• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.09.2022

15:04

Gradonačelnik Bakić obišao senzornu sobu i letnjikovac u subotičkom Domu „Kolevka“

Strahinja Babović

Društvo

Gradonačelnik Bakić obišao senzornu sobu i letnjikovac u subotičkom Domu „Kolevka“

Podeli vest

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i direktor Doma za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ Stojan Soković obišli su danas Dnevni boravak „Zvezdice“ Doma „Kolevka“ gde je sredstvima Grada Subotice opremljena senzorna soba i izgrađen letnjikovac.

 Uz isticanje da je ovo jedan od onih dana kada može da kaže da je ponosan na svoje saradnike i činjenicu da je zajedno sa njima uradio nešto kvalitetno za korisnike dnevnog boravka i zaposlene, gradonačelnik Bakić je naveo da je lokalna samouprava za realizaciju ova dva projekta ukupno izdvojila 2,4 miliona dinara – 1,7 miliona dinara za opremanje senzorne sobe i 700.000 dinara za izgradnju letnjikovca.

Foto: Strahinja Babović

„Izgradnjom novih objekata, rekonstrukcijom starih i njihovim opremanjem po najsavremenijim svetskim standardima poboljšani su uslovi za boravak dece koja imaju određene smetnje u razvoju i rad zaposlenih, a samim tim i usluge socijalne zaštite koje se pružaju u ovoj ustanovi. Iskoristio bih ovu priliku da izrazim zahvalnost Kancelariji za javna ulaganja Vlade Republike Srbije koja je prepoznala potrebu ulaganja u Dom 'Kolevka' i u te svrhe ukupno opredelila oko 870 miliona dinara, kao i Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja koje je izdvojilo dodatna sredstva za opremanje objekata“, naglasio je gradonačelnik Bakić.

Uz konstataciju da se za „Kolevku“ može slobodno reći da sada raspolaže možda i najboljim kapacitetima za svoju delatnost ne samo u našoj zemlji, nego i u regionu, on je rekao da je lokalna samouprava, pored sredstava izdvojenih za senzornu sobu i letnjikovac, opredelilila i sredstva za rad Dnevnog boravka „Zvezdice“ i Dnevnog boravka za mentalno nedovoljno razvijena lica iznad 18 godina, koji funkcionišu u okviru Doma „Kolevka“.

Foto: Strahinja Babović

„Za rad Dnevnog boravka 'Zvezdice' Grad Subotica je ove godine opredelio nešto više od 10 miliona dinara, a za rad Dnevnog boravka za odrasla lica u Banijskoj ulici 10,67 miliona dinara. Naša podrška deci sa smetnjama u razvoju i mentalno nedovoljno razvijenim odraslim licima istovremeno je i poruka da oni nisu sami, da je njihov grad uz njih i da će tako biti i u godinama pred nama“, podvukao je gradonačelnik Stevan Bakić.

Direktor Doma „Kolevka“ Stojan Soković je kazao da u Dnevnom boravku „Zvezdice“, namenjenom za decu do 18 godina, trenutno ima 27 korisnika, u Dnevnom boravku za odrasla lica u Banijskoj 42 korisnika i da Dom „Kolevka“ ukupno ima 160 korisnika.

Foto: Strahinja Babović

Upitan da nešto više kaže o senzornoj sobi i letnjikovcu, Soković je, između ostalog, kazao da senzorna soba predstavlja interaktivni prostor specijalizovano opremljen za podsticanje čula vida, sluha i dodira kod osoba sa poremećajem senzorne integracije i da se
sve aktivnosti planiraju i sprovode prema individualnim potrebama svakog deteta i oblastima razvoja koje treba da se podstaknu, a da je letnjikovac namenjen za interaktivne i druge radionice dece koja pohađaju Dnevni boravak „Zvezdice“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija