• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/V. N.

23.10.2024

17:35

Kakva scena na Sajmu knjiga u Beogradu: Mladi pisac poklanjao svoja dela...

Informer

Vesti

Kakva scena na Sajmu knjiga u Beogradu: Mladi pisac poklanjao svoja dela...

Podeli vest

Na Beogradskom sajmu do 27. oktobra održava se najveći književni događaj godine. Brojni izdavači pripremili su iznenađenja za 67. Sajam knjiga , specijalne edicije i popuste, a jedan mladi pisac došao je na originalnu ideju...

Fotoreporter Informera zapazio je mladića pre ulaska u sajamske hale sa transparentom i porukom:

'Poezija je besplatna uz kupljenu prozu! Dva dinara, druže, za "Nekog pisca"! Reč je besplatna". 

Kako podigne poruku, prilaze mu devojke, radoznale žene, kratko popričaju, a one odlaze sa knjigom praćene njegovim zadovoljnim osmehom.

Šarmatni mladi Beograđanin je Nikola Jeremić (30), autor četiri knjige. 

- Napisao sam dve knjige poezije - "Boem" i "Bella" i dva romana "Tragovi" i "Neki pisac". Volim da pišem, to je moja velika ljubav od mlađih dana i počeo sam da objavljujem pre tri godine. Mislio sam da se posvetim pisanju potpuno, ali vidim da sam ne bih mogao finansijski da "izdržim" taj tempo - kaže Nikola. 

- Na Sajam knjiga se "ne ulazi" lako pa sam odlučio da svoje knjige poklonim! Sa zadovoljstvom to činim jer sam siguran da će tako neko sigurno pročitati moje knjige. Ovo "dva dinara, druže" napisao sam tek onako - kroz smeh priča mladić. 

Priznaje da je iznenađen brojem publike koja je prišla da ga upozna i kaže da mu je to vetar u leđa. 

- Inspiraciju imam, pišem i dalje i verujem da ću ostvariti svoj san koji sanjam od detinjstva. Sa knjigom "Neki pisac" sam konkurisao za NIN-ovu nagradu, a konkurisaću i za nagradu Beogradskog pobednika čim se objavi konkurs - otkriva nam.  

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!
REPUBLIKANCI BESNI

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!

Ako Donald Tramp postane novi predsednik Sjedinjenih Američkih Država, on će pokrenuti „totalni rat“ protiv britanskog premijera Kira Starmera zbog navodnog mešanja Laburističke partije u američke izbore u korist potpredsednice Kamale Haris, prenosi Dejli mejl pozivajući se na neimenovane izvore iz Konzervativne partije.

28.10.2024

07:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set