• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.02.2022

17:41

"DUHA NE GASITE, PROROŠTVA NE PREZIRITE"! Ovo je proročanstvo pravoslavnog monaha koji je najavio rat u Ukrajini, Treći svetski rat, ALI I KO ĆE POSTATI CAR!

prinstcreen

Društvo

"DUHA NE GASITE, PROROŠTVA NE PREZIRITE"! Ovo je proročanstvo pravoslavnog monaha koji je najavio rat u Ukrajini, Treći svetski rat, ALI I KO ĆE POSTATI CAR!

Podeli vest

Često slušamo o kraju svetu i proročanstvima. Nije nam dato da znamo kada će se tako nešto dogoditi, ali postoje znaci koji se spominju i u Svetom pismu i u delima Svetih otaca Crkve, a koji su danas vidljivi. Znaci se ne odnose samo na sukob u Ukrajini, već i na dešavanja u celom svetu

Pre osam godina, kada je objavljen snimak razgovora Konstantina Dušenova sa direktorom izdavačke kuće "Blagoslovenie" Jurije Grigorijevičem Samusenkom, ovako je pisano, a sve što prenosimo je, navodno, rekao pravoslavni sveštenik.

- Gospod preko onih koji prorokuju saopštava ljudima neku informaciju. Apostol Pavle je govorio: "Duha ne gasite. Proroštva ne prezirite". Ja mogu odmah da kažem da sam saznao od svoga duhovnog oca, koji je bio veoma poznati starac, shiarhimandrit Jona Ignatjenko. On se podvizavao u odeskom muškom manastiru, tamo gde je mitropolit Agafangel. On je veoma poznat. Osim običnog naroda koji je dolazio iz svih krajeva Ukrajine, Belorusije, Rusije i Vladivostoka, njemu je dolazio i patrijarh da bi razgovarali u četiri oka. Postoje fotografije, oni su se fotografisali pri susretu. Drugi poznati ljudi...

Foto: prinstcreen

- Vi imate u vidu Patrijarha Kirila?

- Patrijarha Kirila, pre četiri godine kada je, postavši već patrijarh, posetio Odesu. A u odeskom manastiru je rezidencija patrijaršije.

- Da li je živ sada baćuška, vaš duhovnik?

- Baćuška se upokojio. I u vezi sa tim sada ću vam ispričati da kada je on umirao... Kada su ga pitali, i ja sam ga takođe pitao: "Baćuška, Treći svetski rat o kome sve znamo... gledajući šta se dešava u svetu i diveći se dugotrpljenju Božjem, pitamo se - a kada će to biti? Ko će napasti Rusiju?"

- Rusiju niko neće napasti - rekao je duhovnik.

- A ko će napasti SAD?

- Niko neće napasti.

- Pa kakav će to biti rat?

- On će početi od male zemlje, koja je manja od Rusije. Biće unutrašnji sukobi koji će prerasti u građanski rat. Proliće se mnogo krvi. I u taj građanski rat u maloj zemlji, biće uvučena i Rusija i SAD i mnoge zemlje. I to će biti početak Trećeg svetskog rata - objasnio je Jona.

- A kada će to biti, baćuška?

- Ja ću umreti, i godinu dana nakon toga će početi.

- On se upokojio u decembru 2012. godine. A Evromajdan je počeo u decembru... (Evromajdan je ime za masovne demonstracije u Ukrajini koje su počele 21.11.2013. nakon što je izabrana vlada posle parlamentarnih izbora 2012. odbila potpisati sporazum o bližoj integraciji s EU. Demonstracije su kulminirale 22.02.2014. smenom predsednika Viktora Janukoviča, i Krimskim referendumom 16.03.2014. nakon kojeg je ova autonomna republika priključena Rusiji, prim. aut.)

Postoji još jedan važan deo ovog proročanstva, a on govori o dolasku ruskog cara.

U medijima su zabeležene i reči protojereja luganske eparhije Maksima Volineca:

- Juče sam prevodio mom poznaniku praktično predsmrtne reči starca Jone Ignatjenka, odeskog starca, koje su snimljene. On je autoritet koga niko ne osporava, vernici, a ni sveštenici. Rekao sam mu da je zabeleženo da je starac rekao da će "godinu dana posle moje smrti početi veliki potresi, počeće rat, počeće glad." On je govorio da će u jednoj zemlji koja je manja od Rusije nastati veoma veliki i ozbiljan sukob, biće veoma veliki rat, biće veoma, veoma mnogo krvi. To će trajati dve godine, nakon čega će biti ruski car. To su njegove poslednje reči!

Da li je njegovo proročanstvo tačno, procenite sami...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
prorok

pre 2 godine

Evo pravo pročanstvo: Rusija i mekana srbija u ovom desetleču propale države svedene na srednji vek.

sledeća vest

TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija