• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M.

09.11.2020

21:41

ALEKSANDRA STOŠIĆ (19), NAJMLAĐI PACIJENT U KBC "ZVEZDARA"! Mladi, zaboravite na izlaske,  jedva sam preživela koronu!

Društvo

ALEKSANDRA STOŠIĆ (19), NAJMLAĐI PACIJENT U KBC "ZVEZDARA"! Mladi, zaboravite na izlaske, jedva sam preživela koronu!

Podeli vest

Drhtala sam od groznice i sve me je bolelo. Bila sam malaksala, jedva da sam mogla da stanem na noge. Teško sam disala i brzo sam se umarala. A onda šok. Na lekarskim nalazima koji su stigli pisalo je da imam upalu pluća. Iskreno, nisam očekivala da mene ovako mladu može da zakači virus - kaže za Informer Aleksandra Stošić (19) iz Beograda, najmlađa i prva pacijentkinja od skoro 400 zaraženih koji su zbog korone u ovom trećem talasu primljeni na lečenje u KBC "Zvezdara"

U ovoj bolnici leče se samo srednje teški i teški pacijenti koji ne mogu samostalno da dišu, pa im je potreban kiseonik. Aleksandra je smeštena u sobi sa još sedam pacijentkinja. Aparati pored bolničkih postelja njenih cimerki nekim svojim ritmom se oglašavaju.

Svaki zvuk koji se čuje nešto znači, a najteži je onaj neisprekidan, pištav i jeziv, kog se svi plaše. To znači da je nekome hitno potrebna pomoć. Aleksandra, koja je medicinska sestra, dobro zna šta to znači. Samo je razmišljala o tome da se njen aparat ne oglasi.

- Samo sam razmišljala da me ne stave na respirator. Pitala sam se zašto baš mene ovako mladu da pogodi korona - priča Aleksandra, koja se baš u KBC "Zvezdara" zarazila na praksi dok bolnica još nije bila u kovid-sistemu. 

- Htela sam da pomognem svojim kolegama u ovoj strašnoj borbi. Volontirala sam kao medicinska sestra dva meseca pre početka trećeg talasa. Volim svoj posao i nisam htela da odustanem. Želela sam da budem uz svoje kolege. Kada sam se jedan dan vratila s posla, dobila sam temperaturu i osećala umor. Izolovala sam se u kući i poštovala sve mere dok mi nije stigao test. Bio je pozitivan, kao što sam i očekivala - priča Aleksandra.

Kako kaže, zarazila se 24. oktobra na poslu.

- Na sreću, zahvaljujući lekarima i sestrama, sada mi je mnogo bolje. Jedva čekam da idem kući. Iskoristila bih priliku da kao neko ko je mlad i ko će sutra pomagati pacijentima, poručim ljudima da ovo nije naivna bolest! Moja generacija i malo stariji takođe moraju da se paze, da poštuju mere, da se ne druže previše i ne izlaze. Biće izlazaka kasnije, samo da ovaj virus prođe. Ukoliko su zaraženi ili sumnjaju na to, odmah da se izoluju. Ljudi i dalje ne znaju kakva je borba po bolnicama, koliko medicinari rade, koliko se žrtvuju. Padaju s nogu! A ako se oni zaraze, nas neće imati ko da leči - upozorila je ova devojka, koja je obećala da će se vrlo brzo vratiti na posao i pomoći kolegama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Karma

pre 3 godine

Ta devojka bi trebala ovakav intervju i priču da objavi na N1 i NovaS jer oni su ti koji potkopavaju sve što lekari i država čine

sledeća vest

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija