• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf.rs

05.07.2021

19:36

NEVEROVATNA PLJAČKA U NEMAČKOJ - Ukrala osam miliona evra i nestala BEZ TRAGA! Prijatelji "lepe kradljivice": Mislili smo da nije toliko BISTRA! /FOTO/

Printscreen/focus.de

Vesti

NEVEROVATNA PLJAČKA U NEMAČKOJ - Ukrala osam miliona evra i nestala BEZ TRAGA! Prijatelji "lepe kradljivice": Mislili smo da nije toliko BISTRA! /FOTO/

Podeli vest

Nemačka policija i dalje traga za Jasemin Gundogan (28) iz Bremena, koja je 21. maja iz kompanije za siguran prevoz novca "Loomis" u kojoj je radila, ukrala osam miliona evra, piše magazin Fenix

Pre nekoliko dana policija je objavila njenu fotografiju i od tad nemački mediji ne prestaju da pišu i istražuju njen život. Nazivaju je "lepom kradljivicom", a neke detalje o Jasemin otkrio je i jedan njen školski drug. On je, za nemački Bild, rekao kako je još kao dete Gundogan želela da bude bogata i lijepa. Nosila je odeću iz jeftinijih butika, ali je sanjala o luksuznom životu.

- Svi smo mislili da nije toliko bistra - rekao je školski drug.

Međutim, čini se da je lepa Jasemin dovoljno bistra da izvede jednu od najspektakularnijih pljački u Nemačkoj.


Bild piše kako je Jasemin s majkom i mlađom sestrom živela u gradskoj bremenskoj gradskoj četvrti Tenever. Navodno joj je otac pronašao posao u firmi za prevoz novca.


Istražitelji se sada oslanjaju na informacije koje bi im mogli dati stanovnici, a zanimaju ih i tragovi mogućih saučesnika u pljački. Istraga se sprovodi zbog posebno ozbiljnog slučaja krađe za šta je predviđena zatvorska kazna do deset godina.

Podsetimo, Gundogan, koja je u firmi bila odgovorna za pakovanje i sigurni prevoz novca, 21. maja ukrala je kontejner s nekoliko vreća napunjenih novcem, a zatim otvorila bolovanje.

Nestanak novca otkriven je tek četiri dana kasnije. Prema prethodnim istragama, kontejner s brojem 06414 ubačen je u crni Mercedes-Benz čije su registarske tablice prethodno ukradene.

Automobil je unajmljen 19. maja u berlinskoj gradskoj četvrti Spandau i potom vraćen u dvorište kompanije koja ga je iznajmila, prenosi Fenix.

Policija, koja smatra da iza krađe stoji organizovani kriminal, objavila je fotografiju Jasemin i moli stanovnike koji imaju bilo kakvu informaciju o njoj ili ostalim pomagačima da se jave Odeljenju kriminalističke istrage u Bremenu.

Osumnjičena je turskog porekla, a mediji spekulišu da se sklonila kod porodice u Turskoj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

KOLUMNA DRAGUTINA MATANOVIĆA: Olbrajt, Rubin i nacrtani konj
Kolumne

KOLUMNA DRAGUTINA MATANOVIĆA: Olbrajt, Rubin i nacrtani konj

Medlin Olbrajt bila je državni sekretar SAD od 1997. do 2001. za vreme predsednika Klintona, žestoki američki politički jastreb, pristalica „tomahavk demokratije". Iako nje više nema među nama, njeni „politički duhovi", poput arogantnog Džejmsa Rubina, i dalje su aktivni - i pokušavaju ponovo da kroje kapu Srbima.

27.06.2024

11:36

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17