripalo je Ljiljani Ristić Grković iz Udruženja žena "Lešar" iz Smedereva, a treće mesto u toj kategoriji osvojila je Dragica Stojanović iz Udruženja žena "Zlatno brdo" iz Smedereva.
Prvo mesto u kategoriji Tradicionalni slavski kolač osvojila je Zorica Simić iz Udruženja žena "Izvor" iz Male Krsne. Drugo mesto pripalo je Milici Petrović iz Udruženja žena "Petrijevo", a treće mesto osvojila je Mirjana Radivojević iz Osipaonice.

 

Prema odluci žirija, prvo mesto u kategoriji Svetosavski slavski kolač pripalo je Danici Ristić, predstavici Udruženja žena "Zlatno brdo"iz Smedereva. Drugo mesto osvojila je Milena Cvetković iz Smedereva, a na trećem mestu su Snežana Đurić i Dragana Pantić iz udruženja "Kolo srpskih sestara" iz Smedereva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set