• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Tanjug

12.12.2020

09:32

KUPILI SMO VREME, DOK GRAĐANI NE POČNU DA POŠTUJU MERE! Ašanin o prvim povoljnim efektima mera

Društvo

KUPILI SMO VREME, DOK GRAĐANI NE POČNU DA POŠTUJU MERE! Ašanin o prvim povoljnim efektima mera

Podeli vest

Direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin izjavio je danas da je otvaranje kovid bolnice u Batajnici bilo spasonosno jer su svi bolnički kapaciteti bili prenategnuti

- Čini mi se da smo kupili vreme dok ne osetimo prve povoljne efekte mera, koje su naši građani počeli da poštuju - rekao je Ašanin u Dnevniku RTS-a.

Prema njegovim rečima, na lečenju u Batajnici su 483 pacijenta, od kojih je 48 intubirano.

- Ne smem da pomislim šta bismo radili da prošle nedelje nismo imali ovakvu bolnicu - rekao je direktor Kliničkog centra Srbije.

Ašanin je rekao da se održavaju trendovi punih bolničkih kapaciteta.

Prema njegovim rečima, u prijemnoj ambulanti Infektivne klinike obavi se svakog dana između 350 i 400 pregleda, a od 15 do 20 odsto pacijenata zahteva bolničko lečenje.

- U ovom momentu svaki bolesnik nalazi mesto, zadržavamo visok nivo hospitalizovanih, što utiče da imamo niži mortalitet od drugih država - istakao je Ašanin.

On je ukazao da je veliki broj zaraženih i hospitalizovanih posledica neadekvatnog ponašanja.

Direktor KCS je istakao da zaposleni u Kliničkom centru rade na dva koloseka - u kovid i nekovid delu, koji je morao da se prilagodi protivpandemijskim merama.

- Smanjili smo kapacitete nekovid dela prvo na 50 odsto, a sada smo na 30-40 odsto. Radimo da zbrinemo hitne i hronične bolesnike koji su došli u neodložna stanja, najviše kardiovaksularne, maligne bolesti i komplikacije od dijabetesa - naveo je Ašanin.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

NOVE MERE POSLE 15. DECEMBRA! (VIDEO)
Društvo

NOVE MERE POSLE 15. DECEMBRA! (VIDEO)

Krizni štab Vlade Srbije za suzbijanje korona virusa održao je konferenciju za novinare. Dr Zoran Gojković je izjavio da su do sada slušali preporuke medicinskog dela Kriznog štaba i naveo je da će nakon 15. decembra uslediti novi set mera

11.12.2020

15:05 >> 16:05

sledeća vest

TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)
Live TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta najavio je da bi deo opozicije mogao da donese alternativnu deklaraciju posvećenu obeležavanju navodnog genocida u Srebrenici. Lazović je osudio održavanje sednice Skupštine Srbije 11. jula jer je, kako kaže, to dan kada se obeležava sećanje na događaje u Srebrenici, a ne trenutak za usvajanje Svesrpske deklaracije. Na ovu šokantnu najavu reagovao je gost "Info jutra" publicista Darko Zlojutro.

05.07.2024

10:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija