• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.08.2022

10:45

Vulin na pokaznoj vežbi pripadnika Jedinice za obezbeđenje

Tanjug

Društvo

Vulin na pokaznoj vežbi pripadnika Jedinice za obezbeđenje

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je danas pokaznoj vežbi pripadnika Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata, nakon čega je istakao da su to pripadnici policije koji odano i vredno rade i svoj život stavljaju u službu države Srbije i onih koji državu Srbiju predstavljaju

Vulin je poručio da država Srbija na čelu sa predsednikom Vučićem visoko ceni rad pripadnika JZO i da je njemu kao ministru policije važno da svaki pripadnik ove jedinice bude bezbedan i siguran, saopštio je MUP.

- Želim da vam se zahvalim za današnji prikaz, ali važnije od toga je da vam se zahvalim za sve ove godine upornosti, odanosti, marljivosti i vrednoće. Svi vi svoje vreme, energiju, zdravlje, često i život stavljate u službu države Srbije i onih koji državu Srbiju predstavljaju. Više od toga od vas ne može da se traži. Ali veoma često i vi dajete više nego što se od vas traži. Radeći sa ljudima, radite sa njima kada su najbolji i kada su najgori. A vi uvek morate da budete bolji od onih koje čuvate - poručio je Vulin.

Foto: Tanjug

On je poručio pripadnicima JZO da treba uvek da vode računa o sebi, te da MUP u poslednjih godinu i po dana kontinuirano nabavlja opremu i najsavremenije pancire za pripadnike policije baš za svrhe njihove lične bezbednosti.

- Čuvajte se, na kraju dana ostajete samo vi i oni koje volite, bez obzira šta radili i gde bili, znajte da treba njima da se vratite. Bezbednost, iznad svega - rekao je Vulin.

On je prethodno obišao novoizgrađene i renovirane prostorije u sedištu Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata i poručio da svako zanavljanje opreme i vozila, kao i renoviranje prostorija znatno doprinosi boljem i efikasnijem radu policije.


Takođe, ministru unutrašnjih poslova su na taktičko-tehničkom zboru predstavljena najnovija vozila i oprema koju koriste pripadnici Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata prilikom obavljanja zadataka iz svoje nadležnosti, nakon čega je Vulin poručio da će se nastaviti sa ulaganjima i modernizacijom opreme za pripadnike JZO, baš kao što se to činilo u proteklih godinu i po dana.

Na pokaznoj vežbi Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata prikazana su tri scenarija napada na štićeno lice, kao i reagovanje tima za neposrednu fizičku zaštitu u tim situacijama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

VULIN REAGOVAO NA PROVOKACIJU MILANOVIĆA! Napadi na predsednika Vučića dolaze zato što on neće da ćuti o hrvatskim zločinima nad Srbima
Politika

VULIN REAGOVAO NA PROVOKACIJU MILANOVIĆA! Napadi na predsednika Vučića dolaze zato što on neće da ćuti o hrvatskim zločinima nad Srbima

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin reagovao je na izjavu predsednika Hrvatske koji je istakao da će Hrvatska, ako bude loše volje, podići optužnicu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića zato što je Srbija podigla optužnicu protiv hrvatskih pilota koji su granatirali kolonu Srba na Petrovačkoj cesti, a među ubijenim srpskim civilima bila su i deca

24.08.2022

21:34

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Hitno! "Makron pokušava da izvrši udar!"
Planeta

Hitno! "Makron pokušava da izvrši udar!"

Lider francuske desnice Marin le Pen optužila je francuskog predsednika Emanuela Makrona da žuri da imenuje najviše zvaničnike, što ona vidi, kako je navela, kao preotimanje vlasti.

02.07.2024

15:01

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija