• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.01.2022

08:00

Svetlana Mojić Džakula "Salt&Water" - Preduzetništvo za luksuz

Svetlana Mojić Džakula

Društvo

Svetlana Mojić Džakula "Salt&Water" - Preduzetništvo za luksuz

Podeli vest

Novosađanka Svetlana Mojić Džakula, vlasnica studija za arhitekturu i dizajn"Salt&Water", napravila je zapažen uspeh u industriji gde nema mnogo dama – dizajnu jahti – utoliko je njen podvig značajniji i dragoceniji. Otkud ona u ovoj priči?

“Više od deceniju bila sam u jedriličarskoj reprezentaciji. Pored toga, volela sam da crtam, pa sam upisala arhitekturu i prirodno je proizašlo da spojim te dve stvari”, počinje priču.

Na fakultetu je odlučila da se bavi dizajnom jahti, pa je sa 23 godine otišla u Geteborg na letnju školu kod čuvenog predavača Larsa Larsona. “Posle fakulteta sam radila u jednoj firmi u Crnoj Gori, a onda sam dobila stipendiju u Veneciji, gde sam završila dizajn jahti. Po povratku iz Italije 2011. otvorila sam firmu "Salt&Water", u kojoj se bavim arhitekturom enterijera luksuznih objekata, stanova i vila, luksuznih plovila, a radili smo i enterijer velikog kruzera na četiri nivoa”, opisuje.

“Trudim se da zadržimo inovativan pristup projektima i zato i dalje prihvatam projekte van naše „standardne niše“ — dizajn inovativnih industrijskih predmeta, uređenje rečnog priobalja, dizajn fontane, grafička rešenja u enterijeru”, govori.

Njen tim čini pet žena i jedan muškarac, što mnoge klijente iznenadi, „jer se to po našem stilu dizajniranja ne primeti“. Osim stalnog tima, u zavisnosti od vrste projekta, Salt&Water ima i stručne saradnike.

Ministar  zadužen za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Republike Srbije Nenad Popović istakao je da je razvoj ženskog inovacionog preduzetništva i podrška preduzetnicama jedan je od prioriteta Vlade Republike Srbije.

Foto: Nenad Popović

- Razvoj ženskog inovacionog preduzetništva i podrška preduzetnicama jedan je od prioriteta Vlade Republike Srbije. Žene su pokretačka snaga mnogih kompanija, i u periodima krize i u periodima rasta, ali i oslonac svake porodice i društva u celini. Upravo iz tog razloga, nastavićemo sa podrškom svim inicijativama koje su usmerene ka većem uključivanju žena u inovaciono preduzetništvo - izjavio je ministr Popović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Sve o izborima 2. juna! Ko, gde i zašto bojkotuje i zašto nikome ništa nije jasno?! Da stavite čoveka u Amazoniju bez Gugl mapa lakše bi se snašao...
Izbori 2024

Sve o izborima 2. juna! Ko, gde i zašto bojkotuje i zašto nikome ništa nije jasno?! Da stavite čoveka u Amazoniju bez Gugl mapa lakše bi se snašao...

Mesecima je trajalo preganjanje i pregovaranje oko termina i vrste izbora, a kada je pao kakav-takav dogovor vlasti i opozicije, usledila je nikad kraća i nikad nevidljivija kampanja, pa retko ko ima utisak da će veliki deo Srbije za šest dana ponovo izaći na birališta, a da već u četvrtak u ponoć počinje čuvena predizborna tišina.

27.05.2024

10:05

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija