• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.05.2021

09:43

GRADIĆEMO NAŠU FABRIKU PCR TESTOVA! Predsednik Vučić: Rešićemo problem zauvek!

Društvo

GRADIĆEMO NAŠU FABRIKU PCR TESTOVA! Predsednik Vučić: Rešićemo problem zauvek!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da Srbija kreće u izgradnju pogona za sekvencioniranje genoma pri Institutu za molekuralnu biologiju, a najavljuje i gradnju fabike za PCR testove

Predsednik je rekao da smo o izgradnji pogona za sekvencioniranje genoma obavestili Pekinški genomski institut i veruje da ćemo do kraja godine postizati značajne rezultate. Kaže da će se mnogo toga ulagati u savremene medicinske tehnologije i biotehnologije.

- Mogu da vam kažem da ćemo napraviti i fabriku za PCR testove čime ćemo problem testiranja rešiti zauvek - napominje Vučić.

On dodaj da bolest neće da ode tek tako, ali da će biti i drugih virusa, i zato su ulaganja u zdravstvo od kljucnog značaja.

Moramo da budemo spremni za teže izazove, jer smo mogli da vidimo da je malo zemalja koje će stvarno da pokazu solidarnost - ocenio je Vučić.

On je dodao i da kod nas nije vest da Srbij ima lekove za lečenje korone, bamlanivimab, regeneron, remdesivir, a imaju ih samo četiri zemlje u Evrpi.

Pošto ćemo u aprilu imati manji deficit nego što smo predvideli, najavljuje još 15 milijardi RFZO-u za sve te stvari, sto je oko 125 miliona evra.

Kaze i da će biti srećan kada dođemo do tri miliona vakcinisanih i veruje da će se to postići uprkos neodgovornoj kampanji protiv vakcina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dzjordzje milosavljevic

pre 3 godine

Vucic stalno da kupuje vakcine, vlada srbije ima samo jedan cilj 6.000.000.vakcinisanih, policija kad uhvati migranata odmah da mu da vakcinu protiv covid 19, ako je iz afrike a nosi virus ebole reagovace e mu organizam, 4 talas ide posle 1 maja, niko ne nosi maske na otvorenom, uvesti 3 dozu vakcinacije, u indiji je haos. Srbija vakcinacijom brani celu evropu od zarazenih migranata. Ako ebola udzje u nemacku njena ekonomija ce nestati.

Elena

pre 3 godine

Mislim da je ovo dobra odluka. Ne možemo se uvek oslanjati na druge i njihove donacije i robu, već trebamo biti samostalni.

Suza

pre 3 godine

Divna vest, imacemo dovoljno pcr testova i za nas i za komsije!

Una

pre 3 godine

Ako otvorimo fabriku za PCR testove rešćemo problem testiranja zauvek.

ana

pre 3 godine

Korona neće da ode tek tako, ali će biti i drugih virusa i zato su ulaganja u zdravstvo od kljucnog značaja.

Mina

pre 3 godine

Zaista sjajna vest! Ovo ce biti odlican projekat.

Mima

pre 3 godine

Ovim cemo resiti veliko i znacajno pitanje u borbi protiv korona virusa.

Toma

pre 3 godine

Veoma je vazno obezbediti dovoljne kolicine PCR testova a izgradnjom ove fabrike upravo to i postizemo

Biljana

pre 3 godine

To je jako dobra odluka da imamo i mi sopstvenu proizvodnju PCR testova.

U Beogradu 600.727 vakcinisanih i 452.486 revakcinisanih
Beograd

U Beogradu 600.727 vakcinisanih i 452.486 revakcinisanih

U Beogradu je, zaključno sa jučerašnjim danom, vakcinisano 600.727 osoba, što iznosi 43,2 odsto punoletne populacije prestonice, a revakcinisano 32,5 odsto punoletnih odnosno 452.486 osoba, saopštio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić

01.05.2021

09:37

sledeća vest

TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?
Live TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?

Oko Srbije već duže vreme kruže razni špijunski dronovi. Malo - malo pa se posmatraju položaji srpske vojske. Niz incidenata dogodio se 2015. pa sve do incidenta ispred Izraelske ambasade. Mnogo je opasnosti! Da li smo bezbedni? Na ovu temu u "Info večeri" govorili su politički konsultant Vladimir Dobrosavljević, bivši obaveštajac Karlo Dulović i Željko Šajn, novinar "Politike".

04.07.2024

22:24

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija